Ahoj, potřeboval bych radu od majitelů Adviků - dokoupil jsem si deflektory, co se přidělávají na přední blatník v oblasti, kde je přídavná elektrická zásuvka. V Epromu jsem nenašel, jakým způsobem to tam má být přidělané.
Máte zespod matičky, nebo je něco v tom blatníku nebo jak to tam je přiděláné? Díky.
Kolega (tady z fóra) k tomu poslal gumové průchodky, kovové průchodky a 4 šrouby. Vše v pořádku, jen jsem pátral v Repromu,jak to drží na tom plastovém blatníku a nenašel jsem to. Vyřešit to jde jednoduše - provrtám to, dám velké podložky, samojistící matky a je to hotové, ale když už to řeším, tak jsem to chtěl mít přidělané tak, jak to má být, proto se tu ptám. Zatím díky za TIP
A Waltře, ty matky v kleci drží na blatníku za hranu nebo se blatník pro GS a GS ADV liší?
Upravil maser dne 30.03.2012 13:34
No počkej, to nemáš ADV? Ten má na to kovovu kostrukci- a na tu se nasunou ty spony-jsou tam i díry. Pokud to máš na norm- tak já to řešil u osmičky tak, že jsem provrtal ten plast, a stáhl šrouby. Zespod byla taková gumová podložka shora pastová- jestli bylo neco i mezi nevím. A normálně sešrouboval. Byla k tomu šablona- ale pokud to normálně přiložíš a označíš podle toho deflektoru tak to bude taky dobré- jen si vyměř ať ti vyjde místo na tu zásuvku.
ADV nemám, dávám to na GS. Zásuvku na levé straně už mám, tak to pořeším podle toho a bude to. Jen nevím, zda nemám udělat zespod třeba kus plechu, aby to nedrželo jen za díry v plastu a po větší ploše. Uvidím
Maser - já to prodával protože mi poslal místní člen jiné, udělané na 1150. Drží to v pohodě na dírách v plastu a zespodu velká podložka, toho bych se nebál, ten plast je dost odolný.
maser napsal:
Já to také tak dám, díky za info a za poslání, už se těším, až to tam bude. Ješt ěby to chtělo veliké plexi z Advíka, ale to je nedostatkové zboží
Velké plexisklo jsem teď viděl na Ebay.de a nebo zkus kontaktovat Praskina tady z fora.Co právě nemá,dokáže časem sehnat.
Deflektory pomůžou - netáhne tolik bokem. S horním deflektorem od TT to bylo celkem ucházející. Koupil jsem teď ale nové plexi od Wunderlichu (fuj, není to tady náhodou sprosté slovo?), tak se těším, až ho budu moct vyzkoušet.
Velikost je obdobná, jako ADV plexi, není ale lomené, nezkresluje/nedeformuje pohled. Má taky hrazdu, horní díl je posuvný a je k němu ještě jeden menší horní díl.
buboGS přiložený následující obrázek:
[48.27Kb]
Upravil buboGS dne 30.03.2012 16:53
BMW GS = stroj na radost
Na moji 2008 R1200GS to padne OK. Mám tam plexi z ADV (samozřejmě s origo hrazdičkou, jinak by to velké plexi popraskalo a upadlo...) i dokoupené blastery. Uchytit jdou jako na ADV, odspodu jsou držáky na blastery i na zásuvky, jako u ADV...
A zkušenosti? Nesrovnatelně lepší ochrana před nepohodou. Hlavně v létě podle mušek poznáš, jak jsou účinné jak ty blastery, tak to větší plégo...
...i když... stejně jsem dokoupil nahoru na plexi to zamykací "křidélko" - štítek - od TT. Je to teď bez turbulencí. Je hůř vidět - zorné pole mám těsně nad tím spoilerem, ale alespoň mě to nutí se při jízdě nehrbit a pak mě nebolí záda...
Radosek: rád jsem to za tebe napsal
takže ty tam máš ty plechové držáky jako na ADV ???
To je ale un fair, nejen že mám plastovou m*dku s tou nejhorší převodovkou a ten nejhorší ročník s naprosto nespolehlivou elektronikou, co se podělá úplně každému, ale ještě i na držácích jsem byl ošizen
Leda že by mi to v Berlíně na kulanci někdo dovařil, až pojedu jednou okolo
BMW GS = stroj na radost
Já jsem dal ze spodu jen velkou podložku a samojisticí matku. ještě jsem s tím nejel , už se těším až to vyzkouším. Měnil jsem i velké plexi s hrazdou z ADV.
tomi přiložený následující obrázek: