http://www.gps-navigace-pda.cz/becker-z100-crocodile-traffic-motobike
nevím jak to mam udělat aby to bylo akční tak to prosím někdo upravte a má s touto někdo nějaké zkušenosti
přemejšlím o té navigaci horem dolem zda se mi asi nejlepší a vybavená ta tom tom rider 31 ,,, garmina sem ještě nenašel aby my ho pořádně popsaly vždy je bez držáku na moto tak jestli víte o nějakém odkazu kterej mě přemluví jak výbavou tak cenou hodně muziky za co nejmíň peněz
a nebo kdo co má za navig myslím i jiné než garmin ten se mě nějak nepáčí a nechápu proč je nejdraší vždyť jiné navigace mají i lepší výbavu rovnou při koupi
sem s toho jelen chci ji koupit a furt nevím podle čeho se řídit jak vybrat kterou prosííííímm pomoooooc
když ho miluješ není co řešit
Mám Tom Tom europe rider 31.Je myslím značenej rider 2.Koukej na vybavení které je myslím rozdílné a na mapy.Měl jsem tam držák na moto ,nabíječku 220V a do zásuvky na auto a bluetooth do helmy.Časem jsem přikoupil dokovací stanici do auta. S přísavkou na sklo jsou 2 druhy.Jestli se pro ní rozhodneš tak hledej,ceny jsou až o 2 tis.rozdílné.
Pro mě je důležitá spolupráce Garmina (mám GPSMAP 276C) s počítačem. Je to pomocí prostředí MapSource, které nabízí zobrazení v Google a má spoustu šikovných vychytávek. Ohledně přípravy cest, záznamu cesty atd.
Je velikej, těžkej, neohrabanej, drahej, drahý mapy s nesmyslnou registrací jen pro jeden přístroj, malá a nesmyslně drahá paměťová karta, drahý uchycení na řidítka, ale mám ho nejraději...
Nové modely Zumo 500 a 550 už jsou vychytanější, ale já svůj ingot mám fakt rád...
... a fčíl mudruj...
Upravil radosek dne 19.01.2010 19:50
Fifo, já Ti poradím. Je to moje řešení a nikomu ho nepodsouvám. Už asi dva roky laboruju s tím, že nějaká navigace by se šikla. Doposud jsem všude jezdil s papírovou a absolutně bez problémů. Nejvíc se mi líbil Garmin, ale ten ranec prostě nedám. Po dlouhém špekulování jsem zakoupil no name navigaci, vypadá jako Dynawix. Pořizovací cena 2100,- Kč včetně 2 GB karty a kabelu k PC včetně komplet map celý Evropy ( kartu můžeš mít až 8 GB ). Na motorce to mám přidělaný stejně jako v autě. Na přísavkovým držáku, kterej mám pro jistotu ještě heftlej šňůrkou k mřížce světlometu ( nikdy to nepovolilo ). Napájení kabelem ze zásuvky u řidítek. Dle velikosti karty samo umí fotky, muziku, bluetooth atd. Naviguje naprosto perfektně na adresu, 3D atd. Chodí na bázi IGO 8, takže upgrade v poho. Jasně, že není vodotěsná, ale celou jsem jí zastříkal vodoodpudivým sprejem ( pro lepší pocit ). Přidělaná je na spodní části plexi nad kokpitem, celodenní jízda v dešti a na navi ani kapka, při zastavení na ní samo začne kapat až pršet, vyřešil jsem to igeliťákem přes, a nebo jí prostě sundáš. Je pravda, že na ostrým slunci je na ní hůř vidět, ale přeci jenom, je. Životnost absolutně neřeším, jestli mi vydrží 2 - 3 roky, tak ji potom s klidným svědomím vyhodím a koupím novou. Neumím jí porovnat s jinou, neb jsem zatím jinou navi neměl, ale jsem s ní naprosto spokojen. Vždycky jsem si přál Garmina, ale už ho nechci. Osobní zkušenost. Loňskou i předloňskou dovolenou jsem jel s kamarády, oba Garmin, každou dovolenou se jim oba Garminy vysraly a vždy jsme dojížděli podle mýho papírovýho. Toť moje stanovisko k věci. Výběru zdar.
