Opravnou sadu pístku s gumičkama koupíš v BMW. Jen si prvně zkontroluj, jak vypadá válec. Jestli je moc "vyhnilej", tak opravná sada nepomůže. Někdy se dá válec "zalapovat", ale nesmí to být moc "vyhnilé".
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Opravnou sadu pístku s gumičkama koupíš v BMW. Jen si prvně zkontroluj, jak vypadá válec. Jestli je moc "vyhnilej", tak opravná sada nepomůže. Někdy se dá válec "zalapovat", ale nesmí to být moc "vyhnilé".
diki Tonda skusim zajtra rozobrat.Pod gumickou som mal taku mazlavu hmotu to asi z brzovej kvapaliny.Ma este niekto dajake postrehy?
:-)
Svediku... jak jsi dopad? Řeším teď to samé. Teče brzdovka kolem pístka a pod prachovkou mazlavá bílá hmota. Doufám,že to půjde spravit tou opravnou sadou.
Řešil jsem to pánové takhleoslal jsem celou brzdu Tondovi,že se na ní mrkne jestli to půjde opravit opravnou sadou.
Samozřejmě zachránit už to nešlo,tak jsem koupil za 2000,- jinou jetou,která zaručeně neteče.Opravdu první měsíc netekla,pak začala prolínat a kapat.
Tudíš pod blástrem a pumpou mám papírovej kapesníček,ten jednou začas vyměním a doleju drobet brzdovky.
Až se to zhorší,tak určitě nekupovat jetou,ale rovnou novou,je to sice drahý,ale vyplatí se to.
Jo jo, taknějak to asi bude. U použitého dílu ta jistota jaksi néni. V pondělí jedu k servisákovi tak snad budu chytřejší. Jinak díval jsem se po novém dílu u Ježka na adv one a cena je něco kolem 8000,-. . Ale je to přeci jenom přední brzda... a riskovat selhání v nevhodný okamžik je dost o ústa.
David Michalisko napsal:
Řešil jsem to pánové takhleoslal jsem celou brzdu Tondovi,že se na ní mrkne jestli to půjde opravit opravnou sadou.
Samozřejmě zachránit už to nešlo,tak jsem koupil za 2000,- jinou jetou,která zaručeně neteče.Opravdu první měsíc netekla,pak začala prolínat a kapat.
Tudíš pod blástrem a pumpou mám papírovej kapesníček,ten jednou začas vyměním a doleju drobet brzdovky.
Až se to zhorší,tak určitě nekupovat jetou,ale rovnou novou,je to sice drahý,ale vyplatí se to.
Jo, jo Davide. Tu tvoji pumpu si pamatuji - tam byly "vyžrané" krátery jak na Měsíci. Měl jsi rovnou koupit novou než nějakou jetou - tam je to vždy sázka do loterie. Ještě zkus tu pumpu rozdělat - třeba bude vnitřek válce OK a vyměníš jen opravnou sadu pístku s gumičkama.
Upravil Tonda dne 25.02.2015 12:13
Pánové vy zkušení jenom takový dotaz.... jak to, že vnitřek toho válečku se tak rozpadne? Ještě jsem se s tím nesetkal. Je to nějaká vada materiálu? Vím,že brzdovka je agresivní mrcha ale totok... !!!
Machane napsal:
Pánové vy zkušení jenom takový dotaz.... jak to, že vnitřek toho válečku se tak rozpadne? Ještě jsem se s tím nesetkal. Je to nějaká vada materiálu? Vím,že brzdovka je agresivní mrcha ale totok... !!!
Ten váleček ti "vyžere" voda, která se "naváže" do brzd. kapaliny. Může to být důsledek špatné (předchozí) údržby - dlouho nikdo neměnil kapalinu.
Machane napsal:
Svediku... jak jsi dopad? Řeším teď to samé. Teče brzdovka kolem pístka a pod prachovkou mazlavá bílá hmota. Doufám,že to půjde spravit tou opravnou sadou.
&&&&&&&&&&&&&&&&&Chlapi objednal som opravnu sadu.Dufam že ostatne bude OK