Waltr : tak si sa diplomaticky vyhol nazvu diferak.......ok sila argumentu ma presvedčila že to tak nie je......servisnom manuale sa uvadza napln,,zadniho naboje ako celoživotna" takže myslim že ked ju vymeniš či raz za rok alebo dva stalwe to bude lepšie ako ked nevymeniš vobec a interval ktory uvadzam ja je len pre moje osobne potešenie.......akorat nedoporučujem davat viac oleja ako je predpisane radšej o fuz menej lebo je to pisane pri rozobratom ,,naboji" a zo skusenosti začne slzit gufero a pritom je ho zbytočne menit stači fakt o mililiter menej naplne.....mazanie service je jednoduche akorat neviem aku maš verziu diagnostiky ak nie profesional tak sa ti pri mazani service napisu a nastaveni dalšej prehliadky zapiše vin do pamete a neprofi verzia dovoluje 10 zapisov vin samozrejme tie možeš už potom servisovat neobmedzene
Alda napsal(a):
Diky za reakce.
Jeste abych se zorientoval v prispevku Tondy..
Jestli to spravne chapu, tak do prevodovky i kardanu jde stejny olej s tim, ze musi byt plne synteticky a musi splnovat specifikace API GL5. A to jsou:
Castrol SAF-XO 75W90
nebo
Castrol SAF-X 75W140
nebo
Shell Spirax ASX 75W90
Je to tak nebo si sedim na vedeni?
hm a taky třeba castrol MTX 75W140
jinak do karddanu dávám radši 75W140 je tam fakt dost horko a moje výzkumy ukazují že se to s tím safxj 75W140 znatelně méně hřeje - jelikoš mám rv 2007 aleuž jako 08 mám nalívák i výpušták tak jsem si zkusi oba oleje po sobě .
MTX - ureno přímo pro moto převodovky a ozubené převody - s tímto olejem sem se setkal v motu dovezeném z venku a byl v převodovce (specifická barva a zápach) asi si s tím soudruzi taky nelámou hlavu.
jinak pro info ten displej u modelu 7-2007 už také svíti servis.
jinak v klidu on ten brambor je taky jen kus železa a plastu nebo plastu a železa jistý je - netvořili to bohové tak se s tím neserte dejte temu co to potřebuje a nešpekulujte
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
karcici napsal(a):
......trochu ma zaraža že hodne ludi zamiena kardan za diferencial,nechcem byt puntičkar ale su to dve rozne kontštukčne časti,ale zas nie každy je strojar a mechanik
Kdyby měl někdo zájem tak tuto sadu jsem schopen poskládat za 2600kč. Nebo s kn vzduchovým filtrem cenu upřesním zítra.
bych řekl že cena je vcelku v poho pokud se teda nenajde nějakej dobrovolník co prodává za nákupní ceny někde pod rukou .
lidi šetřílci když nedáte vydělat - někdo nevydělá tim pádem si zas nekoupí něco třeba od vašeho zaměstnavatele a třeba vy nakonec skončíte bez práce jo takhle trh funguje .
bý to zloději stojím za tebou ale myslím že vcelku slušnej balíček za ty prachy.
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Kdyby měl někdo zájem tak tuto sadu jsem schopen poskládat za 2600kč. Nebo s kn vzduchovým filtrem cenu upřesním zítra.
bych řekl že cena je vcelku v poho pokud se teda nenajde nějakej dobrovolník co prodává za nákupní ceny někde pod rukou .
lidi šetřílci když nedáte vydělat - někdo nevydělá tim pádem si zas nekoupí něco třeba od vašeho zaměstnavatele a třeba vy nakonec skončíte bez práce jo takhle trh funguje .
bý to zloději stojím za tebou ale myslím že vcelku slušnej balíček za ty prachy.
Samozřejmě je to zboží legálně koupene se slevou pro zaměstnance.Naši zákazníci mají slevu ještě o něco vetší. Dělám to jen pro lidi z tohoto fora ale neboj jse nezbohatnu z toho.
Samozřejmě je to zboží legálně koupene se slevou pro zaměstnance.Naši zákazníci mají slevu ještě o něco vetší. Dělám to jen pro lidi z tohoto fora ale neboj jse nezbohatnu z toho.
Loni jsem byl u Zlabka na 50.000km servisu a dostal jsem od nej papir s hezkym prehledem ukonu po ruznych intervalech ujetych kilometru.
koules přiložený následující obrázek:
Ahoj vespolek.
Na kolik vás vyšel servis 30 000km. Má to být malý servis.V Inveltu nadhodili okolo 7000,- a u Žlábka od 6000.- a víc. Přitom 20 000km kontrola je větší i s výměnou oleje v kardanu, brzdovky atd. v Chemnitzu mne vyšla na 8300.-. Zkusím si spočítat matroš a někde sehnat přesný seznam 30 000km kontroly aby mi vyšla cena za práci. Diky moc za pomoc.
Kdo vi... taky se mi nechtelo platit, ale motorka byla drazsi a Zlabek tam ma dohromady vic svalu nez ja... ale je fakt, ze se tam toho delalo asi hodne a za ty prachy to stalo... kdyz jsem se ptal, co ze se na padesatitisicovym servisu dela, tak se tajemne usmal * a rekl... "skoro vsechno"... mel jsem desivou predtuchu...... ktera se mi splnila. Nakonec jsem byl rad, ze to nebylo vic.
Upravil koules dne 19.03.2010 14:12