Vzhledem k tomu, ze netusim, co za olej dal puvodni majitel loni do motky, podelam neco, kdyz do Dakarka naleji Motul 5100 10w-40? Nebo poradite neco jineho za rozumnou cenu. Pripadne, kde nakoupit? Co uzivate za oleje vy?
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
xhackerm napsal(a):
Proč zrovna Motul? Já tam dal doporučený Castrol a při další výměně budu dávat Shell a trošku hustější...
Proc ne Motul? Ptam se na nej proto, ze 5100 10w-40 muzu mit za 180 Kc/l. Nic jinyho v tom neni. A pokud vim, tak prave Motul vychazi v testech docela dobre.
mam Dakar r.v.2000 a taky sem tam dal Castrol 10w40 a vše ok. ted budu měnit zase a dám tam zase Castrol. jen nevim jak s filtrem měnil jsem ho loni a najel jsem od té doby cca8000km. tak nevim jestli to vyměnit nebo počkat do příští výměny oleje.
Tančící Havran
poloSqueal napsal(a):
mam Dakar r.v.2000 a taky sem tam dal Castrol 10w40 a vše ok. ted budu měnit zase a dám tam zase Castrol. jen nevim jak s filtrem měnil jsem ho loni a najel jsem od té doby cca8000km. tak nevim jestli to vyměnit nebo počkat do příští výměny oleje.
rozhodně měnit... filtr by měl přijít automaticky čistý s novým olejem... Toť moje idea...
Asi takhle... Já vždy dávám to, co doporučuje výrobce... Teď se jen rozmýšlím, jestli nedat Shell... Koukal jsem na výsledky chemických testů po nějaké době v motoru a vypadl dost dobře... A jeden mechanik tady na plzeňsku ho vysloveně doporučuje... Ještě uvidím...
hmm... není tam, ale fakt jsem ho tam asi před měsícem koupil..
Jestli chceš, tak mám skoro nový (asi 500km) vzduch filtr, pak jsem ho vyměnil za BLUE FILTER od Wunderlichu. Dám ti ho zadarmo-bylo mi líto to vyhodit. Jinak pokud jde o ty oleje, tak se liší jenom obalem. Pokud je stejná specifikace API, tak rozdíl nepoznáš ani v laboratoři. Samozřejmě BMW má smlouvu s Castrol-už z výroby je tam dávají, ale v Motulu vůbec není problém. Jednoválcový kapalinou chlazený s max. ot. do sedmi tisíc je zbytečné tak řešit. Olejový filtr samozřejmě MĚNIT.
Mikes
Nově s KTM... :-)
Jestli chceš, tak mám skoro nový (asi 500km) vzduch filtr, pak jsem ho vyměnil za BLUE FILTER od Wunderlichu. Dám ti ho zadarmo-bylo mi líto to vyhodit. Jinak pokud jde o ty oleje, tak se liší jenom obalem. Pokud je stejná specifikace API, tak rozdíl nepoznáš ani v laboratoři. Samozřejmě BMW má smlouvu s Castrol-už z výroby je tam dávají, ale v Motulu vůbec není problém. Jednoválcový kapalinou chlazený s max. ot. do sedmi tisíc je zbytečné tak řešit. Olejový filtr samozřejmě MĚNIT.
Tak to jsi borec. Samo ze bych ho vzal, ale koukm, ze jsi z Brna a to je pro me fakt kus cesty. Jedine dobirka na zaplaceni postovnyho, ale nevim, jestli neni troufaly tohle po tobe chtit. Pokud je dobirka blbost, tak se ti urcite ozve z okoli nekdo, komu by se siknul. Pokud by to slo, tak ti poslu adresu. Potom by to bylo na pratelskym vyrovnani treba u Vevise na srazu, pokud tedy jedes. S mezipristanim u baru.
Tak to jsi borec. Samo ze bych ho vzal, ale koukm, ze jsi z Brna a to je pro me fakt kus cesty. Jedine dobirka na zaplaceni postovnyho, ale nevim, jestli neni troufaly tohle po tobe chtit. Pokud je dobirka blbost, tak se ti urcite ozve z okoli nekdo, komu by se siknul. Pokud by to slo, tak ti poslu adresu. Potom by to bylo na pratelskym vyrovnani treba u Vevise na srazu, pokud tedy jedes. S mezipristanim u baru.
Budeš mi muset koupit pivo (několik) pošli mi do PM tvoji adresu. Posílám docela dost pošty, tak mě jedna krabička nep.o.s.e.r.e.
Mikes
Nově s KTM... :-)