Ahoj kluci,
nemáte někdo zkušenost s výklopnou přilbou NEXO Touring II ? Odchází mi do věčných lovišť můj Caberg Justissimo a tak se začínám rozhlížet po nové přilbě.
V Polu mají teď Justissimo za 175,- E, ale ne na mou šíšu (XXL). Češi již vše vykoupili. Tato helma mne zaujala tím, že má také integrovanou sluneční clonu a skvělou cenu 99,-Euro.
Předem dík za názory.
Deny přiložený následující obrázek:
[55.79Kb]
Upravil Deny dne 27.01.2010 19:09
Pomatenost, zvaná BMW.
Deny napsal(a):
Ahoj kluci,
nemáte někdo zkušenost s výklopnou přilbou NEXO Touring II ? Odchází mi do věčných lovišť můj Caberg Justissimo a tak se začínám rozhlížet po nové přilbě.
V Polu mají teď Justissimo za 175,- E, ale ne na mou šíšu (XXL). Češi již vše vykoupili. Tato helma mne zaujala tím, že má také integrovanou sluneční clonu a skvělou cenu 99,-Euro.
Předem dík za názory.
Vživotě jsem o týhle značce neslyšel. Cena skvělá,ale jak je s náhradními díly? Někdy to bývá děs a pak se levná helma prodraží,protože místo plexi kupuješ celou novou. Kdo to zažil,ví o čem mluvím.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Ahoj Deny.
Zkuz třeba tyhle z levných.
[urlhttp://www.motoeshop.cz/prilby-helmy/odklapeci/cox/cox-trip/14839.html][/url]
[urlhttp://www.worker.cz/589/vyklopna-helma-worker-v200][/url]
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Ahoj Abbe,
rád Tě "slyším". Díka za doporučení, ale ty helmy vesměs nemají integrovanou sluneční clonu. Tu přilbu NEXO jsem měl v rukou i na hlavě a paráda. Jen jsem byl v Polu autem a tak jsem ji nemohl vyzkoušet, jak je hlučná, jestli do ní nefouká apod.
Tuto značku helem má Polo v nabídce již tři roky a sortiment náhr. dílů mají velký.
Pakliže jsi jí vyzkoušel a vyhovuje ti,tak si jí kup.
Ale já bych asi na své hlavě nešetřil. Mám přeci jen jednu... Na druhé straně měla by v ochránit aspoň tak aby prošla nějakou homologací a bez té se to v Německu prodávat nedá.
Upravil BIGR dne 27.01.2010 21:45
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Nemyslím si že cena musí nutně ukazovat kvalitu.
Potom si neumím vysvětlit pokles ,,kvality" u Schubertky o 150euro.
Ono i použití materiálu bude podle mě shodné s většinou- termoplast. Prostě to není profláklá značka. (nějaké drobnosti asi budou na nižší urovni-čalounění atd, ale když ti přišla dobrá)
Ale rozhodně bych zkusil tu hlučnost.Ovládání (dej to do ruky amatérovi- jestli ji otevře, ti jsou u kolizí nejpravděpodobněji)
Deny napsal(a):
Ahoj kluci,
Předem dík za názory.
skus firmu Nolan koupil jseem jí a spokojenost, a za super prašule
Deny napsal(a):
Ahoj kluci,
Předem dík za názory.
