kolik která pneu vydrží je čistě individuelní záležitost.....podle zatížení motorky a stylu jízdy....u 1200 GS je to kolem 10tis.km....EXP je údajně měkčí a vydží méně...
pneu seženeš kdekoliv na netu nebo třeba PNEUSERVIS ČERVENÝ v Radotíně
na jaře jsem kupoval nové gumy a taky váhal zda jít do těch EXP, ale v pneuservisu mi byly doporučeny osvědčené Tourance. Kupoval jsem je Německu...
Jedu? Jedu!
R1150GS
Vjetrnik napsal:
kolik která pneu vydrží je čistě individuelní záležitost.....podle zatížení motorky a stylu jízdy....u 1200 GS je to kolem 10tis.km....EXP je údajně měkčí a vydží méně...
pneu seženeš kdekoliv na netu nebo třeba PNEUSERVIS ČERVENÝ v Radotíně
http://www.cerveny-pneuservis.cz/hlavni.htm
Sice nejsem zadnej strelec, ale ani posera a na zadni Tourancce mam aktualne najeto 15500km, hodne brzo vymenim.
Predni ma najeto 26000km a pujdou na vymenu spolecne.
Ukrutne luxusni vydrz
bohužel sbírám různé zkušenoti s pneu ale do Exp se nikdo nehrne tak že nejsou ani zkušenosti dle dovozce měkčí guma určená především pro jízdu po silnici .
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
ja stojim pred stejnym problemem - na GS 1150 nove obuti.
Stare tourancky uz nechcu, tourance EXP by mohly byt gut ale za dobrou cenu jsou ted aktualne michelin anakee II anebo Coninental trail attack.
Posledni vyhrala nemecky test pneu na velka endura, v tom samem byla tourance EXP suverenne nejlepsi na mokrem povrchu.
Conti zvitezila i v testu opotrebeni.
mám teď Anakee 2 a musím říct, že mne ty gumy příjemně překvapily....rozhodně z nich mám lepší pocit než s původními Bridgestonkami...jak na silnici tak v lehkém terénu...
...ještě pro doplnění, teď na nich za ten měsíc mám něco přes 4500km...z toho více ja 3500 v plném naložení...
Upravil Vjetrnik dne 21.05.2009 10:52
Vjetrnik napsal:
mám teď Anakee 2 a musím říct, že mne ty gumy příjemně překvapily....rozhodně z nich mám lepší pocit než s původními Bridgestonkami...jak na silnici tak v lehkém terénu...
...ještě pro doplnění, teď na nich za ten měsíc mám něco přes 4500km...z toho více ja 3500 v plném naložení...
Vjetrniku nemas pocit, ze ty Battlewingy jsou truchu tvrdsi a mene vyrovnavaji mensi nerovnosti?
Treba Karmelitska je u mne pri stejnem tlaku citelny rozdil..
Anakee predni/zadni vymenena po 17 000km
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ahoj, ja mám už druhú sadu EXP a som max spokojný. za sucha držia super a čo sa týka vody tak sú tiež výborné. veľa cestujem a na ceste sa chovajú výborne, predchádzajúca sada mi vydržala cca 13 000 km. ja si nemerám koľko km na pneu prejdem, skrátka ak majú dosť tak to mením
Béďo