Ahoj Gs-aci, jsem zrovna na ceste po Evrope a resim problem s tt rider. Dobijim ho za jizdy ze zasuvky pres usb konektor, ale mam pocit, ze se to nestiha dobijet. Dnes se mi stalo, ze se gps zapnula a nez stacila nabehnout, tak se zase vypnula a porad dokola. Takze ji nebylo mozne ani vypnout, aby se dobila. (tomtom se zapne sam po pripojeni k napajeni) vyresila to az sitova nabijecka, ktera jak se zda, da dostatecny proud. Existuje vice druhu usb nabijecek do zapalovace? (silnejsi a slabsi) diky za rady a postrehy.
mám dvě nabíječky na telefon (používám jej jako GPS) jednu origoš druhou neznámí výrobce, jedna stíhá dobíjet druhá ne..
Over than 250k km on BMW GS bikes
USB konektor v PC dává zpravidla nejvíce 5V a 500mA, ale např. USB nabiječky na 220V zásuvky dávají 5V ale až 1000mA, takže dávají téměř dvojnásobek oproti dobijení přes PC, takže je to možné, že např. ta z cigaretové zástrčky nestíhá (myslím ta nabiječka, zásuvka by neměla mít problém)
Je to jak píše Honza. Máš slabou nabíječku do zapalovače (500mA). Potřebuješ silnější (1A). Mají ji všude a do ní dáš USB konektor, stojí to pár korun...
MichalGS přiložený následující obrázek: