Cau, chci se zeptat, nemate nekdo zkusennost s predni vidlici showa? Koupil jsem F650GS Dakar 2003 s vidlici showa. Nemam potuchy na jaky tlak nafoukat, predchozi majitel nikdy nefoukal.....
Vidlice jsou suche, po celou dobu obe nafoukane na 65kPa, proti kolegovo dakaru pruzi na cestach prijemne, sedi, neustreluji. Tlak uz pul roku stejny, takze nikde nic neutika. Ptam se protoze bych rad zjistil jak co nejlepe seridit. Abych neurel blbej ????
WAU To je nějaká novinka- to tam někdo dodělal ventilky. Asi vzduchem půjde pomoci unavenejm pružinám ale na kolik to foukat ti nikdo neřekne to bude na pocit.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Tezko rict. Ted jsem zkousel jizdu s prifouklymi na 100kPa a je z toho koza, okolo 30kPa to je zase dost mekke. Tech 65 je ok. Nikde jsem to totiz nevidel, kolega se stejne starym, origo vidlici, je ma i kratsi. Prumer je stejny, 41mm. Je to predloni privezene z Nemecka od prvniho majitele. Pri koupi jsem se ho ptal, nerikal o predelani nic, nafoukane podle pocitu. Ptam se protoze jsem na jinych dakarech nevidel. Ale i tak dik.
Ta zátka je zvrchu provrtaná a je tam ventilek. Kdysi jsme dělal to že jsem zátku taky provrtal a udělal stavěcí šroub na předpětí pružiny. Tohle je něco podobnýho jen za pomoci vzduchu. Týhle vidlici ale už z principu když jí postavili jako uplně nejprimitivnější tlumič nepomůže ani svěcená voda ani svěcenej vzduch
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.