Zdravim, chcel by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti, resp. ci nevie poradit niekoho, kto robi upravu prevodovky na 1150 gs. Konkretne by som chcel kratsiu "jednicku". Myslim ze to ide, ale neviem ake su s tym spojene naklady, ci to ma nejake nevyhody atd. Vopred dakujem za rady...
Napada ma jedna uprava neivazivným spôsobom ale na to je dobre mať rychlu šestku.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Jestli chces jen kratsi jednicku, tak nejjednodussi je podle me sehnat celou prevodovku, musel bys toho zrejme preskladat vevnitr tak moc ze by se to nevyplatilo financne...
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Taky bych chtěl kračí jedničku,na Adventure byla volitelná krátká/dlouhá jednička a zbytek přecodovky dyl stejnej,takže by nejspíš stačilo vyměnit dvě kola v převodovce. Mám krátkou šestku,se kterou su spokojenej,takže výměna koncového převodu u mě nepadá v uvahu... Udělám to,až se jednou bude muset lézt kuli nějaké závadě do převodovky...
Ahoj,
ozivim tohle tema. Chtel bych na ADV dlouhou sestku a tedy i nazor odborniku na nasledujici - staci sehnat prevodovku z obyc. GS a jen je navzajem vymenit nebo se musi neco preskladavat?
lebi napsal:
Ahoj,
ozivim tohle tema. Chtel bych na ADV dlouhou sestku a tedy i nazor odborniku na nasledujici - staci sehnat prevodovku z obyc. GS a jen je navzajem vymenit nebo se musi neco preskladavat?
Ahoj na co dlouhou šestku? Sám ji mám, a už bych ji nechtěl. Nevyužiji tak často... Jel jsem na motorce s krátkou šestkou a je mnohem pohodlnější.
Ale věc názoru.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Cas od casu je potreba o neco delsi presun po dalnici a s kratkou sestkou nestiham. A kdyz stiham, tak motor toci pres 5.000 ot. a spotreba je taky jinde
Je potřeba si spočítat výhodnost té operace. Ma smysl měnit převody kvůli 2000km dálnice třeba z 15000 ročního nájezdu? O kolik to sníží spotřebu? O půl litru? Nevím. Neber to tak že do tebe rejpu.
Jen dnes z vlastní zkušenosti vím ze dlouha šestka není žádný zázrak. A osobně si myslím ze to za to nestojí.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
V poradku, neberu to jako rejpani, ale jako dalsi nazor. S kratkou sestkou jsem na normalni jezdeni po nasich silnicich spokojenej. O kolik to snizi spotrebu netusim a tudiz navratnost investice by se asi tykala dlouhodobejsiho horizontu. Jeste by me tedy zajimalo, co na to bude rikat motor, kdyz bude napr. 400 km pod zatezi 5.5 - 6 tisic otacek, pominu-li spotrebu benzinu a oleje?
Upravil lebi dne 27.04.2015 08:34