ja proste nechapu jednu vec ... lidi ktery maj motorky za 300kCZK+, k tomu si hrajou s co nejlepsima hadrama, botama, prilbama, kuframa, stanama a tak ... se najednou muzou posrat z toho jestli nekde usetrej petikilo ...
... to mi fakt hlava nebere ... dyt je to min nez slusnej biftek ve slusny hospode ...
... bud mam na to abych si koupil neco co hci a kopupim si to, nebo na to nemam a spekuluju a nakupuju u vietnamcu ... (ale pak neprudim s tim ze conkove maj tenisky za polovic ... ) ...
Jde fakt o princip.
Je to jako lidi co mají Porsche nebo Audi allroad v plný náloži, kde si koupí hliníkový prahový lišty za 90 tisíc a pak škemrají jestli je fakt ten disk s upgradem mapy do navigace za 150Kč, že to vloni bylo zadarmo.
Bohužel jeden můj kamarád říká, že spousta lidí si koupí tu vysněnou motorku, auto nebo cokoliv ale vlastně si měli koupit něco úplně jiného. Není to o penězích ale o principu. Utrácí desítky a stovky tisíc bez mrknutí oka ale hádají se o stokoruny. Vždycky když slyším argument že lidi kradou mapu kvůli tomu, že nemají třeba na benzín, tak by mě trefil šlak, protože oni si koupí za čtvrt mega motorku, na ní navigaci za deset nebo dvacet tisíc a na legální českou mapu za 700 jim nezbyde. Ale klidně jdou do picošky a utratí tam s přítelkyní 1000 za večeři a to jim divný nepřijde. U někoho to už odhadneš, někdo naopak překvapí, obvykle ti lidi, kteří opravdu peníze neřeší, dělají tohle z principu, ze sportu, baví je to. Dneska jsem ušetřil 300 za program do telefonu, tak pojď miláčku, koupím ti skvělý přívěšek na klíče se znakem BMW řady 5 za 4000Kč.
Kdyby třeba lidi jen kopírovali ty věci pro sebe, tak to čert vzal ale když to někdo dělá jako kšeft, nabízejí pálený filmy, programy, kradený díly na auto ukradený na objednávku atd. Prostě to mě štve. Když tady přišel jeden člověk, kterého známe, že si koupí kufry ale rámy si zkusí udělat sám, tak jsme mu ukázali všechno, známe ho a víme že to dělal pro sebe a ne na kšeft. Pak tě mrzí, když zjistíš, že to nabízí kde se dá, protože to je kšeft. A naopak tě někdy potěší, když třeba dostaneš zprávu od člověka, který fakt nemá moc peněz a napíše, že je rád že mu poradíme a že je pro něj svátek něco si koupit a děkuje ti. Ale někdy fakt nechápu. Pán přijede na funglovce Ducati, on má od nich všechno, nejlepší hadry a helmu karbon atd. Kupují interkom a manželka má tu nejotřesnější termoplastovou helmu co je špatná i na skůtry, co prodávají u Luise za 30EUR. A když mu řeknu jestli to není škoda, patlat se s instalací do takovýho škopku, tak řekne že jí to stačí, že ona se jen veze. Takoví lidi prostě mají povahu, které nerozumím. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Plne souhalsim s Tomasem. Nektery lidi to asi opravdu bavi.Asi se nejvice hodi prislovi: Nejsem tak bohaty, abych si kupoval levne veci.Ac tech penez tolik nemam, tak vetsinou vse jde do moto a vybaveni.Radsi si proctu nazory a postrehy o necem a koupim si to.Trebas jsem ted koukal na momentaky a takovy momentak za 400kc, jak presne asi funguje? Je to asi jako s tema kopiema,fungovat muzou,ale nemyslim, ze tak dobre jako osvedcene veci. Hold chci neco, tak si odepru neco mene podstatneho nebo si dam prescas a je to. Nerikam, ze vse levne je spatne, ale casto se to proste nevypalci
Týýýjóóó, to byl uragán... Protože se mě to týká, musím se taky ozvat...
Mezi námi děvčaty, ty dorazy jsou předražené. A to tak, že fest. Vymyslet je jinak jde asi těžko. Takže o ukradení myšlenky (...nechával si dělat prototypy, zkoušel spoustu variant...) konkrétně u dorazů, o kterých bylo původně toto vlákno, tu nejde...
Jestli je budu dělat doma jako jeden kus sám pro sebe, je to hloupost a plýtvání časem. Ale jestli je továrna seká v sériích stovek a možná tisíců kusů, musí jít jejich cena někam jinam, než přes dva litry. Je mi jedno, kde se s tou cenou zbláznili. Já jsem zákazník a mám právo koupit, či nekoupit. Kdyby byly k mání za odpovídající cenu, nemrknu a objednávám u Touratech, Wunderlich nebo BMW. Stejně, jako jsem koupil v Modleticích nástavce pod řidítka... To se mi líbilo. Poměr cena - užitná hodnota lze ohodnotit jako naprostá spokojenost.Ale přes dva litry za tohle? Další zářný příklad předražení je mřížka před přední světla za víc než dva litry... To je pro mě k smíchu. Kdejaký strejda ze Lhoty to zmákne za čtvrtinu ceny a neříkejte mi nikdo, že ukradl myšlenku...
Jsem řemeslník. Proto je pro mě díl jenom díl a ne ikona s podpisem vysněné značky. Je mi fuk, jestli je na držákách značka Wunderlich, TT, nebo třeba Coco Chanel... Takhle jednoduchý díl je jenom kus plechu se špalkem z gumy. A jestli za něj někdo chce nepřiměřenou cenu, nekoupím ho od něj. Ze zásady, ne proto, abych ušetřil. Celou dobu mluvím o věcech nenáročných, jako jsou dorazy, které jsou základem tohoto vlákna. Proto mám zájem o tyto dorazy z e-bay. Tečka.
Člověk, který od čongů koupí papírové Adudasky za pár šupů je podle mě stejnej magor jako ten, kterej si Na Příkopech koupí vietnamky od Armaniho za dvanáct litrů jenom proto, že je na nich značka Armani (loni je tam fakt měli asi čtrnáct dnů ve výkladu). Chci tím říci jen to, že mi nejde o snobárnu, že mám na motorce vše od Wunderlichů atd, ale o věc praktickou, kterou můžu využít. A ještě na konec:
Pokud se někomu něco nevyplatí, ať to nedělá a nechá prostor pro jiné. Proto argumentace, že ...mohlo by se to dělat levněji ale nikdo z nás by to neprodával, protože by to nezaplatilo ani čas strávený s tisknutím účtenky...mi nepřijde pro mě, jako pro zákazníka tak úplně stravitelná. Můj názor ale je, že jestli jsem značková prodejna, měl bych mít nejenom sady kufrů za dvacet litrů, ale i například sadu záslepek za dvacet korun. Tak je nebudu prodávat jako kusovku po koruně, ale jako sadu deseti po desetikoruně, no...
A teď jsem zvědavý, kdo mě sežere nejdřív...
Upravil radosek dne 13.01.2009 19:35
....dorazy předních vidlic....
...tak jsem to vymyslel na svoji 1150 GS tak, že v místě, kde se opírá trubka vidlice o kyvné rameno, ( vlastně ještě nedotýká, jedině při pádu), vyvrtám díru 5mm, vyříznu závit 6mm a našroubuji gumový silentblok za 30,-Kč, který koupím v prodejně Rubeny Náchod. Doufám, že uznáte, že ocelovému svařenci, kterým kyvné rameno je, to nemůže v žádném případě uškodit, co se pevnosti týká. Až to vyfotím, tak vám to zde ukážu.Velmi jednoduché a pro účel, který má splnit drahý výrobek výše uvedených dodavatelů plně postačí.Oni to asi berou tak, že když to má zachránit ze slitiny hliníku velmi drahý odlitek krku řízení, tak plaťte.
( Nalevo a na pravo 2x 30,-Kč)
Všiml jsem si až teď, že je to o dvanáctce, ale už to tady nechám.
Upravil bmwivo dne 13.01.2009 12:07
To jsou super diskuze, muj nazor je at si kazdy kupuje co chce. To je jeho vec, souhlasim ze piratstvi a kopirovani je moralne spatna vec, ale to by za nas mely resit organy k tomu urcene, navic si myslim ze prave tahle nabizena vec je orginal W, nebot mi to silne pripomina to co jsem si poridil i ja no moto. Me se nelibi ze takoveto zasadni veci uz vyrobce na moto neosetri sam, chapu ze mrizka pred svetlo, vyhrivane hefty, pridavne svetlomety at si kazdy rozhodne sam, ale dorazy rizeni jsou podle me tak dulezita vec, ze by na moto mely byt uz z vyroby. A taky si myslm ze toto je forum vsech kteri se zajimaji o motorky, dokonce od stejne znacky a pokud nekdo naleze neco co muze byt zajimave i pro jine, je od nej hezke ze se o to podeli a nemel by to byt duvod k osocovani z napomahani sireni kopii a nevim ceho.. to urcite nebyl zamer tohoto vlakna.Tome vim ze vase vyrobky jsou dobre, take je kupuji ale to neustale opakovani ze je potreba platit vývoj, rezie velke fabriky, marze prodejcu... to je jasny, a proto se hledaj cesty jak se nejakych nakladu zbavit, nemit tam 50% marze pro obchodní retezec, kdyz pri dnesni globalizaci a dostupnosti internetu se da marketing delat levneji, prodej jinak... vsak ona ted dnesni krize asi trochu provetra zajete metody a prinese par zmen... a doufejme ze pozitivnich, auta uz na to reaguji a tak uvidime co vyrobci moto
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Tak vám všem děkuji za komentáře a věřte, že příště již neudělám tu chybu, abych sem dával odkazy na nějaké levnější zboží než se dá koupi v kamenném obchodě, i když se jedná o originály. Na vlastním BMW mám dorazy kupované v TT v Modleticích a když mi přišly ty z e-baye, tak jsou naprosto totožné ve všech detailech a podle mne i v použitých materiálech ( nejsem strojař ale stavař).
Nicméně se ještě jednou omlouvám za spuštění tohoto vlákna.
Již to nikdy neudělám.
bmwivo napsal:
....dorazy předních vidlic....
...tak jsem to vymyslel na svoji 1150 GS tak, že v místě, kde se opírá trubka vidlice o kyvné rameno, ( vlastně ještě nedotýká, jedině při pádu), vyvrtám díru 5mm, vyříznu závit 6mm a našroubuji gumový silentblok za 30,-Kč, který koupím v prodejně Rubeny Náchod. Doufám, že uznáte, že ocelovému svařenci, kterým kyvné rameno je, to nemůže v žádném případě uškodit, co se pevnosti týká. Až to vyfotím, tak vám to zde ukážu.Velmi jednoduché a pro účel, který má splnit drahý výrobek výše uvedených dodavatelů plně postačí.Oni to asi berou tak, že když to má zachránit ze slitiny hliníku velmi drahý odlitek krku řízení, tak plaťte.
( Nalevo a na pravo 2x 30,-Kč)
Všiml jsem si až teď, že je to o dvanáctce, ale už to tady nechám.
Udělám to úplně stejně.Silenbloky už jsou na cestě.
slonci: nejsou stejné, podívej se na tvar na té horní části - je to udělané podobně.
Já bych ještě pochopil, kdyby to nabízel za desetinovou cenu. Na to se nedá nic argumentovat ale tím, že to nabízí fakt o 20% levněji, tak vidím jediný rozdíl v tom DPH, které on prostě neplatí. A aby to nahrálo radoskovi - pokud je to těžce předražené, tak proč tady ten dobromil, který to pro peníze nedělá, nemá cenu 5EUR? Náš doraz na 1200GS žlutý (žlutá je barva touratechu stejně jako je modrá barva wunderlichu) stojí pro lidi z téhle konference 1900Kč s DPH. To je fakt 300Kč rozdíl pokud to vyjde z eBay na 1600. Já jsem zrovna v tomhle případě argumentoval, že on jistě nemusel nic platit BMW a evidentně neplatí to DPH. Tak proč to od něj není za 300?
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bmwvivo: logicky při konstrukci čehokoliv posuzuje výrobce (tedy BMW) potenciální škodlivý vliv při havári nebo provozu toho doplňku. Nedovedu si představit, jak bys argumentoval při řešení nějaké záruční vady v případě, že bys měl navrtaný rameno. To můžeš udělat ty ale nikdy ne žádný výrobce.
Jen abych to ukončil z mé strany - rozhodně neříkám, že neznačkové resp. alternativní výrobky jsou špatné. Vemte si třeba zrcátka na 1150GS. Od BMW stojí nějakou částku a jejich sub-dodavatel je prodává (po nějaké době, nejspíš věc dohody s BMW) i přímo za nižší cenu. Ta cena je nižší tuším o polovinu. V tomhle případě ale nejde o kopii, nejde ani o to, že by tam nějak čachrovali s daněmi nebo DPH. Prostě tím, že vypadne celá mašinérie BMW, je ta cena nižší. Je to tak i s díly na auto, i když často ta kvalita je pofidérní. Kupoval jsem kdysi nový výfuk na nissana. Ten originál vydržel šest let, alternativní byl za třetinu ale vydržel dvě zimy. Blbý je, že se zbortil (nahoře) na dovolené v cizině a byl to docela problém to tam řešit. To samé třeba olej. Castrol od BMW stojí podstatně víc než ten samý Castrol koupený jinak. Nemá smysl diskutovat o důvodech, prostě to tak je. Ale to je něco jiného, než když vezmu nějaký výrobek, který řeší nějaký problém, má nějakou funkci a nějaký design a prostě ho opajcuju a prodávám o 20% levněji. To není pomoc trhu a chudým ale to je prostě parazitování na práci někoho jiného. Pokud by dělal ten doraz konkrétně alespoň jinak tvarově, jinak to uchytil, nějak to předělal, tak dejme tomu ale prostě to obšlahnout, to je fakt rozdíl. U těch starých věcí se to moc neřešilo ale od loňska si pokud vím TT i WUND (a třeba i RAM a další) nechávají zapsat průmyslové vzory a všelijaké ochrany jak funkce (když to je něco nového) nebo designu, protože s tím mají okamžitou páku na ty napodobovače. Použili to a tam to funguje docela rychle a během týdne to bylo vyřízené. U Wund nemám zprávy, nevím jestli to někdy řešili ale řešit to musí asi každý, kdo něco vyrábí.
