zajimalo by me jestli uz ma nekdo REALNOU zkusenost s touto navigaci, jak funguje na moto a jestli se da promitat namorni mod do automobiloveho-navigace v terenu? V pripade prispeni panu z TT na tvorbe noveho, lepsiho firmware pro pozemni mod pak asi nebude problem jej standartne aktualizovat?
Ted jsem se zbavil Zuma550 a rad bych poridil gpsmap 620, ale jeste nevim ani jak resit montaz na mou 1200GS Adventure. Zumo jsem mel v zornem poli pripevneny na ramu od predniho plexi vedle budiku, potreboval bych aby zase byla nad budiky v zornem poli, nejlip s MvG drzakem. Nevyhovuje mi na leve strane riditek jak je u rady lidi oblibena pozice a diky enduro helme pres zoban bych musel v pripade montaze na stredu riditek stale sklanet hlavu. Zn.:nevyhovujici.
Ahoj všem,
připojuji se pod tuto prosbu. O GPSMAP 620 toho na internetu moc není. Hlavně uživatelské zkušenosti. Na webu Touratechu jsou trochu protichůdné informace. Napřed se píše že navigace nedosahuje ani kvalit Zuma, na konci zmínka že předstihuje 278C. (Ano musí se přepnout do jiného režimu) Piktogramy jsou asi taky zavédějící při srovnání jednotlivých navigací... Nebo že by i mnohem levnější zumo bylo lepší???
Takže je to asi otázka na Tomáše. Ale pokud se najde i kdokoliv jiný kdo popíše zkušenosti, příp. srovnání s jinou GPS, budu velmi vděčný.
Předem díky, opatrujte se
XL Ondra
Upravil XL Ondra dne 20.06.2009 10:11
Najde se tu už někdo kdo má praktické zkušenosti s GPSmap 620? Zajímala by me především čitelnost disleje v porovnání se Zumem 660 a jak se chová při navigaci po silnici.
Já jí používal asi půl roku. Srovnávat ty displeje nejdou - na sluníčku je 620 bez zastínění prakticky nečitelná. Do kokpitu třeba KTM LC8 se to instalovat dá - ale musí být skoro svisle a se stínítkem. Rozlišení displeje je proti Zumu nesrovnatelně lepší ale funkce jsou na úrovni nejprimitivnější silniční navigace. Pokud nepočítáš funkce v námořním režimu, které jsou špičkové ale ten je nám nanic.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tyhle tři mají tak společného leda to, že jsou to navigace
Montana je přerostlý Oregon. Byla by super, kdyby svítila o 50% víc a měla alespoň základní ovládání tlačítky. Offroadová navigace s dotykáčem je pakárna. Stačí jí mít zaprášenou a co? Setřeš prach a něco se změní... Navíc na zaprášené není vidět už vůbec nic. Při silničním použití jsem myslel že jí fakt vyhodím z okna. GPSMAP 62 je nejlepší cestovatelská (hardcore) navigace pro lidi, kteří jezdí podstatnou část offroad a v zemích třetího světa. Ideální. Skvělá. Na silniční navigaci někde v Evropě totální vopruz. Zumo 660 je klasický SUV - na silnici v pohodě a dá se použít i na základní funkce offroad. Má možnost zobrazení cizí prošlé stopy, má backtrack, umí importovat stopu a jet jí jako offroad trasu. Hodně omezení ale lepší než nic. Takže záleží na tom, co s tím chceš dělat. Naprostý univerzál neexistuje. Když si vezmeš navigaci určenou na turistiku, tak je kompromisní v silničním použití a naopak.
Když se stavíš, tak všechny tři adepty tady máme i s držáky skladem a rád ti to všechno předvedu a můžeš si to zkusit na přímém slunci porovnat atd..
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jjj tahle navigace bohuzel ac psana jako nevetsi univerzal tak je proste jen na vodu.
pokdu by si chtel univerzalni navigacku chodec/kolo/moto/auto a nepotrebujes hlasovou navigaci doporucuju jednoznacne GPSMAP62ST mozna ta nova jheste s fotakem ale mozna je to zbytecny
Osobní zkušenosti s Z660, Montanou ani GPSMAP 62 nemám. Moje stávající navigace má svoje nejlepší dny dávno za sebou, displej na sluníčku hází prasátka, než aby na něm šlo něco přečíst, proto jsem do výběru zařadil GPSMAP 62, tam by měla bejt čitelnost na slunci perfektní. Montana mi přišla jako fajn kompromis mezi turistickejmya navigacema a Z660, což asi je, ale že podsvícení displeje je tak žalostvý to jsem netušil. Takže nakonec asi stejně skončím na začátku a pudu do Z660. Po sezóně, až budou koruny, se stavím v TT a všechny navigace zkouknu.
Na GPSMAP 620 se mi líbilo jak o ni TomasTT z prvopočátku psal na stránkách TT a ve vlákně na motorkářích, články starý snad několik let. Sehnat další informace se mi nepodařilo sehnat. Nějaký postřehy jsem našel na jakýmsi jachtařským fóru, jako automobilovou navigaci si ji docela chválili. Ale koho by padlo, že displej bude stát za houby, člověk by řekl že jachtař na širým moři za slunýho dne potřebuje čitelnej displej.
Upravil Saturnin dne 03.06.2012 12:37
Ta 620 byla ze začátku dobře rozjetá, slibovali software jako na Zumo, vývoj a hlavně verzi s kontrastnějším displejem. Touratech na to vyvinul držák ale pak se někomu v Garminu zamanulo a vývoj ukončili a zastavili podporu pozemních map v námořním režimu (což prototyp podporoval). Pár lidí s ní jezdí a chválí se především fakt, že na displeji je vidět tak velký kus mapy, že člověk má pocit jako při navigaci podle papírové mapy - nemusí se zoomovat a posouvat abys měl přehled. Jenže jak jsem psal - instalace svisle v černém kokpitu LC8 je něco jiného než na řídítkách kde do toho svítí sluníčko a pokud nejseš jachtař, který jezdí pravidelně na motorce do maríny v Chorvatsku a používá tu samou navigaci na lodi, tak to asi nebude to pravé.