Ahoj všem .nemáte někdo zkušenost v určité chvíli citím vibrace při náklonu skoro pokaždé a při jízdě rovně jen někdy i při vymáčknuté spojce .myslel jsem že je problém v kardanu,ale po výměně ložisek se stav nezměnil .... nemáte někdo zkušenost s podobným problémem
mopslik napsal:
Ahoj všem .nemáte někdo zkušenost v určité chvíli citím vibrace při náklonu skoro pokaždé a při jízdě rovně jen někdy i při vymáčknuté spojce .myslel jsem že je problém v kardanu,ale po výměně ložisek se stav nezměnil .... nemáte někdo zkušenost s podobným problémem
Mohou to způsobovat pneumatiky, spíše tedy špunty, ale i třeba nevyvážené kolo.
Opravdu buď pneumatiky (hodně často) nebo je možný i závažnější problém (ložisko na výstupní hřídeli převodovky nebo KO kardanová hřídel - buď volný některý z křížků nebo protočený kardan v silentbloku).
Tonda napsal:
Opravdu buď pneumatiky (hodně často) nebo je možný i závažnější problém (ložisko na výstupní hřídeli převodovky nebo KO kardanová hřídel - buď volný některý z křížků nebo protočený kardan v silentbloku).
Jo,jo ten kardan od někud znám. Teď už je mi hej, ale před tím mi do smíchu nebylo. Díky Tondo!!!!
www.kapa-toner.cz
Taky bych tipl gumy. Ta spojka může být akorát změna přítlaku /díky akceleraci nebo decelaraci/ na přední gumu. A tím pádem stlačení nebo odlehčení gumy a menší projev onoho ,,zvláštního" opotřebování gum.
ta vibrace se objevuje při jízdě při brždění motorem a při vymáčknutí spojky neustane nebude to asi změnou přítlaku na přední pneu a nemá ani vliv jak je motorka zatížena ?
Tonda napsal:
Jo,jo ten kardan od někud znám. Teď už je mi hej, ale před tím mi do smíchu nebylo. Díky Tondo!!!!
Tomi, to není ten tvůj kardan, i když jsi měl stejnou závadu. Tenhle je od jednoho slovenského kolegy z jeho Adventure.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
,,v určité chvíli citím vibrace při náklonu skoro pokaždé a při jízdě rovně jen někdy"
Myslím že kardan nebude mít problém jen v náklonu.
Kolik máš na gumách nalítáno?
Já ty vibrace při určitém náklonu a rychlosti 80-90 km/h cítím taky a vím že mi to dělají gumy. Resp. Metzeler Tourance a po najetí cca 5 tis. se to objevilo, teď sem přezul a nic, je klid.
Chlapci,prežíval som podobný problém....v náklone vybrácie....robili do pneumatiky zle obdrané v dôsledku podhustenia,teda malého tlaku.Teraz chodím solo 2.7/2.4 a dáva sa to do poriadku.Otázka času až sa rovnomerne zoderú.
jazda pre radosť
tak zatím díky začnu výměnou pneu .při koupi mota měli pneu tak 80% najel jsem cca 2000.snad to budou jen pneu ...díky všem za názory a pomoc a jaké pneu doporučíte jezdim tak 99 % silnice 1% šotolina a polnačky .
TomVS napsal:
Já ty vibrace při určitém náklonu a rychlosti 80-90 km/h cítím taky a vím že mi to dělají gumy. Resp. Metzeler Tourance a po najetí cca 5 tis. se to objevilo, teď sem přezul a nic, je klid.
Mám to i s pneu to samé. Po ujetí několika tis. km ti to začne zase. Prostě to tak je, a basta.