prosím o výkres,nebo přesný popis,hlavně velikost rámečků na kufry,chci si držáky vyrobit a pak koupím kufry.Děkuji pokud někdo má plánek nebo výkres a je schopen mi ho poskytnout na tuto výrobu.Mám to jen pro sebe,ne na další kšeftování,děkuji.
travex napsal:
prosím o výkres,nebo přesný popis,hlavně velikost rámečků na kufry,chci si držáky vyrobit a pak koupím kufry.Děkuji pokud někdo má plánek nebo výkres a je schopen mi ho poskytnout na tuto výrobu.Mám to jen pro sebe,ne na další kšeftování,děkuji.
no a mas uz vybrane kufry?
a co puky? Jak to chces resit?
Ja bych si koupil ramecky v TT, pokud chces TT kufry a puky (pak ale nechapu ekonomickou vyhodnost toho bastleni), pripadne se porad s tim, kdo ti kufry bude dodavat (Bystřa?).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Snad nejdřív udělá držák a až potom bude řešit puky ne? Pro někoho kdo si chce sám naohejbat držák kufrů nebude vůbec žádnej problém si na soustruhu stočit puk s rozmětama jaký si zamane Už vůbec nevím proč by to měl konzultovat s výrobcem kufrů... Puk snad může přivrtat ke krýmu kufru chce... Možná by si mohl čas od času použít selskej rozum a ne ze všeho hned dělat tyjárt...
to bylo přesně vystiženo,držáky vyrobím a kufry dělá jeden pán na slovensku za super cenu,není to možná takový luxus jako begr,nebo big husky apod.,ale já to nechci na parádu ale na ježdění a právě když se někde podaří škrábnout kufry za 5 000kč tak to tak nebude bolet.No a k tomu uchycení,buď udělám něco jako puky,ale spíše bych si na ty kufry chtěl upravit nějaké nacvakávací systémy pro snadnou montáž a demontáž nejlépe přes uzamykací petlici nebo tak něco ať jdou kufry sundat a nasadit jednoduše a rychle a bez nářadí a možnosti vybalování obsahu kufru.Pokud máte někdo plánek nebo tak něco pošlete mi ho prosím a pokud ne zdržte se zbytečných otázek,já vím jak to chci udělat a až to bude,rád to poskytnu jako možnost pro druhé,pokud se to bude líbit.díky.
Saturnin napsal:
Možná by si mohl čas od času použít selskej rozum a ne ze všeho hned dělat tyjárt...
tak vzhledem k tomu, ze Touratech pokud vim prodava presne ty RAMECKY + odzkousene puky, tak mne osobne prijde nejbezpecnejsi a nejrozumnejsi tuhle cast zrovna koupit.
Treba ty spodni puky od TT co mam ja jsou cele plastove (vyroba na kolene bych si tipl obtizna), horni cast mix plastu a kovu.
Ale mne je to jasny, ty bys to urcite vyrobil lepsi kompromis mezi ochranou podsedlovky vs chodcu pred pripadnym uletenym kufrem
17 cm
nechci se tě nijak dotknout,neřeš to.pokud nemáš pro mě ty plány,tak to neřeš mám prostě něco vymyšlené a chci to zrealizovat,mám k dispozici jak materiál tak stroje a kufry budu mít za 5000kč a držáky udělám a věř tomu že nebudou o nic horší,co se týče bezpečnosti jako ty koupené od které koliv značky za cenu v rozmezí 3-5 tisíc kč.Tak se mi trochu zdá,že na čem podle některých není TT je prostě špatné.
mlouvám se travexovi, ale prostě mi nedá neokomentovat přízpěvěk našecho chytrolínka. Co je prosímtě bezpečnější koupit koupit si ten rámeček od TT než si ho svařit doma? To maj v TT nějaký super speciální ohejbačky, ultra kvalitní trubky a mimozemský svářečky? :-O
Soustruh dokáže obrábět i slasty víš? domácí výroba je jistě komplikovanější, ale ne nemožná! Navíc travexí přímo píše, že nechce kopírovat kuky od TT, ostatně ke kopírování věcí od TT by ti jistě řekl TomasTT své.
S tou ochranou chodců si mě teda pobavil víš ty vůbec jaká by to musela bejt rána aby kufr od TT uletěl po tom co sejmeš nějakýho chodce? Tohle ho teda moc neochrání
V žádným případě nechci pomlouvat Zegy a jejich uchycení, naopak je používám a jsem s nima naprosto spokojenej
Nesnaž je hicksi pořád chytračit, nejsi nejchytřejší člověk kterej jezdí na motorce
Saturnin napsal:
S tou ochranou chodců si mě teda pobavil víš ty vůbec jaká by to musela bejt rána aby kufr od TT uletěl po tom co sejmeš nějakýho chodce? Tohle ho teda moc neochrání
V žádným případě nechci pomlouvat Zegy a jejich uchycení, naopak je používám a jsem s nima naprosto spokojenej
Nesnaž je hicksi pořád chytračit, nejsi nejchytřejší člověk kterej jezdí na motorce
jdi do pr... jsem se snazil poradit, v nekterych pripadech je to ale evidentne jak hazet hrach sv*nim, ze
---
o chodcich jsem samozrejme mluvil v souvislosti s obtiznym hledanim kompromisu u pevnosti puku, kdy je bud muzes udelat malo pevne (potencialne uleti a nekoho zrani) anebo moc a v tu chvili se ta energie vybije na podsedlovce.
