Mily motorkari a fandove BMW, brzy me ceka koupe BMW F650GS, kterou tady sice nekdo oznacuje jako vozitko pro rohliky , ale ja uz se moc tesim... Je to prvni moto, zacinam, a proto bych potreboval radu ohledne vyberu bot (zbytek nastesti dostavam k motu a sedi mi to...). Momentalne se rozhoduju mezi starsim modelem Dainese Stivale Vega (kuze, Gore-Tex, 4.280) a Styl Martin Torneo (taky kuze + Gore-Tex, ale o neco vyssi, 3.900). Ve hre byly i SiDi Way Tepor (Lorica, Tepor, 3.850) a zejtra se jdu podivat na Styl Martin High-Quad 2 (kuze, Gore-Tex, 4.100). Co se tyce te High-Quad, mel jsem na noze mensi velikost a ta bota mi prisla uz dost styl Robocop narozdil od toho zbytku. Potrebuju kvalitni, bezpecnou a pohodlnou botku. Budu jezdit prevazne na silnici, a i delsi trasy. Jakekoliv rady a navrhy uvitam, diky!
Na botickach nesetri nas budouci!!!Osobne doporucuji tvrdsi enduro botky treba Gaerne RX2 nebo neco podobnyho.Daji se pekne rozchodit a zaroven velice dobre ochrani!Ze zacatku jsou,fakt tvrdsi.Zvyknes si a v poho.Nehled na krasu a mysly na bezpecnost a to ti zadna turisticka botka neda!!
Diky za radu, na ty Gaerne RX2 se pojedu dneska kouknout, dival jsem se ze je ma v me velikosti Nokamoto v Praze. Stejne tak hodlam dnes vyzkouset jeste ty High-Quad2. Z tech pevnejsich uz jsem mel na noze Diadora GT2 (maji moc vysoko nart ), pokukuju po Alpinestars GPS (buhuzel nikde nemaji mou velikost, ac je dost standardni (43)) a kazdy peje chvalu na Oxtar Infinity (bohuzel jsem par bot od Oxtaru mel na noze a se vsema mam problem jako u GT2, ale uvidime).
tož to máš asi volšové nohe, mám te diadore gt2 a mohu jen doporučit.nové só tvrdé ale jak se rošlápnó tak só pohodlné jako jarmilke.só dost podobné oxtar infinity a já su spokojené.tudle sem je viděl v paolu v brněhttp://www.paolo.cz/.loni sem sebou šmékl v rumunsku a nemét svoje diadorke tak bech měl čaprču bolavó asi ještě teď.tož asi tak
Upravil holubbb dne 11.07.2007 16:59
Tak nakonec je rozhodnuto, ale bylo to fakt peknyho behani... Volba nahonec padla s prihlednutim k ruznym doporucenim na Alpinestars GPS 3 (http://www.yshop.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=23941). Tvrdsi (rozhodne vic nez drive vybirane...) s ochrannymi prvky a zaroven pohodlne (sice ne jako Alpinestars ROAM nebo Dainese Stivale Vega, ale kompromis je kompromis... a kdyz na TO dojde, je lepsi nemit rozdrcenou nohu ). Jsou vice do sportovna (puvodni model GPS byl vice cestovni - a ano, ten slider je mi tam fakt na prd), ale sedly mi rozhodne vic nez Styl Martin High-Quad 2 (Robocop), Diadora GT2 nebo Oxtar Infinity (na oboje mam bohuzel moc uzkou nohu s nizkym nartem). Stejne me cekaji jenom silnice a to dlouhe cesty, do terenu se nechystam... tak snad bude spokojenost...
TO Fanos Rusicka GS: Tak ty Gaerne jsem mel na noze a bohuzel mi nesedly, ale dik za tip! Ale vzal jsem za sve radu ze nejit do turistickejch, nakonec vyhraly cestovne-sportovni Alpinestars GPS 3. Kdyz ono u tech turistickejch laka to pohodlicko, fakt jako v bavlnce jsem se citil v Dainese Stivale Vega a Alpinestars ROAM.
TO holubb: Toz to vis, ked ma negdo uzku nozku, toz nenarobis a radsej kupis uzku botku nez nechas nozku napuchnut .
Jinak se mi ty Diadory GT2 fakt zdaly dobry, skoda... a Oxtar Infinity taky. Jen kdyz v nich plaves, tak to neni idealni. Zase se vlezu do SiDi a Dainese .