A kdo argumentuje tou předražeností, že je něco jen kousek plechu - tak proč to nezkusíte? Ne kopírovat ale vymyslet něco užitečného a dělat to jako výrobek. I kdybyste to neměli schválené od výrobce motorky jako že to nevadí záruce, jen to prostě vymyslet a vyrábět, uděláte si na to živnost, dáte cenu aby se to vyplatilo dělat, materiál budete nakupovat, stroje budete mít koupené a nebudete to dělat u zaměstnavatele jako melouch. A teď přijde někdo, kdo to okopíruje a s pomocí kamarádů to začne nabízet všude, kde se dá a levněji "bez dokladu". Klasicky "mám tady jeden kousek na prodej, dělal jsem si to pro sebe... ale kdyby někdo chtěl, můžu jich mít ještě 70 do konce týdne". Byl bys nadšený? Asi ne. Ale to pochopíš, až něco budeš dělat.
TomasTT: Tome v poho, ale stačilo by přeci do první reakce na mou otázku " Co vy na to" napsat, že se jedná o ne přiliš povedenou kopii a tedy pochybné kvality a ne rozpoutávat bitvu plnou "osočování" o hromadných nákupech apod. Na e-bay jsem si například koupil funglovku SHOEI Multitec se všema doplňkama za 355 e vč dopravy. V Praze mi jí nabídli ve dvou prodejnách za 13500 Kč. Také by jste se rozčilovali nad tím, že obcházím kamenné prodejny, které musí platiti nájem, sklady, prodavače? Bystřický např. vyrábí alu kufry. Určitě to není namířeno proti Zega kufrům apod. U 1200 nemohu soudit mám 1150 a tam jsou ty dorazy shodné.
Opravdu mě mrzí v co se to tu vyhrotilo. Stačilo přeci napsat, že se jedná o plagiát pochybné kvality a každý by se rozhodl podla sebe. Je to přeci stejné, jako když Bystřický vyrábí ty své krásné kufry! Myslím, že mu to také nikdo nemá za zlé. Je to stejné, jako když někdo jezdí kupovat cajky do Luise apod. Já mám např. z Mnichova helmu Shoei Mutitec, která mě vyšla včetně všech doplňků,2 plexi apod na 335 e. A tady??? 13500 Kč. Na to mi také nikdo nemůže říci, že obcházím české obchodníky.
Nechme toho a pojďme raději na pivo. Vezmu tam ten "plagiát".
slonci napsal:
Opravdu mě mrzí v co se to tu vyhrotilo. Stačilo přeci napsat, že se jedná o plagiát pochybné kvality a každý by se rozhodl podle sebe.... Nechme toho a pojďme raději na pivo...
Tak. Tohle je to správný rozhodnutí...
A pokud někde něco "vykopeš", dej prosím zase vědět. Hoď prosím odkaz na Inzerci a věřím, že bude spousta lidí, kteří se rádi podívají...
Dík. R.T.
...proběhly tu daleko hnusnější diskuze od kterých jsem v půlce utekl....toto po klidném přečtení CELÉHO, hodnotím jako diskuzi naprosto v pohodě a v mezích slušnosti bez jakýchkoli urážek, navíc jsem si některé věci uvědomil aniž by mě normálně napadly...takže DĚKUJI za to, že se ta diskuze rozjela svým směrem a především za ÚROVEŇ ve které se nesla!!!! ... bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Ona se ta diskuze ani jiným směrem vydat nemohla, protože jak jsem zde za těch pár měsíců, ce so mohu považovat za motorkáře, poznal, tak se jí zúčastnili pouze rozumní a v poho lidi, kteří nevyhledávají zbytečné konflikty. Já se dozvěděl to, co jsem potřeboval a ostatní snad také.
Díky