Takze se priste radsi zeptej pokud nebudes necemu rozumet
17 cm
travex napsal:
Tak se mi trochu zdá,že na čem podle některých není TT je prostě špatné.
ja jsem nerekl ani slovo o kufrech a drzaku, jenom jsem zminil kterou CAST te konstrukce muzes koupit (snad i dost levne) od TT, aniz by ses s tim musel parat.
Verim, ze udelas dobre kufry a drzak, ale neverim, ze se ti to same povede s pukama.
Nakonec kdyz pouzijes ramecek od TT, muzes si tam pak NA TEN SAMY drzak treba (pri zachovani pomeru sirek) nasadit i Zegy. To same se tyka i pripadneho prodeje, ci pouziti dalsiho. Takze nevim, v cem je ten muj prispevek o pouziti UNIFIKOVANEHO uchyceni kufru stejneho se Zegama tak nepochopitelny.
To je vse
Upravil hicks dne 28.08.2011 18:50
17 cm
Mně jenom není jasný, jak někdo může mít doma plánek na výrobu tvých držáků, když ani sám nevíš, jak budeš řešit uchycení, atd...
Jak má jako někdo vědět, jak ten držák má vypadat?
travex napsal:
Tak se mi trochu zdá,že na čem podle některých není TT je prostě špatné.
ja jsem nerekl ani slovo o kufrech a drzaku, jenom jsem zminil kterou CAST te konstrukce muzes koupit (snad i dost levne) od TT, aniz by ses s tim musel parat.
Verim, ze udelas dobre kufry a drzak, ale neverim, ze se ti to same povede s pukama.
Nakonec kdyz pouzijes ramecek od TT, muzes si tam pak NA TEN SAMY drzak treba (pri zachovani pomeru sirek) nasadit i Zegy. To same se tyka i pripadneho prodeje, ci pouziti dalsiho. Takze nevim, v cem je ten muj prispevek o pouziti UNIFIKOVANEHO uchyceni kufru stejneho se Zegama tak nepochopitelny.
To je vse
docela by mě zajímalo která část z toho je levná, udělal jsem si držáky dle origo, někde jsem ten plánek tu vyštrachal, takže mě tam pasuji kufry i zegy co mají puky na original, a držáky mě přišli na 60 ,- což byl jen nástřik do komaxitu ), to se vyplatí ,
pokud jsem to pochopil dobře tak mu ti stačí jen rozměr rámečků, zítra se kouknu jestli ten výkres někde nenajdu, nebo ti to změřím
Upravil MikaKaco dne 28.08.2011 20:18
pro MikaKaco,děkuji moc,první člověk který mě podpořil,ano chtěl jsem spíše vidět jak zhruba jsou řešeny trubičky od rámečků,rámečky udělám podle velikosti zadní stěny kufru ale nevěděl jsem jak vypadají ty spojovačky a zhruba tvary trubek a kam vlastně jsou uchyceny k motu.Děkuji za každou podobnou snahu pomoci.
travex napsal:
pro MikaKaco,děkuji moc,první člověk který mě podpořil,ano chtěl jsem spíše vidět jak zhruba jsou řešeny trubičky od rámečků,rámečky udělám podle velikosti zadní stěny kufru ale nevěděl jsem jak vypadají ty spojovačky a zhruba tvary trubek a kam vlastně jsou uchyceny k motu.Děkuji za každou podobnou snahu pomoci.
Buď v klidu. jestli sem chceš chodit,tak si zvykni,že část lidí prostě všechno koupí pouze u BMW,TT,Wunderlich to nejdražší=nejlepší. A má pocit,že je to jediné řešení. Jiné řešení není podle nich možné. Pokud chceš po nich radu,tak to dopadne takhle. Nemáš šanci něco vyrobit ve stejné kvalitě.
Nedej se! Vyrob si to podle sebe. Koukni na nějaký fotky ať víš kam se uchytí držáky na kufry. Stejně to maji všichni stejně,protože to jinak nejde...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Promiň, že se Ti cpu do vlákna, ale už mi to fakt nedá.
Hicksi proč se musíš do všeho srát. Máš snad nějaký plánky? Myslíš si že když si doma někdo něco vyrobí, tak je to špatný? Mám pro Tebe jednu radu - my si budeme na motorky věšet co uznáme za vhodný a Ty si kup všechno od TT, třeba i lopatičku, aby jsi si v přírodě mohl zahrabávat svoje hovna Na tohle fórum chodim fakt rád, ale takovýhle chytrolíni jako jsi Ty jenom blbě prudí Tímto se Travexovi ještě jednou omlouvám a přeju, aby se mu držáky povedly
Upravil MALI dne 28.08.2011 21:13
Travex good luck při samo domo bastlení at máš z toho radost
To Bigr: hezky napsáno
To Mali:copak nevíž,že pouze lopatička z TT nebo od pana Horskýho z Inveltu je autorizovaná na Hiksova hovínka položená ve Skotsku
Ahoj, tiež som si držiaky robil doma na kolene tak tu je foto aspon pre inšpiráciu. Rám 320x245mm z 3/8" trubk, jednotlivé úchyty na rám už boduješ priamo na motorke. Nie je to dokonalé ani oku lahodiace ako TT, ale poteší keď si niečo doma zbastlíš.
abalach přiložený následující obrázek: