Zdar draci. V Alpách po jednom brodu a driftování na šotolině najednou koukám , jak teče modrá voda po krytu motoru. Zlo. Rozebral jsem plasty, začal dolejvat zeshora do chladiče, ale skoro nic nechybělo! Byl jsem z toho divej a až doma jsem zjistil, že to má ještě vzadu expanzku. Čimž se asi vysvětluje, že nic nechybělo Jde mi o 3 věci:
1/Jestli když mam mikroprůsak u chladiče (asi 1kapička za 3 vteřiny) to nějak ovlivňuje nebo snad zastavuje cirkulaci vody? (díky zavzdušnění nebo tak něco).. Hadice, co vede z chladiče k vodní pumpě, mi totiž přijde úplně měkká a myslím, že dřív bejvala nafouklá tak, že jsem se jí nedokázal stlačit. Teď jí zmáčknu jak nic. Vadí to něčemu, nemohl jsem to takhle nějak upéct? Moto se chová naprosto standardně.
2/ Jak funguje oběh vody, když teče chladič? Voda se do chladiče automaticky doplňuje z expanzky a až se ta vyprázdní , tak až pak dovyteče voda z chladiče?
3/ Mam to nechat zavařit, zalepit, nebo tam nalejt nějakej ten sajrajt, co to ucpe? Nemám k sajrajtu moc důvěru.
Sorry za amatérský dotazy a díky za odpověď..
Upravil mikeef650 dne 26.08.2015 19:47
Mel sem diru v chladici, asi v polovine, byl necim zalepenej(predchozi majitel). Objevil sem to az po ujeti 15000 km, kdy to prasklo. Chladilo to i s polovicnim množstvím vody.
Pokud bych jezdil do 500 km mesicne, tak bych to asi zalepil,ale delam vylety, kdy jedu 500 km denne, takze sem koupil neposkozenej chladic a vymenil.
čau, zkus se pozeptat spíš v servisech, ale jistota je vždycky vyměnit.
V bazaru, kde jsem kupoval motorku, jsem se původně byl podivat na pegaso, který tam měl chlapík rozdělaný, a ten chladič tam právě nějak lepil či letoval. No důvěru to nevzbudilo. Každopádně pak hrozí to, že to zas praskně či tak něco. Ovšem pokud seženeš dobrý lepidlo nebo někoho, kdo s tím má zkušenost, tak proč ne.
Do it my way...
JÁ MÁM DOBRÝ ZKUŠENOSTI S MANÍKAMA CO JEZDÍ MOTOKROS. TY MAJÍ DÍRU V CHLADIČI KAŽDOU CHVÍLI A TAK ZNAJÍ LIDI KTEŘÍ TO UMÍ OPRAVIT. ASI BYCH HLEDAL TADY, J.C.
Najdi si v okolí firmu,která opravuje autochladiče a odvez to tam. Zavaří,otlakujou,zaplatíš pár babek a frčíš dál. Nebo ti řeknou,že to opravit nejde a víš,že máš hledat chladič jinej...