Ahoj vsichni. Tuhle navigaci jsem poridil uz s motorkou a jeste jsem se v tom nejak nezorientoval.Mate nekdo zkusenost jak podrobne ma mapy,kde se pripadne daji prehrat ci pridat nove???
Ahoj, je to stejny typ (akorat od bmw trochu upraveny) jak Garmin Streetpilot 2610. Ten ma ja a pouzivam ho - dobra a v dnesni dobe celkem levna navigace pro pouziti na silnici. V pristroji budes mit podle me nahranou zakladni mapu Evropy (hlavni tahy a mesta), plus se tam daji potom dohrat mapy z nabidky Garmin. Neco tam asi budes mit uz nainstalovane, je otazka jak je to aktualni. Nazvy a verze map bys teoreticky mohl videt po zapnuti, kdyz je nacita, tak je vypisuje na displeji, pripadne to asi pujde i nejak z menu, ale to ti ted z hlavy nepovim... Nove mapy se daji dokoupit, akorat je potreba mit na pameti, ze tento pristroj neumi cist nove mapy ve formatu NT. Spravu map, tras, ulozenych bodu atd. muzes delat i v pocitaci pomoci programu MapSource.
David - Brno, 1150 GS.
Diky moc.Zkusim se kouknout na ebay, jestli nejsou nejake mapy k mani.Co jsem se doheldal, tak je tam cela Evropa ( asi zaklad ). Odkud zhanis mapy ty?
Ja vystacim hlavne s tim, co jsem dostal k tomu (myslim ze se to jmenuje Atlas 7, a pak mam CR Topo co jsem dostal s Vistou HCx) ta Topo ale do toho streetpilota nejde, takze tam mam ten atlas.
Upravil David_BO dne 29.03.2009 17:13
David - Brno, 1150 GS.
Bacha na to, že verze BMW Navigator určená pro USA používá jiný firmware, takže se nehlásí jako Garmin. Už jsem se s tím jednou setkal. Do té evropské jde nahrát celkem cokoliv ale záleží taky na tom, jestli to je první nebo druhý typ. Dělali celkem 3 typy a první vyžaduje firmware od BMW, další už ne. jinak tyhle věci jako upgrade firmware i map celkem běžně děláme a měli by je dělat všichni prodejci garminu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomas TT> pise ze je to Navigator II - toho se taky delaly ruzne typy? Vim, ze byly Navigator I, II a III, takze jeste ten II byl ve trech typech? Jinak - ja si nejaktualnejsi firmware pro 2610 stahl od Garminu a nainstaloval sam. Operace na chvilku a probehla bez problemu.
David - Brno, 1150 GS.
Ano. První typ se prodával pár měsíců ale podle mě jich dodali docela hodně. Firmware se nehlásí jako 2610 a vůbec nejde spustit webupdater. Ručně pochopitelně nenajde žádnou GPS. Americká verze dělá to samé ale existuje metoda, jak ručně přepsat ten paměťový region a udělat z toho normální GPS. Ale když to spadne, je konec, takže to nikdo nedělá moc rád. Prakticky to má být tak, že to je výrobek prodávaný BMW a ti by se o jeho aktualizaci měli starat, stejně jako o aktualizace třeba software v řídící jednotce motorky.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jo jo ma tu " dvojku". Jak poznat jestli je to Evropska nebo Amercka verze netusim, ale origos CD co k tomu je je v krabici jeste nerozbalene, tak asi nikdo na tom nic neaktualizoval. Precijenom to byla policejni moto, a nevim jestli by si ve sluzbe nekdo hral s prehravanim map atd...
GPS na PDAcku jsem si prehraval sam, takze bych v tom problem nevidel. Jen bych musle zjistit co tam vlastne nacpat
Upravil milanosor dne 29.03.2009 20:32
TomasTT napsal:
Ano. První typ se prodával pár měsíců ale podle mě jich dodali docela hodně. Firmware se nehlásí jako 2610 a vůbec nejde spustit webupdater. Ručně pochopitelně nenajde žádnou GPS. Americká verze dělá to samé ale existuje metoda, jak ručně přepsat ten paměťový region a udělat z toho normální GPS. Ale když to spadne, je konec, takže to nikdo nedělá moc rád. Prakticky to má být tak, že to je výrobek prodávaný BMW a ti by se o jeho aktualizaci měli starat, stejně jako o aktualizace třeba software v řídící jednotce motorky.
Tome nesetkal ses nekdy s tim, ze na GPS nesel kalibrovat display? Morim se tady s tim uz hodinu a porad nic. Dalo mi hodne prace dostat se na policko disply a nasledne kalibrace ale po cca 30ti pokusech mi to stale pise " chyba kalibrace". Proste se to nechce nejak semnou domluvit.Vse funguje jak ma, ale nemuzu poradne nic prepnout kdyz si to lita kam chce. Netusim jestli je to chyba technicka, nebo software. Jo a zkousel jsem aktualizaci online a vse probehlo bez problemu, takze to vypada na normalni Evropskou verzi
Upravil milanosor dne 31.03.2009 05:04