zdar, používal jsem něco takového: http://www.tourat...cts_id=998
pouze lepší držák, s těma "leteckejma" tlumícíma prvkama.
čitelnost celkem OK, ovládání v rukavicím dost na pytel.
co byl asle asi největší problém... byl jsem s tím v okolí benátek, nijak extrémní vedro (cca 35°C) a iphone přehříval a následně vypínal.
pokud jsem ho nechal na řidíátkách tak klidně i dvě hodiny...
tedy dost nepoužitelný, pokud tedy cestuješ ve vedrech
dle mého názoru jako motorkářská navigace dost na h.vno
Nebo na kole používám, to je sice "vodotěsný", ale zase bych se bál o výdrž http://www.thinkb...
najel jsemv hodne s hromadou HTCcek HD@kou konce a zminene prehrivani tam bylo VZDYCKY. a o dost driv, nez pri 35 stupnich.
Je to super na jezdeni po praze/do prace, kdy potrebujes operativne nekam rychle dojet.
Na delsi tripy je to opravdu komplikovane reseni. Napr. tim vedrem se mi poskozovala data v pameti, musel jsem to obcas hardresetnou a obnovit se zalohy.
Podotykam, ze to porad byl Garmin XT -- sice silene ovladani ve stylu Zumo 550, ale melo to trasy, vic bodu atd.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
čitelnost celkem OK, ovládání v rukavicím dost na pytel.
co byl asle asi největší problém... byl jsem s tím v okolí benátek, nijak extrémní vedro (cca 35°C) a iphone přehříval a následně vypínal.
pokud jsem ho nechal na řidíátkách tak klidně i dvě hodiny...
tedy dost nepoužitelný, pokud tedy cestuješ ve vedrech
To prehrivani me nenapadlo, v aute to bylo vzdycky ok, i kdyz byl dost rozpalenej. Tak asi bude zase dalsi jednoucelova navigace
U mobilních telefonů se s takovým použitím až na výjimky vůbec nepočítá takže ho rychle odpálíš. Když už to přežije vibrace tak stálé zůstává přehřívání. Je dobré mít na paměti, že tohle spotřební zboží (ano i iPhone) je složeno převážně z těch nejlevnějších součástek :-)
Já zkoušel na jednom výletě iPhone 3GS, podle mě je 4G podobný. Ten kovový otočný držák není zapouzdřený právě proto, že se ty telefony přehřívají. Kupodivu na přímém slunci ne, asi se to uchladí ale v pouzdře během hodiny a nemusí být ani moc teplo.
Jinak to fungovalo pěkně, ovládat šel i v mých rukavicích dobře (prý záleží na konkrétních rukavicích) a byl i solidně vidět na sluníčku. Ale problém je, že to celé jelo přes datový přenos a do ciziny třeba neomezená data nemám. Navíc když přišel hovor, tak se navigace zastaví a neběží na pozadí. Možná má 4G tohle už vyřešený líp. Každopádně to s jednoúčelovou navigací srovnávat moc nejde ale bylo to rozhodně lepší než Garmin XT ve smartphone Samsung i780 který jsem měl předtím a kde se to každou hodinu kousalo naprosto pravidelně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mě se letos ve Francii rozhodlo usnout ZUMO, tak jsem do držáku dal Iphone4, který mám v takovém outdoor pouzdře (celé zaplastované) a bez problémů vydrželo vysoké teploty a bylo to vcelku dobře použitelné i v rukavicích. Požíval jsem TOMTOM a OK.
TomasTT napsal:
Já zkoušel na jednom výletě iPhone 3GS, podle mě je 4G podobný. Ten kovový otočný držák není zapouzdřený právě proto, že se ty telefony přehřívají. Kupodivu na přímém slunci ne, asi se to uchladí ale v pouzdře během hodiny a nemusí být ani moc teplo.
Jinak to fungovalo pěkně, ovládat šel i v mých rukavicích dobře (prý záleží na konkrétních rukavicích) a byl i solidně vidět na sluníčku. Ale problém je, že to celé jelo přes datový přenos a do ciziny třeba neomezená data nemám. Navíc když přišel hovor, tak se navigace zastaví a neběží na pozadí. Možná má 4G tohle už vyřešený líp. Každopádně to s jednoúčelovou navigací srovnávat moc nejde ale bylo to rozhodně lepší než Garmin XT ve smartphone Samsung i780 který jsem měl předtím a kde se to každou hodinu kousalo naprosto pravidelně.
Teda to máš oči jako rys, já na iPhone vidím venku kulový. Měl jsem IP 3Gs, ted mám 4 a podle mého je navigace na moto nepoužitelná. V autě ten display vidět je, ale venku (alespoň teda pro mne) není vidět skoro nic. Navíc dotahování map přes GPRS/UMTS je dle mého tristní, hlavně při kvalitách našich sítí. Jednou jsem to zkusil v autě a bylo to fakt zoufalý. Ale zahřívání jsem si nevšiml. Telefon má telefonovat Univerzální věci většinou nestojí za nic, moc kompromisů degraduje ve finále všechny funkce na hranici použitelnosti, ale toť jen můj skromný názor
GS 1200 R Adventure
Měl jsem to na RAM kloubu na řídítkách. Pochopitelně téměř ve svislé poloze ale vidět to fakt bylo.
