Zdar chlapi,
přemýšlím, že bych si udělal vypínač na hlavní světlo.
Klasicky otočím klíčkem a světlo svítí, žejo. Při startu zhasne a pak se rozsvítí... Oukej. Ale ja bych ho chtěl zapnout až po tom, co v klidu nastartuju.
Má to tak někdo udělaný u r.v. 2003? A poradíte mi jak a co kde zapojit?
Díky
Upravil Kubrt dne 17.03.2023 05:36
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ahoj, já mám teda 2002, ale vypínač na světla mám normálně na pravém řidítku originál. Nebo jsem to špatně pochopil?
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
pavlos84 napsal:
Ahoj, já mám teda 2002, ale vypínač na světla mám normálně na pravém řidítku originál. Nebo jsem to špatně pochopil?
No to je právě ono, od 2003 tam ten vypínač není a světlo svítí furt.
Takže elegantní řešení je dát tam ten pravej ovladač z 2002, ale na trhu jich moc není a nikdy nebylo :-)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Hoj, přesně jak píše MotoPaja, u 2003 vypínač není a světla svítí trvale
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Nato se v.y.s.e.r. furt na to budeš zapomínat.
Já to mám na 1100 zaply furt už několik let a žádný problém.
Akorát je to blbý dyz to někomu půjčím tak je pak vyply chcipak svetla.
Upravil Bohumil dne 17.03.2023 06:04
Kupredu spatki ni krok...
Jak píšou kolegové, vykašlat se na to.
Nicméně pokud bys po tom fakt toužil tak než "bastlení" vypínače nebo schánění staršího bys to mohl zapojil přes nějaké spínací relé.
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
Ale vzdyt tam je rele - akorat vyrazuje svetla jen pri zmacknuti startovaciho tlacitka, nebo se mylim?
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Mám r.v.2004, furt zapnuté potkávací světlo mě taky štvalo (kvůli startování a taky v přírodě, při stanování apod.). Přidal jsem malý kolébkový vypínač á 30 Kč na palubku, dolů, vlevo od řady kontrolek. Samozřejmě je trochu pakárna, myslet na zapnutí, ale když je vypínač před očima, není to až takový problém.
Krizus napsal:
Mám r.v.2004, furt zapnuté potkávací světlo mě taky štvalo (kvůli startování a taky v přírodě, při stanování apod.). Přidal jsem malý kolébkový vypínač á 30 Kč na palubku, dolů, vlevo od řady kontrolek. Samozřejmě je trochu pakárna, myslet na zapnutí, ale když je vypínač před očima, není to až takový problém.
Nooooo, vida
Kolibkac mam dokonce doma
Tak ted ještě poradit, co dál a kam zapojit. Asi nějaký relé? V tomhle jsem amatérský játro