Ahoj, shanim informace o moznostech ochrany nadrze pred kaminky nebo pri padu. Nasel jsem toto http://www.tourat...p?pID=1054 u Touratechu, ale urcite existuji i jine moznosti? Nevite o necem? Jde o BMW GS 1150 Advika. Diky.
Chose napsal:
Ahoj, shanim informace o moznostech ochrany nadrze pred kaminky nebo pri padu. Nasel jsem toto http://www.tourat...p?pID=1054 u Touratechu, ale urcite existuji i jine moznosti? Nevite o necem? Jde o BMW GS 1150 Advika. Diky.
Tento kryt má spíš fungovat jako ochrana při menším pádu, ale samozřejmě pobere i nějaký odletující kamínky. Já jsem použil na ty nejexponovanější místa průhlednou ochrannou folii 3M. Stojí asi 1500,- m2, ale stačil formát 50x30cm tzn. asi za 300,- - 400,-. Podlepil jsem hlavně plochy pod magnety tankvaku, plochy kde opírám kolena a přední část nádrže.
Upravil milosch dne 19.07.2011 08:33
Jj podobně jsem to řešil já... v bike-in v Mukařově mají tyhle folii v rozměru +/- A4 fromátu... tak jsem použil dvě, co jsem zaříznul aby kopírovaly linie nádrže (cena 160 Kč/kus):
taky jsem to resil. puvodne jsem chtel potah od bagstera. Kdyz jsem si ale spocital kolik to stoji a ze to neni (pro nekoho) moc vzhledny tak jsem to nechal tak jak to je s tim, ze to kdyztak za nejaky cas necham nalakovat a mam pokoj. Skrabance neresim, motorku mam na jezdeni a ne na cumeni.
Chose napsal:
Tahle ochrana je navržená po praktických zkušenostech s Adventure, protože po mnoha pádech v terénu jsem měl promáčknuté oba přední rohy dovnitř. Nebylo to nic hezkého a ty plastové kryty to schovají. Touratech to vyrobil z poměrně masivního houževnatého plastu, takže to fakt funguje. Kolik to pobralo ran to už ani nespočítám ale od té doby jsem měl jediné poškození nádrže - když jsem hodil v enduroškole motorku na záda z jednoho výjezdu a spadla nádrží na kámen přesně v místě víčka nahoře. Tak tam jsem to fakt nečekal
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Bagster je k ničemu, dostane se pod to prach a potom to funguje jako nonstopsmirek, který permanentně ošoupává nádrž...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
proto jsem si to dal na zadní část nádrže... mít prach mezi nohavicemi a nádrží není to pravé ořechové v terénu, kdy se jede ve stupačkách se to ještě umocňuje tlakem nohou na nádrž...
Po mensim padu jsem si odrel ruzek nadrze, u adventure je nadrz sirsi a tedy i vic na rane. Jde mi o to v pripade padu eliminovat poskozeni nadrze. Nejvice se memu pozadavku blizi zminovane plastiky od Turatechu, tedy az na tu cenu. V teto chvili delam pruzkum zdali se na trhu nevyskytuje jina alternativa, nez se rozhodnu ke koupi. Na fotkach nekterych ucastniku tohoto fora jsem na rozich nadrze plastiky ci nalepky videl a nezdalo se mi ze by byli od TT. Proste jsi chci prvne udelat prehled a pak se rozhodnout. A nazory typu na barvu to nejezdi, ser na to, mi nepomuzou. Diky
exvel napsal:
Máš enduro nebo leštěnku,pokud enduro,tak to neřeš a jezdi,pokud leštěnku,tak to nevytahuj z garáže a lešti,stejně TI to nový nevydrží.
--------------------------------------------------------------------------------------
Jinak já to mám promáčklý přesně pod levým znakem - tam by to nezachránilo stejně naprosto nic
Ale mám normál GS. Pokud ADV vyloženě trpí na ty přední rohy, tak to od Touratechu vypadá docela rozumně.
PS: trošičku OT dotaz, co ta velká 41l TT nádrž? Víte někdo jak je trvanlivá? Já velký bandy rád a takhle ve mně docela hlodá...
Maiali nel Fango!
morabo: má jí několik známých, mimo jiné jí míval vítěz letošní Touareg Rallye - Filip Weber. Pokud vím, tak absolutně bezproblémů. Je to vyrobené ze "sudoviny", extrémně pevného plastu a díky trošku jinému tvaru není ani tak náchylná na ty rohy jako BMW 31l. Nepadá se tam prostě rohem ale plochou.
Hezky je to vidět na téhle fotce (cesta do Maroka):
morabo napsal:
TomasTT: díky
to vidím jako dobrej (a asi nutnej ) upgrade
...i když podvozek a kufry budou mít asi přednost...
Pokud uvažuješ nad 41L nádrží a budeš řešit podvozek (což je určitě důležitější), tak přemýšlej o silnější přední pružině, přecijen těch 15-20kg navic oproti origo nádrži je znát.
Velká bandaska má prý ještě další výhodu, že lépe pohlcuje nerovnosti (prostě větší váha). To jsem alespoň četl.
Tady je Simonova 41L nádrž po předním hupsnutí do nákladáku:
Mel sem bouchly voba rohy na nadrzi po predchozim majiteli. Plastovy kryty vod TT vypadaly dobre, ale ta cena..., meli by ste se trochu zamyslet, to je zlodejina.
Koupil sem hlinikovej tmel, plnic ve spreji a nechal si namichat vodstin do spreje. Prace na hodinu a nadrz je jako nova. Taky sem daval izolepu pod tankvak, uz na to kaslu, dyz to bude vodreny, nastrik a fertik.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
exvel napsal:
Máš enduro nebo leštěnku,pokud enduro,tak to neřeš a jezdi,pokud leštěnku,tak to nevytahuj z garáže a lešti,stejně TI to nový nevydrží.
Vypadá to snad, že bych leštil ... takže klid!!!
Spíš mě šlo o ochranu nádrže při pádu, plech při styku se silnicí mizí strašně rychle, takže lépe odřít plast nežli prodřít nádrž.
Chose přiložený následující obrázek:
Vodnik napsal:
Mel sem bouchly voba rohy na nadrzi po predchozim majiteli. Plastovy kryty vod TT vypadaly dobre, ale ta cena..., meli by ste se trochu zamyslet, to je zlodejina.
Koupil sem hlinikovej tmel, plnic ve spreji a nechal si namichat vodstin do spreje. Prace na hodinu a nadrz je jako nova. Taky sem daval izolepu pod tankvak, uz na to kaslu, dyz to bude vodreny, nastrik a fertik.
Vodnik: já ty ceny nedělám, nicméně když jsem si to chtěl nechat vyrobit z kompozitu (aby to vydrželo jako ochrana při pádu, není to dělané na efekt ale vydrží to pád do kamení - ten plast je houževnatý a uprostřed skoro centrimetr tlustý), tak kalkulace vycházely při 10-20ks sérii na dvojnásobek. Touratech si na to vyrobil formu. Jestli vůbec tušíš, kolik forma stojí, tak si spočítej kolik to bude stát při prodeji třeba předpoklad 100ks (něco pochopitelně stojí materiál, práce, zařazení do katalogu atd).. 900Kč bez DPH za jednu stranu mi nepřijde drahé. Podívej se na cenu plastového krytu ventilového víka BMW například a to se vyrábí v desetitisícových sériích. Ale ano, zamyslel jsem se a radím ti - nekupuj to, nebyl bys spokojený.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vodnik napsal:
to je zase blabol
Blabol? A včempa?
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex