Ahojte,
prosim o konzultaciu. Mam R 1150 GS rok 2001. Pri vymene brzdovych dosticiek, mi aktivny kamarat pri mojej nepozornosti chcel zatlacit valceky ruckou u kladiva. Stalo sa to, ze ten (asi plastovy) valcek prerazil. Otazka je, ci mi to moze nejako zkomplikovat stav brzd?
Bohuzial obrazok z Repair manualu sem neviem dat. Ak by sa k nemu niekto dostal je to obrazok RS340070 cislo 2.
Vopred dakujem za odpovede.
Peter Titka
Upravil titka dne 16.07.2012 22:38
titka napsal:
Pri vymene brzdovych dosticiek, mi aktivny kamarat pri mojej nepozornosti chcel zatlacit valceky ruckou u kladiva. Stalo sa to, ze ten (asi plastovy) valcek prerazil. Otazka je, ci mi to moze nejako zkomplikovat stav brzd?
Já ti mohu poradit asi jen to, že ten váleček jsem si taky prorazil asi před 3 roky, jezdím s ním dále a funguje to.
Kdyžtak ale kup novej a nový těsnění a budeš mít repasovanej brzdič.
titka napsal:
Podla mna by mal byt pistek kovovy a nie plastovy, pocitam, ze to bude len nejaka distancna vecicka na pistek.
Samozřejmě, že pístek je kovový. Plastová je jen jeho čelní strana - ten plast má prasklý spousta motorek, kde ty pístky předtím roztahoval někdo "na hulváta" šroubovákem nebo něčím podobným. Jestliže ti to kamarád poškodil někde na prostředku pístku (jakože jsem to ani nikdy jinak poškozený neviděl), s tím, že je díra do dutiny pístku, tak to na funkci nemá vůbec žádný vliv. Jestliže ti to vadí po kosmetické stránce, tak si kup nový pístek s těsněním a vyměň si ho.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Dik moc za odpovede, toto som potreboval vediet. Je to uprostred prerazene, takze to necham tak, kedze cela nova repas sada (asi sa jeden kupit neda, neviem) stoji 84$.