Nevíte, kde koupím sadu pro výměnu oleje. Kupoval jsem sadu, když jsem žil ve státech ( filtr, a gumové a Al, Cu tesnění) a tady jsem nato nikde nenarazil. Zajímá mě jestli měníte pouze fitr a těsnění u filtru a u vypouštěcího šroubu necháváte staré. Dík za diskuzi.
svat13 přiložený následující obrázek:
To je přesně to co jsem hledal. Normálně jsi to objednal přes net, zaplatil kredikou a bez problému ti to poslali sem do Česka. Sorry, že se tak ptám, ale opravdu jsem tady dlouho nebyl (myslím Evropu). Dík
To je dobře,že jsi tu dlouho nebyl,já bych tu nejradši nebyl vůbec.Každá sada by měla být komplet,včetně těsnění pod výpušťák.Alespoň podle mě.Teď jsem taky měnil a nikde to není komplet.
Upravil Kasak dne 17.04.2011 15:37
Když je hlad,je i husa dobrá.
Těsnění u filtru jsem nikdy neměnil pokud nebylo poškozené. A na vypušťáku taky ne. Nemusíš míst strach že by to teklo. Jinak O-kroužek k filtru i pod vypušťák koupíš v kterékoliv prodejně s těsněníma, myslím že jich je všude dost a jsou to korunové položky. A pokud koupíš VITONový o-kroužek, tak je tam nadosmrti pokud ho neroztrhneš nebo jinak nepoškodíš. V originál manuálu to sice píšou že se to má měnit, ale praxe je snad ve všech servisech jiná. I u auto nechávám pod vypuštákem staré těsnění pokud není vymačkané a poničené a nikdy žádný problém s tekoucím olejem v těchto místech. A že jsem těch olejů už vyměnil :-)
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
Ahoj.Nechci zakládat nové téma, tak to zkusím tady.Při poslední výměně oleje se mi podařilo dožvejknout už načnutej výpušťák na olej a teď mi to kolem kape.Koukal jsem ke Krotilovi na novej a 430,- se mi za šroub nechce dávat.Máte někdo nějaký typ čím to nahradit, případně kde sehnat levnějc.Díky.
svat13 napsal:
Nevíte, kde koupím sadu pro výměnu oleje. Kupoval jsem sadu, když jsem žil ve státech ( filtr, a gumové a Al, Cu tesnění) a tady jsem nato nikde nenarazil. Zajímá mě jestli měníte pouze fitr a těsnění u filtru a u vypouštěcího šroubu necháváte staré. Dík za diskuzi.
svat13 napsal:
tuto sadu mám, cena je 375,- Kč vč. DPH
Díky za info.Odkud jsi?Kvůli osobnímu vyzvednutí, případně kolik by stálo poštovný?
bblaha napsal:
Ahoj.Nechci zakládat nové téma, tak to zkusím tady.Při poslední výměně oleje se mi podařilo dožvejknout už načnutej výpušťák na olej a teď mi to kolem kape.Koukal jsem ke Krotilovi na novej a 430,- se mi za šroub nechce dávat.Máte někdo nějaký typ čím to nahradit, případně kde sehnat levnějc.Díky.
Taktiež som žiadne tesnenie ani podložku pri výmene oleja i filtra nemenil.
Nevidím na to dôvod, keď sú v poriadku.
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
Také těsnění neměním. Akorád z práce jsem se již poučil, že je důležité důkladně očistit dosedací plochy. Stalo se mi totiž, že jsem pouze vrátil vypustní šroub vč. těsní, na sedlu na vaně byl nějaký bordel ten se máčknul do těsnění a co myslíte - teklo to.