Zahřívání - problém je, když to pouzdro má velikost přesně jako telefon. Pokud tam prostě není kolem prostor, tak se to přehřeje. Mám takové šikovné pouzdro Interphone SMSP na smarthone a vozím v tom většinou BlackBerry Bold 9700 a nikdy nebyl problém. V tom samém pouzdru se 3GS přehřál za něco málo přes hodinu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Datove prenosy nejsou potreba, pokud mas offline navigaci a tech je na iPhone cela rada...Navigon, TomTom a myslim, ze i iGO. V tom otevrenem drzaku by nemusel byt problem ani s prehrivanim, mozna jen vyresit umisteni pro pripad deste (a nebo v desti sundat a jet bez navigace
Jezdil jsem podle mobilu a celkem OK. Až na to, že garminXT na mobilu semtam spadl, což je celkem nepraktické...
přehřívání žádné, ale otřesy a voda tomu určitě vadí.
už bych podle voděneodolné navigace nejezdil, vždy začne pršet v tu nejnevhodnější dobu...
to už bych doporučil raději použít nějakou levnou čínskou navigaci, kde tě při poruše ta tisícovka nebude tolik mrzet, jako 10tisíc za mobil...
pak jsou ještě levné vodě a vibracím odolné navigace, které taky splní svou službu a něco vydrží...
Když je vůle, cesta se najde
Ja pouzivam iPhone – navigaci v aute na kole a na bawu. Na moto a kolo mam tento drzak. http://www.thinkb...t-iphone-4
Slouzi mi uz pul roku a drzi v pohode. Samotny iPhone 4 drzi taky .) Na kole dostava pekne zabrat. Display je dobre citelny ale musim jej mit podsviceny na max. Jinak pouzivam navigacni soft od Navigonu a jsem hodne spokojeny. Dobre jsou i turisticke mapy.cz pro pouziti mimo asfalt...
Upravil Remarko dne 01.09.2011 13:48
Navážu na toto téma, dneska jsem si dovezl obal a držák na iPhone4 (jde tam samozřejmě i novější 4S, ale ne starší 3 řada) od Interphone.
Obal mě velmi příjemně překvapil - kvalita zpracování je ok. Materiál: vnější shell je tvrdý se dvěma přeskama, vnitřní je z měkké gumy a krásně tam iphone zapluje a pruží - podle mě to chytí dost vibrací. Vnější slída je doteková a na každý ovládací čudlík je gumové tlačítko. Dále na napájecí kabel je průvlak takže nebude vypadávat a na 3.5mm jack je krytka oddělávací.
Uvidím jak pak na motorce.
Ohledně přehřívání - myslím, že to nebude tak hrozné, na iphone se dělají i běžné obaly, které kryjí jako celek a telefon v tom mi nijak netrpí.
Flare přiložený následující obrázek:
FLARE - kolik ta sranda stála a kde? S tím přehříváním nevím. Je fakt, že když IPhone naviguje a zároveň se dobíjí, tak je to úplně jiný teplotní režim než při telefonování. Proto uvažuju o TT držáku. Vodotěsnost není pro mě zásadní a přílišná teplota a vibrace se neprojeví hned
Jde o model CellularLine INTERPHONE iPhone a je kupovaný v korunka.cz za 1159 Kč včetně držáku na řidítka (je na kouli a jde otočit prakticky libovolně).
Přehřívání se hned neprojeví, ale iphone má tepelnou pojistku - navíc existuje aplikace, která umí hlídat zatížení procesoru, teplotu apod.
O vodotěsnost jde u mě hodně, ale ještě druhá věc - pokud by člověk to položil pak tady to vypadá že by tomu pád na silnic nějak neublížil. Nicméně stějně vozím ještě své soukromé číslo.
Jsem zvědav na odrazy, zatím to vypadá docela čitelně i na světle.
Áááá Léňa už je zase tady...
2x - 3x týdně na vejletě, to asi moc do hokny nechodí...
Upravil kejda dne 08.06.2012 20:16
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
No po ježdění s tím Cellularem můžu říct, že naprosto spokojenost, je třeba jen dát bacha na to, že pro neoriginál USB kabely, kde je větší konektor na straně telefonu to nemusí tam jít. Zbytek funkční super, žádný vibrace a vrchní strana bere doteky i v rukavicích tenčích.
/Flare
Já používám Nokii 6710 navigator.
Měl jsem problémy s přehříváním a nešel koupit nekrytý držák a tak jsem si ho vyrobil. Od té doby jsem problémy nezaznamenal, ale je pravda, že jsem zatím v 35°C ještě letos nejel.
Kromě přehřívání jsem s touto variantou telefon,foťák a navigace maximálně spokojený
Pája
Ahoj mám taky držák od Interphone na iphona 4 a v neděli vyzkoušeno v dešti (na řidítkách za plexi) a žádný problém, jsem taky zastánce iphonu jako navigace, člověk nemusí mít 10 krabiček a drahých držáků, které stejně za pár let ztratí hodnotu.
Osobně se mi i líbí, že když mám zapnutou F5 a někdo zavolá, tak hned se to přepne a vidím kdo volá ... po skončení hovoru skočí zpět navígace. Netluče se to (dvě BT zařízení) a hlavně kvalitní navigace s napojením na online POI, radary (ne všude) stoji 90 EUR ... nehledě na google maps apod.
/Flare