Ahoj. Ted jsem dělal hlavní ložisko v hrušce a po složen jsem si všiml že mám vůli v jehličkovém ložisku zde (obrázek je ilustrační). Máte tam tu vůli taky nebo mám to ložisko vyčachtané? Je mi divné jak by se to jehličkové ložisko vymezilo..
lako přiložený následující obrázek:
lako napsal:
Ahoj. Ted jsem dělal hlavní ložisko v hrušce a po složen jsem si všiml že mám vůli v jehličkovém ložisku zde (obrázek je ilustrační). Máte tam tu vůli taky nebo mám to ložisko vyčachtané? Je mi divné jak by se to jehličkové ložisko vymezilo..
ANO OBRÁZEK JE ILUSTRATIVNÍ Z MOJÍ GARÁŽE.
To ložisko se ti mohlo vymačkat. Já tam vůli nemám...
Upravil BIGR dne 09.04.2013 20:30
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
lako napsal:
ANO OBRÁZEK JE ILUSTRATIVNÍ Z MOJÍ GARÁŽE.
To ložisko se ti mohlo vymačkat. Já tam vůli nemám...
Já si to vygoogloval, jen jsem viděl že je to z fora
zítra budu muset ještě vyměnit to jehličkovy ložisko no
Over than 250k km on BMW GS bikes
Ta jehličková objímka se nijak nevymezuje. Někdy tam miniaturní vůle je. Jestli je ta vůle větší, tak jehl. objímku vyměň. Zkontroluj si i ten čep - ten té objímce "dělá" vnitřní kroužek. Někdy je taky opotřebený a musí se vyměnit za nový - párkrát jsem se s tím setkal, že čep i jehlová objímka byli docela orezlé. Musí totiž být v pořádku i ten těsnící kroužek mezi čepem a jehlovou objímkou ( je z takové tvrdší "pěnovky" - číslo dílu 33117684996 ), jinak jde přímo do objímky veškerý bordel a voda.
Upravil Tonda dne 10.04.2013 06:46
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Ta jehličková objímka se nijak nevymezuje. Někdy tam miniaturní vůle je. Jestli je ta vůle větší, tak ji vyměň. Zkontroluj si i ten čep - ten té objímce "dělá" vnitřní kroužek. Někdy je taky opotřebený a musí se vyměnit za nový - párkrát jsem se s tím setkal, že čep i jehlová objímka byli docela orezlé. Musí totiž být v pořádku i ten těsnící kroužek mezi čepem a jehlovou objímkou ( je z takové tvrdší "pěnovky" - číslo dílu 33117684996 ), jinak jde přímo do objímky veškerý bordel a voda.
Měl jsem to rozdělané a rez ani bordel tam nebyl. Ta vůle je do 0,5mm (odhadem). Pro jistotu to vyměním, doufám že to není atyp..
Je to "atyp" - součást té jehlové objímky je těsnění - takové gufero - je vidět z vnitřní strany konc. převodu (jakoby od kyvky).
Upravil Tonda dne 10.04.2013 06:45
Odpoledne ti tu jehlovou objímku poměřím a vyfotím - je to atypické ložisko - nikde jsem je mimo BMW nesehnal.
Tonda napsal:
Odpoledne ti tu jehlovou objímku poměřím a vyfotím - je to atypické ložisko - nikde jsem je mimo BMW nesehnal.
Zkus mi to teda prosím poměřit, já se zeptám.. Popř. bych to objednal v BMW od Ježka nebo co..
Upravil lako dne 10.04.2013 10:08
Tonda napsal:
Zkus mi to teda prosím poměřit, já se zeptám.. Popř. bych to objednal v BMW od Ježka nebo co..
Měl jsem fofr, tak jsem to dříve nestihnul.
Rozměr jehlové objímky je 37 x 20. Průměr čepu 30mm.
Upravil Tonda dne 11.04.2013 00:23
teď sem dělal podobný ložiska v kyvce 650 x challenge,ty byli tak vyžvatlaný i s čepama že kyvka lítala na konci centimetr...asi bláto máchale ale byli japan...Hlavně si tam nezapomeň dát novou tu filcovou podložku jak píše tonda,možná si ju tam už ani neměl...To sem už taky vyděl že tam z ní zbyl jen takový teňučký kroužek který se po vyndání rozpadl...
Kupredu spatki ni krok...