Nolen néééé. V loni jsem chtěl novou a už kloudnou helmu;volba padla na Schubert C2 cena byla relativně příznivá, ale ouha ony nebyli k dostání a to ani ve Vídni(snad prý nestačily vyrábě)t.Měli C3ku,ale za nějakých 13 000kč a tolik jsem si zase věnovat nechtěl (Píšu tu o velikosti xxl) v teto vel. jsem měl dosud Airoh ale zdála se mi hlučná a mlžilo se plexi v chladnějším období,jinak byla ok.Volba tedy padla na Nolen 103 vel.xxl (největší vel) měl jsem sice možnost si ji vyzkoušet a krátce projet na moto ;relativně větší těsnost jsem počítal zmizí ,,sednutím " helmy po pár dnech používání,tak jako u Airohu. Chyba lávky polstrování v Nolenu je tvrdej polystyren(ale fakt tvrdej) potaženej tenounkým molitanem a hadrou,takže nic se nepřispůsobí hlavě,spíše si helma snaží přispůsobit hlavu,dopadlo to tak že jsem musel normálně natvrdo po demontáži polstrování flexkou odbrousit (snížit) boční polystyrenovou vložku o dobrý 1cm z každé strany. Tak jak je tam příprava na intercom troufám si říci že by tam nevlezl ani omylem (samozdřejmě s hlavou).I po této nestandartní úpravě je helma ještě fest ale už nemám pocit že mám kokos ve svěráku.S airohem při jízde s otevřeným předkem jsem jen kývl hlavou a dobře se mi zaklapla,s Nolanem musím 2-3krát rukou fakt prásknout aby zaklapla; hlučnost jsem tež očekával menší oproti Airohu(za ty love),při zvednuté př.části velká hmotnost předku stahuje helmu do očí.Ale abych jen nekritizoval,je Fakt že se nemlží plexi díky pinloku,dobrý výhled (zorné pole),výsuvná clona je plus.Je fakt že nemám hlavu jako ořech,(ale proto si taky kupuji vel. xxl) ale není xxl jako xxl a polstrování jako polstrování. Suma sumárum: dle mě tato přilba( kterou jsem považoval z vyklápěček hned po Schubrtkách za druhou nejlepší) za ty prachy co za ni chtějí nestojí,měl sem počkat na C2,nebo připlatit za C3.Podruhý bych do ní nešel ani omylem. Vnitřní ergonomie a přispůsobivost hlavě v pr..li,rozložení hmotnosti helmy špatné(moc hmotnosti na přední části).tolik mé osobní zkušenosti.
Upravil kim dne 28.01.2010 10:27
Podívejte se nejříve na tuhle. Nedám na ní dopustit, mám ji již druhý rok. A to jsem ji kupoval ještě za jinou cenu ale s použitím slevového kuponu Louis, který občas přijde až na -20%.
V ceně bylo vše příslušenství - pinlock - bez něj už nikdy, temenní ucpávka - opravdu pak nefouká a je TICHO a pak druhé plexi zhora zatmavené. Jde telefonovat s Interphone do 100 km/h bez problémů.
Deny napsal(a):
Ahoj kluci,
Předem dík za názory.
Nolen néééé. V loni jsem chtěl novou a už kloudnou helmu;volba padla na Schubert C2 cena byla relativně příznivá, ale ouha ony nebyli k dostání a to ani ve Vídni(snad prý nestačily vyrábě)t.Měli C3ku,ale za nějakých 13 000kč a tolik jsem si zase věnovat nechtěl (Píšu tu o velikosti xxl) v teto vel. jsem měl dosud Airoh ale zdála se mi hlučná a mlžilo se plexi v chladnějším období,jinak byla ok.Volba tedy padla na Nolen 103 vel.xxl (největší vel) měl jsem sice možnost si ji vyzkoušet a krátce projet na moto ;relativně větší těsnost jsem počítal zmizí ,,sednutím " helmy po pár dnech používání,tak jako u Airohu. Chyba lávky polstrování v Nolenu je tvrdej polystyren(ale fakt tvrdej) potaženej tenounkým molitanem a hadrou,takže nic se nepřispůsobí hlavě,spíše si helma snaží přispůsobit hlavu,dopadlo to tak že jsem musel normálně natvrdo po demontáži polstrování flexkou odbrousit (snížit) boční polystyrenovou vložku o dobrý 1cm z každé strany. Tak jak je tam příprava na intercom troufám si říci že by tam nevlezl ani omylem (samozdřejmě s hlavou).I po této nestandartní úpravě je helma ještě fest ale už nemám pocit že mám kokos ve svěráku.S airohem při jízde s otevřeným předkem jsem jen kývl hlavou a dobře se mi zaklapla,s Nolanem musím 2-3krát rukou fakt prásknout aby zaklapla; hlučnost jsem tež očekával menší oproti Airohu(za ty love),při zvednuté př.části velká hmotnost předku stahuje helmu do očí.Ale abych jen nekritizoval,je Fakt že se nemlží plexi díky pinloku,dobrý výhled (zorné pole),výsuvná clona je plus.Je fakt že nemám hlavu jako ořech,(ale proto si taky kupuji vel. xxl) ale není xxl jako xxl a polstrování jako polstrování. Suma sumárum: dle mě tato přilba( kterou jsem považoval z vyklápěček hned po Schubrtkách za druhou nejlepší) za ty prachy co za ni chtějí nestojí,měl sem počkat na C2,nebo připlatit za C3.Podruhý bych do ní nešel ani omylem. Vnitřní ergonomie a přispůsobivost hlavě v pr..li,rozložení hmotnosti helmy špatné(moc hmotnosti na přední části).tolik mé osobní zkušenosti.
Téda to je divný já mám nolan n103 a jsem sní naprosto spokojen přrttím sem měl BMW (schubrt) evo 4 a rozdíl samo je ale žádný popisovaný problémi nemám jooo holt co kus to originál, a co hlava to unikát
>basto; tak nějak jak říkáš ; oni to ti taliáni dělaj asi podle jejich italskomafiánskýho mustru hlavy:malá úzká hlava,snědá pleť,tmavé oči a knír,v ruce samopal Tomy gun.
Upravil kim dne 28.01.2010 18:22
[quote]kim napsal(a):
>basto; tak nějak jak říkáš ; oni to ti taliáni dělaj asi podle jejich italskomafiánskýho mustru hlavy:malá úzká hlava,snědá pleť,tmavé oči a knír,v ruce samopal Tomy gun.[/quote
průser je že já sem se jim nák vysmek blondák s modrejma očima ale co sedí jak pribytá
basto napsal(a):
[quote]kim napsal(a):
>basto; tak nějak jak říkáš ; oni to ti taliáni dělaj asi podle jejich italskomafiánskýho mustru hlavy:malá úzká hlava,snědá pleť,tmavé oči a knír,v ruce samopal Tomy gun.[/quote
průser je že já sem se jim nák vysmek blondák s modrejma očima ale co sedí jak pribytá
Kuva nemáš v tom případě helmu železnou s dvěma blesky na stranách a nápisem Wafen SS ?
Jinak přeju ať dále slouží aspoň tobě
Nolan bych nezavrhoval.
Mám starší typ N102 a spokojenost.
Je lehčí než N103, ale má sluneční clonu zvenku.
Já si zkoušel také ty přilby Airoh, ale srala mě právě ta měkká výstelka a jak mi to mačkalo hubu přes líca no fuuuj.
Přilbu si prostě musí každý vyzkoušet.
Ta přilba Nexo je za baňu.
Já vyklápěčky skoušel po nasazení s přilbou vrtět za bradu a sledoval jak moc vrže. Pokud je tuhá a uchycení nevrže a pokud ti na hlavě dobře sedí a jde dobře otevírat tak ji klidně vem.
To je můj názor....
Upravil paja1 dne 31.01.2010 08:55
Pája
basto napsal(a):
[quote]kim napsal(a):
Kuva nemáš v tom případě helmu železnou s dvěma blesky na stranách a nápisem Wafen SS ?
Jinak přeju ať dále slouží aspoň tobě
Její zpracování je na úrovni Cabergu Justissimo, design ještě hezčí. Má integrovanou sluneční clonu a integrované Bluetooth. A za tu cenu je to bomba.
Bohužel dělají ji jen do XL a ta je mně malá a tak uvažuji o vyfrézování toho polystyrenu kolem uší ....
Pomatenost, zvaná BMW.
Její zpracování je na úrovni Cabergu Justissimo, design ještě hezčí. Má integrovanou sluneční clonu a integrované Bluetooth. A za tu cenu je to bomba.
Bohužel dělají ji jen do XL a ta je mně malá a tak uvažuji o vyfrézování toho polystyrenu kolem uší ....
Však máš hlavu jak holinu...
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **