lekarnicka je povinna - podla platnej vyhlasky
vesta je nepovinna, naradie netusim, ziarovky a poistky som si neni uplne zicher ale sa mi zda ze po novom tiez nepovinne
raptor napsal:
lekarnicka je povinna - podla platnej vyhlasky
vesta je nepovinna, naradie netusim, ziarovky a poistky som si neni uplne zicher ale sa mi zda ze po novom tiez nepovinne
dave prague - ano oranzovu potvrdzujem - to vies niekto sa musi nabalit na kokotinach
nedavno nam zaviedli zmenu pri vystraznych trojuholnikoch a jediny platny je u nas ten ktory ma okrem cervenej aj oranzovu farbu (ten na motorku nepotrebujes)
Raptror: Bože to je horší jako tady, no nic vemu si do batohu novou lékárničku do auta. Ta je taky oranžová. Ečka se mi teda platiti nechtěj, a dráždit hady bosou nohou už vůbec ne.
A ta kartička může být prosím Tě i vytištěná? Nebo koupená :-/
karticka musi byt zakupena, vytlacene sa doslova NERATAJU lebo to by zase nejaky bratranec ministra dopravy nepredaval tolko ako ma naplanovane, ale ak natrafis na normalneho policajta mozno ti prejde aj vytlacena
hovorim ...u kokotov na dvore
osobne si myslim ze najlepsie by pre teba bolo kupit za 10 eciek motolekarnicku v ktorej mas aj tu kartu
ak mozem poradit, ak nebude jazdit ako sprosty a prekracovat MPR tak si ta z najvacsou pravdepodobnostou policajti u nas nevsimnu
TOLI nechcem ti do toho vstupovat ale na slovensku zakony ceskej republiky uz dlhsi cas od rozdelenia CSFR neplatia
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 19.10.2010 11:07
dave - nemyslim ze by policajti na Slovensku boli o nieco lepsi / horsi ako su vsade inde na svete.
U mna sa osvedcil pristup slusneho vystupovania a nikdy som nemal problem. Ale zas pravda mna zastavili iba tri krat, 2x bezna kontrola a to si chalanko pozrel papiere a spytal sa kolko to ma koni a kolko to stalo a treti krat ma zastavil koli dialkovym svetlam cez den este na afrike ale taktiez som mu slusne vysvetlil ze preco, stary pan mi povedal ze ma chce vidiet odchadzat zo stretavacimi co som aj urobil a obom nam bolo jasne ze za zakrutou si zase zapnem dialkove
raptor napsal:
dave - nemyslim ze by policajti na Slovensku boli o nieco lepsi / horsi ako su vsade inde na svete.
U mna sa osvedcil pristup slusneho vystupovania a nikdy som nemal problem. Ale zas pravda mna zastavili iba tri krat, 2x bezna kontrola a to si chalanko pozrel papiere a spytal sa kolko to ma koni a kolko to stalo a treti krat ma zastavil koli dialkovym svetlam cez den este na afrike ale taktiez som mu slusne vysvetlil ze preco, stary pan mi povedal ze ma chce vidiet odchadzat zo stretavacimi co som aj urobil a obom nam bolo jasne ze za zakrutou si zase zapnem dialkove
Raptor, jasné díky za uklidnění :-). Jsem téhož názoru.
Pořeším to novou lékarničkou s kartou, stejnak se může hodit.
raptor napsal:
TOLI nechcem ti do toho vstupovat ale na slovensku zakony ceskej republiky uz dlhsi cas od rozdelenia CSFR neplatia
To je sice fajn ale myslíš si že Němci si k nám vozí v autě rezervu jenom kvůli tomu že to u nás nebo u vás musí být. Někde se to tu už řešilo a vyjádření ministerstva dopravy je jasný.
Po pár týdnech sporů ohledně nové povinné výbavy na Slovensku je konečně jasno. Povinnost nové výbavy autolékárničky mj. kartou první pomoci se vztahuje pouze na vozidla registrovaná na Slovensku, nikoliv na cizozemská vozidla užitá v mezinárodním provozu. V souvislosti s tím se na Autoklub ČR obrátili někteří čeští řidiči, kteří byli slovenskými policisty pokutováni, a to – jak se nyní potvrzuje – nezákonně.Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TOLI napsal:
[quote]raptor napsal:
To je sice fajn ale myslíš si že Němci si k nám vozí v autě rezervu jenom kvůli tomu že to u nás nebo u vás musí být. Někde se to tu už řešilo a vyjádření ministerstva dopravy je jasný.
Po pár týdnech sporů ohledně nové povinné výbavy na Slovensku je konečně jasno. Povinnost nové výbavy autolékárničky mj. kartou první pomoci se vztahuje pouze na vozidla registrovaná na Slovensku, nikoliv na cizozemská vozidla užitá v mezinárodním provozu. V souvislosti s tím se na Autoklub ČR obrátili někteří čeští řidiči, kteří byli slovenskými policisty pokutováni, a to – jak se nyní potvrzuje – nezákonně.[/quote
To máš jistě pravdu, ale já si nemůžu teď dovolit řešit s "kokotem" na silnici zda má nebo nemá pravdu.
Ale určitě na tom něco je.
Díky Ti každopádně za radu
Upravil Dejvidtom dne 19.10.2010 11:27
jak píše TOLI, musíš mít výbavu povinnou pro zemi, kde je auto/moto registrované (v rámci EU).
Představ si, že pojedeš přes 5 zemí a v každé je schválené něco jiného - třeba barva lékárničky , hasicí přístroj, zástěrky, mlhová světla,... To povezeš všechno?
3X napsal:
jak píše TOLI, musíš mít výbavu povinnou pro zemi, kde je auto/moto registrované (v rámci EU).
Představ si, že pojedeš přes 5 zemí a v každé je schválené něco jiného - třeba barva lékárničky , hasicí přístroj, zástěrky, mlhová světla,... To povezeš všechno?
Hodně se na slovensku měří a to v místech, kde by jste to vůbec nečekali. Mně brali v Medzilaborcích, na silnici která snad ani není v mapě. jel jsem 66 v obci. To nebyla obec, ale nějaké lepší gheto. Všichni tam byli ožralí. POliši tam stáli a měřili. Slušné vystupování změnilo z původních 100 euro na euro 10. Znám trochu jejich myšlení. Maj toho všichni tak akorát plný brejle. Jsou středem mezi tlakem politiků, nadřízených a lumpů. Co potřebují, je uznání. Proto, pokud nenarazíte na exblba, který vás pak sejme za cokoli, zvláště když se mu budete protivit, neměl by být problém. Ti kluci mi tu pokutu ani nechtěli dát. Koukli na motorku, pokecali ale záznam na foťáků evidovaný pod číslem smáznout venku nejde. To jen v PC, kde to zas taky nejde. Takže jezděte opatrně s rychlostí a vše bude ok. Vždyť většina polišů sní stejné sny jako my.
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Pokud pojedeš do Anglie, budeš předělávat volant, nebo směr světel? :-)
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033