zdar,
tak já jsem sice nový ale první zkušenosti s F 650 jsem měl velmi dobré ale na konec se to pokakalo a tak rád přidám něco do placu. Už rok jsem si říkal že si koupím motorku ke svému věku a měl jsem jasno BMW 650 . Rok jsem koukal hledal a přemýšlel až nastal čas že jsem koupil F650 ST 97 . byl jsem nadšený a spokojený z toho co ta motorka dovede a hlavně i vzhled je podle mých představ. Motorka byla v pořádku několik telefonů k servisu kde byla dělaná a tak , vše utvrdilo vb tom že je snad vše OK.
No ujel jsem pouhých 500 km , při jízdě mě začala svítit kontrolka oleje , ihned jsem po asi tak cca 150 m zastavil a vypnul motor a, ale už při tom dojíždění se mě něco zvukově nezdálo ... po zastavení kontrola oleje - bylo tam dost oleje , říkam asi dobrý , zkusil jsem to natočit ale vycházely z toho divné kovové zvuky ... tak že mě odtáhly , byl jsem neskutečně naštvanej (na*****j)
Hned další prac. den jsem odvezl motorku do bazaru kde jsem to koupil a mají taky chlapci servis , po rozdělání došlo na nejhorší , obě čerpadla přidřená, uložení vačky také .... dál se raději už nedívali jelikož cena už ted přesahovala přes 45 tis Kč. a ted ten dotaz :
dnes mě rozebrali motor který jsem koupil místo opravy .... ke kontrole jak na tom je , v celku je OK, jen jedna věc servisáka zarazila , olejové čerpadla a na nich malé vrypy ... jak to budu řešit ted nevím , ale chtěl bych se zaptat máí někdo zkušenosti jak by takové čerpadlo mělo vypadat po cca 35 tis. km , je to normální nebo se to děje u těchto motorů ? jak předejít tomu že to přestane dávat olej a zase se mě to po... ? chtěl bych na motorce jezdit a ne se bát že prostě to zadřu nebo tak něco , čerpadla tam jsou dvě a docela raketa za nové se mě ted teda dávat nechce ....
F 650 ST rok 97 Máte někdo nějaké zkušenosti...
to GS je prostě moto mých snů
BMW 1200 GS Tripl black 2011
BMW 1150 2003 GS výroční modro/bílá
BMW F 650 ST 1997 červená metla,
Ty mas fakt stesti :-(
Hele ted uz je to asi pase, ale nebylo rozumnejsi ji bazaru (nebo prodejci) vratit? 150km - to je skryta vada bez jakykoliv diskuze.
ale tady ted již nejde o ty kluky z bazaru , ty jksou fakt v pohodě a snaží se dělat co můžou a vychází mě vstříc hodně ... jen že podle mého právníka je problém ten že oni jsou jen sprotředkovatelé prodeje , odpovědnost a stav motorky bere na sebe každý kdo kupuje a nebo se potom soudit s majitelem , problém je ale jinde , v tom že kluci dělají proto vše tak po závadě motor rozdělali a zjistili co s tím je , problém toto (kdyby náhodou něco) měl udělat s oudní znalec, jak mě řekl byla by to cesta ale dloluhá a dlouhá ... ale na to fakt prdím ..
mě se spíš jedná kdyby mě někdo řekl jak a čemu předejít s tím motorem , jaké zkušenosti s těma čerpadlama ... nebo na co si dát pozor ,
to GS je prostě moto mých snů
BMW 1200 GS Tripl black 2011
BMW 1150 2003 GS výroční modro/bílá
BMW F 650 ST 1997 červená metla,