Chem sa opitat ohladne startovanie deje sa nasledovne:
Pred mesiacom som siel okolo cierneho mora cca 8400km ...
pri odchode moto startovala v pohode po cca 2000 km som rano nenastartoval, po nastartovani cez startovacie kable v pohode, hned som vypol motor a skusil nastartovat bez problemov. Potom cca 3 dni starty bez problemov najazdene cca 2500km a potom znova rano starter iba cvakal, opatovne nastartovanie cez kable a znova bez problemov cca 3 - 5 dni a tak sa to opakuje. ked je baterka plne nabyta tak dokazem nastartovat cca 10x zasebou|a potom uz len cvaka starter.
Baterka je nova, starter precisteny mimo noto toci vpohode ... uz som skusal kadeco ...
meral som odber pri starte bol stale okolo 170A a raz az 270 , neviete kolko ma byt odber pri starte ....? po nastartovani moto pekne dobija a ide bez problemov, len neviem prist na problem pri startovani ...
A co ukostření motoru a samotné ukostření startéru. myslím tím řádně očištěnou dosedací plochu starteru na blok a vše utaženo jak má bejt. A taky proč startuješ 10x za sebou natočím jednou a jedu, myslíš si že ta baterčička co v tom je to vydrží dýl?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jasne ze nevydrzi ... problem je v tom ze jazdim daleko od domova a mam obavu ze nieco neni OK. Planujem znova cestu do Ruska, stale startovala bez problemov len tento rok nejako strajkuje stale vtedy kedy to najmenej potrebujem.
Neni to zaradom 10x ale v priebehu 15min ... ak ides v terene a moto zdochne tak potrebujem mat istotu ze ma nenecha v prusere resp. ked rano vstanem mimo od mesta a nenakopne nepomozem si ...
To nie pre istotu som ju menil za novu, som som ju napustil gelom a zalozil a roby to stale.
Skusim vycistit dosadacie plochy startera na blok motora, este je mozne ze je nieco s kablami od baterky k starteru ...? ide to tam napriamo ak mam dobre info ... moze byt ze je kabel vo vnutry zil zaoxidovany resp. prasknuty ...? je vymen narocna ...? dik. ...
Ano ano vede to přímo kostra je vzadu za altíkem a plus vede přímo na startér očisti to namontuj zpět ošetři nejakou vazelínou na kontakty a výměna není složitá a dokonce se někde na ebay nebo někde prodávají silnější káble.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
....pokial si priamo nezhanal a nešiel po gelovej baterii maš obyčajnu kyselinovu bezudržbovu batriu s textiliou vnutri zbranujucou prelievaniu elektrolitu,cena by určite naznačila ,takže 99% bateria aj ked je menenena plus kontakty tak ako piše servisak motorky s posilovačom su na baterie naročnejšie