Zdravím Venku začíná být hezky a já přišel se zvrhlým nápadem dát své GS do folie. Jelikož jsou drahé jako prase budu řešit každý centimetr plochy. Chci se tedy zeptat jeslti už někdo z Vás podobnou věc dělal. Zítra mě čeká přeměřování všeho co půjde do barvy, ale pokud už si někdo dal práci a podělil by se o své údaje, uděláte mi radost Pokud ne hodil bych sem nákresy s kótama. Další otázka je jak je to s barvou? Něco už jsem pročetl, ale zase jsou 2 tábory: Folie musí na přepis TP a folie nemusí na přepis TP. Ví o tom někdo víc? Díky moc
Já jsem dával do folie rozšíření předního zobanu...Práce je to hrozná, ale při troše šikovnosti, fénu a trpělivosti to jde zvládnout. Ještě bych potřeboval přijít na to, jestli jde tapeta přestříknout něčím bezbarvým...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Od známých z reklamky jsem slyšel, že lité folie jsou všechny matné a lesk se dodává až po, ale co je na tom pravdy nevím. Přeci ejn an internetu se litá folie prodává i lesklá. Nebo jaký jiný důvod toho bezbarvého potáhnutí? další ochrana?
Doporucuji kouknout na stránky www.ddpc.cz. je to borec, který se tím živí a celkem to zná. Právě me dělá návrh na nějaký polep a otcovi folioval plasty na dvanactce - fakt sikovnej. Na stránkách ma nafoliovanou KTM co dělal kolegovi - stoji za to alespoň na to mrknout.
Já házel do folie starý Fko před zimou.Jelikož se měnila barva,tak přepis v TP byl nutnost - evidenčka nebyla třeba,poplatek 50Kč a s motorkou jsem musel na MěÚ,aby si to ouřada prohlédnul.Ale obecně doporučuji zavolat na příslušný úřad a informovat se na postup.Jak už to bývá,tak co ouřada to názor
kocis přiložený následující obrázek:
Nech to nalakovat,pokud se Ti to nelíbí tak jak to máš,rovné plochy jdou v pohodě,ale nádrž a oblé hrany jsou fakt děsná práce,aby to vypadalo obstojně.Navíc aby ta folie byla kvalitní a neumíš to,tak si objednej 2x větší plochu:-))) no a si na ceně větší než je cena laku.Vím o čem mluvím.
Pokud jde o prepis barvy v TP, nema preci vubec smysl se zabyvat ctenim nazoru na internetu, vzdyt je to logicke.
V TP mas barvu cervenou, motorka je cerna.
Na STK to poznaji, prislusnik, kterej te zastavi to taky pozna. Proste neni nad cim uvazovat.
Barva musi souhlasit s TP ikdyby jsi mel motorku oblepenou kobercem.
Btw. uz to nemuzu na netu nikde najit, ale pred par lety mel jeden znamy po celym aute airbrush ve stylu Doba ledova.
V TP mel napsano "Pohádkový motiv Doba ledová"
Jak píše Alda
Důležitá je poměrná plocha změněný barvy.Když to dáš jen na nějaký doplňky(nástavec zobáku atd.),tak to nemusíš řešit.Když to budou hlavní plasty,tak to musíš řešit!
Když je barev víc,záleží zase na podílu.Uvedeš třeba 1 nebo 2 nejrozsáhlejší barvy.
Na GS nikdy není jenom jedna barva a přes to se v TP uvádí jedna.Vybere se ta plošně dominantní a je to.
Na svým 12GSA jsem dlouho řešil změnu barvy.Kvůli možnosti vrátit se k původní,jsem upřednostňoval fólii.Obvolal jsem spoustu profi reklamek,kde se běžně dělají auta a všude mě ohli loket,že s motorkou se mi nikdo sr.át nebude.Rozhodl jsem se to udělat sám.Vyzkoušel jsem si to na jednom komplikovanějším plastu,abych věděl,do čeho jdu.Byl to sice opich,ale bavilo mě to,tak jsem už jen hledal přesnou barvu,kterou bych chtěl(ty řeči,že nejsou lesklý,ale jen matný jsou kecy ) Dělá se vše od matu až po několik úrovní metalu.Než jsem jsem sehnal tu správnou barvu,co jsem chtěl,trvalo to asi měsíc,tak jsem používal ten boční polepenej plast a zjistil jsem,že to postupně v komplikovaných místech začíná odstávat+ to,že na nelakovaných plastech ta fólie nedrží a dřív nebo pozděj začnou vznikat bublinky,takže jsem to serval a v loni v zimě si to nechal přelakovat...a je klid
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Díky za rady Každopádně zůstávám tvrdohlavý a půjdu to zkusit. Několik věcí by do folie nešlo tkaže ještě nakombinuji s dipem O výsledky se určitě podělím, ale bude to za dlouuuuho
Dole uvádím příklady kvalitních fólií pro převleky.
Potahovat pouze lakované části, ne syrový plast, ten stále uvolňuje změkčovadla, napuštěný oštřený silikonem, nedrží, ani se nepokoušet.
Upravil JirkaHK dne 23.02.2015 12:08
Bohumil napsal:
Videl sem na dvou 1200gs polepeny bocni plasty prez nadrz a uz to nevypadalo hezky...odchliply, popraskany...
Jestli byly polepeny plasty bez toho, že byly před tím v laku, tak je to jasné, plast stále uvolňuje cosi, plus jestli před tím ajakože určitě obnovoval černý plast nějakým renovátorem, nebo silikonem, tak je to předem ztracené, sluníčko udělá svoje, sluníčko je sviňa
Popraskané - srač.ka materiál.