Ahoj, plánuji koupi bočních kufrů BigHusky na 1150gs.
Můžete mi prosím někdo změřit šířku moto s kufry abych
se rozhodl pro velikost, nějak se do originál plastů
poslední dobou nevejdu.
Dík Šaman
Nevím, jaké kufry plánuješ. Já měl na 12 EVO4 velikost M a ty nejsou úplně největší. Pokud vozíš třeba i věci na kemping nebo jezdíš ve dvou, volil bych velikost L
Ty nejmenší bych asi vyřadil, cenově žádný rozdíl ale
nerad bych byl moc širokej, nemám vůbec představu, kdybych
měl aspoň držáky tak si představu udělám.
Hlavně bys neměl být širší než řídítka. Pak by to ovlivňovalo rozměr vozidla a mohl by být legislativní problém... Tuším, že u BEGRa to bylo 103 cm ? bude to +/- stejné...
Já měl nejdřív na motorce nosič a potom jsem si kufry udělal z kartonových krabic na zkoušku.
Kvůli představě o velikosti a hlavně abych viděl, jak to tam dopasovat vzhledem k zadním stupačkám, spolujezdci atd...
Upravil agenthonza dne 24.07.2023 11:11
Rozdíl je 4 cm na každou stranu stranu a pokud se nepletu, tak originální kufry na 12 jsou taky širší než řidítka. Takže bych spíš řešil objem dle předpokládaného použití - motorka je s kufry prostě široká a je potřeba s tím počítat.
Zdar, naměřil jsem: nosič 51cm od trubky k trubce a kufry BigHusky (oba stejné bez výřezu) 28cm + cca 1-2cm puky (úchyty kufrů na nosič)... tzn. jestli dobře počítám celkem plus mínus 110cm.
To je určitě víc než řidítka, ale zatím ( a 3x zaklepávám... ) jsem s tím nikdy neměl problém. Ale naučil jsem se na to myslet...
Upravil Woodman dne 24.07.2023 14:54
...songs from the wood make you feel much better...
110 mi přijde celkem dost... 12ka jak má vybrání pro výfuk má pak kufry blíže ose motorky, tuším že to je 100-103cm... pokud se nepletu... a hlavně co se mi líbí u 12kových origo kufrů proti garážistům je, že jsou bez horních lemů a mají široký přístup, takže do širokého kufru (ne u toho s výfukem) se vejde i helma.
Upravil HonzaGS-SV dne 24.07.2023 16:51
HonzaGS-SV napsal:
110 mi přijde celkem dost... 12ka jak má vybrání pro výfuk má pak kufry blíže ose motorky, tuším že to je 100-103cm... pokud se nepletu... a hlavně co se mi líbí u 12kových origo kufrů proti garážistům je, že jsou bez horních lemů a mají široký přístup, takže do širokého kufru (ne u toho s výfukem) se vejde i helma.
Dotaz je na 1150...
...songs from the wood make you feel much better...
Saman napsal:
Paráda, to jsem potřeboval vědět, taky myslím že stačí s tím počítat, dík
Jinak já měl nosiče s výřezem od bigbít Husky a kufr taky s výřezem ale ten jsem si upravoval sám protože jsem měl původně kufry rovné a to byl strašný autobus to bylo snad na každé straně o cca 12 cm oproti řidítkům
Pokud použijete držáky s výřezem musíš zkrátit zadní blinkry o nějaký cm ab, se to tam vše vešlo
Saman napsal:
Paráda, to jsem potřeboval vědět, taky myslím že stačí s tím počítat, dík
Jinak já měl nosiče s výřezem od bigbít Husky a kufr taky s výřezem ale ten jsem si upravoval sám protože jsem měl původně kufry rovné a to byl strašný autobus to bylo snad na každé straně o cca 12 cm oproti řidítkům
Pokud použijete držáky s výřezem musíš zkrátit zadní blinkry o nějaký cm ab, se to tam vše vešlo
Chci určitě s výřezem, bez něj je to fakt široký, s blinkry si snad poradím
Dík
Už je to dávno co jsem měl 1150, ale kufry jsem měl od Begra, 25cm s výřezem, držáky samo domo a dostal jsem se na 90. Teď mám KTM 990, kufry opět od Zdenka 20cm, držáky samo domo a jsem také na 90. Víc bych to nechtěl... Udělat se to dá.
Já se také přidám se zkušeností. Já mám na 1150 souměrné držáky od Big Husky a kurfy EVO3 bez výřezu velikost M. A za mě v pohodě. Nemusel jsem řešit zadní blinkry a nepřijde mi, že bych byl nějak moc široký. Kufry jsou velké dost větší bych už neužil.