Chlapi jak udržujete baterku prez zimu? Už po druhé se mi stalo že mi klekla nova baterka.Po sezóně dobíju,dam do kumbalu na jaře dobíju udělám jízdu a po týdnu už ne nastartuje. Odvezu ji do krámu a zjistí že je k o. Mam yuasu..
Já tedy snad oproti většině tady nechávám baterku normálně v motorce, která stojí v garáži, kde teplota neklesne pod +4 °C..... Je fakt že letos poprvé už točila tak všelijak, ale je v pohodě... Mám původní baterku v motorce z roku 2012/3.
Mám tuhle http://www.nabije...ge/xs-0-8/ nabíječku. Když dojezdím (tak někdy na začátku prosince), tak baterku vyndám, doleju a dám ji na nabíječku. Před první jízdou ji odpojím, vrátím do mašiny a jedu. Zatím jsem problém neměl, ale mašinu mám jen dvě zimy. Baterku mám Exide, alespoň myslím .
Upravil xarrow dne 20.04.2015 18:01
I novou baterku před namontováním do motorky radši nabij. V krámě ti řeknou, že to není potřeba, ale zkušený elektrikář říkal, že je to pro baterii mnohem lepší.
Já ji na podzim z motky vyhodím a pak ji přes zimu cca 2-3x nabíjím, vždy cca 12 hodin. Mám nabíječku Optimate 4. V garáži v motorce ji nenechávám, mám tam i pod nulou. Baterku mám doma v komoře.
Upravil Radek_S dne 20.04.2015 18:58
Mám už několik sezon baterku v motorce a napojenou na nabíječku Optimate. Kdykoliv bez problémů nastartuju a když přes zimu nejedu,tak nabíječka "udžuje" baterku v nejlepší kondici. Baterka tedy nesedí v nečinnosti,ale pracuje (nabíjí se a vybíjí) a proto nedegraduje...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Bike start set, treba ve Wunderlichu nebo si to vyrob z dostupných komponent napr. v nejakem ProTrucku. Mam to uz roky, startuju i nabijim pres to. Kleste jsem dokonce i schopen vymenit za prodlouzenou zasuvku do bočního kufru.
koska napsal:
O.k.kde seženu kabel do zásuvky abych nemusel vecne sundavat plasty
Je v krabici u nabíječky,když jí koupíš.
Nebo jestli už máš nabíječku Optimate,tak se k ní dá dokoupit. A nebo si prostě vyrobíš další zástrčku k baterce a do ní dáš nabíječku,jako bonus zas pak můžeš v případě potřeby z ní nabít telefon,foťák atd...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
S motkou jezdím i v zimě, ale u čtyřkolky pouze odpojím kontakty a 4 měsíce v poho vydrží. Pokud má baterka větší samovybíjecí schopnost a klesne dlouhodobě pod 50 procent nabití začne sulfatovat a je to nenávratně v ...
BIGR napsal:
Mám už několik sezon baterku v motorce a napojenou na nabíječku Optimate. Kdykoliv bez problémů nastartuju a když přes zimu nejedu,tak nabíječka "udžuje" baterku v nejlepší kondici. Baterka tedy nesedí v nečinnosti,ale pracuje (nabíjí se a vybíjí) a proto nedegraduje...
Pokud je klasická baterka ,tak je dobré ji jednou za rok vytáhnout , dolít elektrolyt a nabít. Nechal jsem dvě zimy baterku v motorce, dobíjel jsem jí přes zásuvku a po dvou létech jak jsem ji vytáhl byla bez kyseliny !!