Ahoj cca před měsícem jsem naposledy hýbal koleckem předpětí pružiny na zadním tlumiči, teď pred dovolenou jsem chtěl pružinu přitáhnout a kolečko se ani nehne, z ničeho nic nejde povolit ani utáhnout. Stalo se to už někomu, dá se to nějak rozebrat a rozhýbat ?
povol ten krizovej sroubek, sundej kolecko, pod tim je matka, prostrikni zavit a nasad golu. většinou to povoli.
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Nebo máš problém v tom ze jak je utazena matice tak tlak ti tlačí pero hodne silne do matky a nemůžeš tím otočit proto ze tření je moc silný, povolit to jde..?
Kdyžtak úplně povol a zkus dostat mazivo mezi podložku a pero..
Pak to půjde dobře až do konce na max. utazeni
Tom
Tom
TomR1 napsal:
Nebo máš problém v tom ze jak je utazena matice tak tlak ti tlačí pero hodne silne do matky a nemůžeš tím otočit proto ze tření je moc silný, povolit to jde..?
Kdyžtak úplně povol a zkus dostat mazivo mezi podložku a pero..
Pak to půjde dobře až do konce na max. utazeni
Tom
Mám to utažený cca o tři otáčky z maximálního povolení kolečka a v tom se to kouslo, takže tlak tam bude minimální, musím to rozebrat, prostriknout a otočit tím s tou golou
Tak jsem to prostriknul olejem párkrát utahnul a povolil golou a maká to jako nový, děkuji za radu Milane.
Hned se zeptám na další věc, kamarád má taky problém s koleckem, tomu se naopak točí bez problémů ale hridelka stojí na místě , nezasroubovava se a nevysroubovava, dá se pomocí ty velky matice demontovat celej ten mechanismus ? Má asi ztrzenej závit na ty hřídelce pro seřizování.
Upravil svobodakT dne 08.08.2017 10:46
Čaute, chtěl jsem zvýšit tuhost tlumení a nejspíš jsem měl zatuhlý seřizovací šroub, šel otáčet jen o 1,5 otáčky. Tak jsem ho prostříkl mazivem a trochu zabral šroubovákem. Povolil ale teď se protáčí, ztrhl jsem ho? (neslyšel jsem nic prasknout a moc síly jsem nepoužil, trochu jsem zabral jednou rukou)
Salapenos přiložený následující obrázek:
Salapenos napsal:
Čaute, chtěl jsem zvýšit tuhost tlumení a nejspíš jsem měl zatuhlý seřizovací šroub, šel otáčet jen o 1,5 otáčky. Tak jsem ho prostříkl mazivem a trochu zabral šroubovákem. Povolil ale teď se protáčí, ztrhl jsem ho? (neslyšel jsem nic prasknout a moc síly jsem nepoužil, trochu jsem zabral jednou rukou)
Tady Ti poradíme to stejný, jako na FB. Ano, ztrhnul jsi ho...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Chlapy, sorry za spam. Ale mě se to přece jen trochu nezdálo, pár šroubu už se mi za život podařilo ztrhnout a tohle se tak nejevilo. A na bmwgs vždy najdeš odpověď, kdežto na FB většinou píšou profíci jako já, tak jsem to raději ještě zkusil
Přesto díky
Salapenos napsal:
Chlapy, sorry za spam. Ale mě se to přece jen trochu nezdálo, pár šroubu už se mi za život podařilo ztrhnout a tohle se tak nejevilo. A na bmwgs vždy najdeš odpověď, kdežto na FB většinou píšou profíci jako já, tak jsem to raději ještě zkusil
Přesto díky
Vsechno je jednou poprve
Fakt Ti nezbude nic jineho, nez oprava (repas), nebo koupit jiny tlumic, pokud neveris repasim.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.