Zdravím ve spolek.
Postupně se seznamuju s "novým" strojem a řeším, co vše dát přes zimu do cajku. Na motorce chyběl při koupi zadní blatník (sehnal jsem), ale dnes jsem pochopil proč. Jeden úchyt je utržený a zřejmě velmi neodborně odvrtávaný. Uměl byste někdo poradit, co vlastně potřebuji sehnat za díl? Z informací, co jsem zatím našel se mi zdá, že jde o součást kardanu a demontáž mě nemine. Pokud víte někdo něco víc, díky moc předem za radu.
Geckar přiložený následující obrázek:
[96.99Kb]
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Mrkni se sem https://www.realo...Id=46_1483. Koncák sundávat nemusíš. Sundej si jen třmen. Měl by ses k tomu zalomenýmu šroubu dostat. Pokud se ti to nepodaří a budeš muset koncák sundat, najdi si postup v servisním manuálu REP-ROM. Nekde tady na baworak.cz ho dohledáš ke stažení. Držák, na obrázku č. 2, se montuje pod jeden šroub třmenu. Před utažením šroubu třmenu doporučuju do držáku našroubovat šroub s podložkou, na obrázku č. 5 a 6 a rukou ho dotáhnout. Vycentruje ti to držák. Až budeš mít šroub třmenu utaženej (24 Nm), šroub lízátka co jsi našrouboval jen rukou, zas vyndej. Taky vyndej šroub s šestihrannou hlavou, do motorky nepatří. Nasadíš lízátko (blatníček), dáš dlouhej šroub, neutahuješ, chytneš si další dva šrouby z obrázku jsou to č. 4 a lízátko usadíš. Utáhnout šrouby a tjadááá, je hotovo.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
Moc Ti děkuji za cenné rady. Až to v zimě kuchnu (a bude toho všeho habakuuuk...), znova si to všechno přečtu ještě jednou. Co se týče poškozeného odlitku, našel jsem i speciální materiály, které slouží právě k opravám poškozených hliníkových odlitků, které lze po vytvrzení opracovávat jako hliník - brousit, vrtat, řezat závit. Zkusím to otestovat.
Rozhodně nejsem na tomto fóru s prvním a posledním dotazem...
Ještě jednou díky!
P.S. - za ty fotky budu rád.
Jelikož mě na Bazoši celkem nechutně podvedla a o peníze obrala nějaká mega ultra svině "HONZA KALINA" někde od Třince, objednal jsem zadní blatník z Číny. Tak doufám, že to nebude totální shit...
Geckar přiložený následující obrázek:
[15.75Kb]
Taky už jezdím bez blatníku. Na off dovcu, po zkušenostech, šel schválně dolů, pak si dáš jednu polnacku před barákem a hned se to urve.Ale donesl jsem to klukům do prace, treba vymyslí nějaký upgrade z jiného materiálu a bude to držet, za petikilo https://m.bmwmoto...ure-p1167/ raději natankuju
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Francis napsal:
Předchozí majitel asi umí dobře improvizovat, viz zátka oleje :-)
Má zadělánou díru, právě na uchycení toho blatníku aby mu tam nelital bordel , zátka na olej je níž.. Osobně bych tam ale dal něco se zaoblenou hlavou a nerez. Spíš mě zaráží jak je to celý dobouchany, jak kdyby do toho někdo mlátil palici
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Francis napsal:
Předchozí majitel asi umí dobře improvizovat, viz zátka oleje :-)
Má zadělánou díru, právě na uchycení toho blatníku aby mu tam nelital bordel , zátka na olej je níž.. Osobně bych tam ale dal něco se zaoblenou hlavou a nerez. Spíš mě zaráží jak je to celý dobouchany, jak kdyby do toho někdo mlátil palici
Osobně si myslím, že se nějaký mega-nešika snažil prasklý šroub odvrtat a zprasil vše okolo, co se dalo...