Tak já přidám taky svojí troškou do mlýna. Vozím standartní PDA s GPS modulem -je to nějaké MIO. Celé to mám ve vodotěsném krytu na gspsky od firmy "HAMA"-kryt stojí cca 500kč. Na silnici používám IGO 6 nebo 8 a do terénu Garmin mobile XT, případně v čechách ještě používám oskenované cyklomapy Shocart v programu OZI explorer.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Já jsem testnul obojí. Z TomTomu používaného v autě se mi na Garmina Zumo 550 a teď 660 zvykalo špatně, ale Zumo je prostě někde jinde.
Velmi záleží na tom, zda se pohybujete s navigací po silnici (stačí cokoli silničního, nebo třeba TomTom Rider)...jde jen o aktuálnost map silnic.
Pokud podnikáte výlety mimo silnici dál, než jen na polní cestě za domek, chcete nepromokavou navigaci, chcete mít možnost fungovat i po silnici....pak Garmin a zde bych vás ideálně odkázal sem: http://www.tourat...e_gps.html
Nikdy jsem nikde neviděl dotaženější navigaci a držák, než má TT a taky to dokáží vysvětlit a naučit. Cena, kterou si účtují mi přijde adekvátní tomu, jak navigaci připravují.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Ivo Bohuslav napsal(a):
Fifo, já Ti poradím. Je to moje řešení a nikomu ho nepodsouvám. Už asi dva roky laboruju s tím, že nějaká navigace by se šikla. Doposud jsem všude jezdil s papírovou a absolutně bez problémů. Nejvíc se mi líbil Garmin, ale ten ranec prostě nedám. Po dlouhém špekulování jsem zakoupil no name navigaci, vypadá jako Dynawix. Pořizovací cena 2100,- Kč včetně 2 GB karty a kabelu k PC včetně komplet map celý Evropy ( kartu můžeš mít až 8 GB ). Na motorce to mám přidělaný stejně jako v autě. Na přísavkovým držáku, kterej mám pro jistotu ještě heftlej šňůrkou k mřížce světlometu ( nikdy to nepovolilo ). Napájení kabelem ze zásuvky u řidítek. Dle velikosti karty samo umí fotky, muziku, bluetooth atd. Naviguje naprosto perfektně na adresu, 3D atd. Chodí na bázi IGO 8, takže upgrade v poho. Jasně, že není vodotěsná, ale celou jsem jí zastříkal vodoodpudivým sprejem ( pro lepší pocit ). Přidělaná je na spodní části plexi nad kokpitem, celodenní jízda v dešti a na navi ani kapka, při zastavení na ní samo začne kapat až pršet, vyřešil jsem to igeliťákem přes, a nebo jí prostě sundáš. Je pravda, že na ostrým slunci je na ní hůř vidět, ale přeci jenom, je. Životnost absolutně neřeším, jestli mi vydrží 2 - 3 roky, tak ji potom s klidným svědomím vyhodím a koupím novou. Neumím jí porovnat s jinou, neb jsem zatím jinou navi neměl, ale jsem s ní naprosto spokojen. Vždycky jsem si přál Garmina, ale už ho nechci. Osobní zkušenost. Loňskou i předloňskou dovolenou jsem jel s kamarády, oba Garmin, každou dovolenou se jim oba Garminy vysraly a vždy jsme dojížděli podle mýho papírovýho. Toť moje stanovisko k věci. Výběru zdar.
Ivo Bohuslav - mám to podobný, navigace Navigon za 2.300,- -40států, jedinej problém když jsem jel 4dny v dešti tak mi přes noc trochu ooxidoval konektor protoře jsem nevyp napájení. Životnost už 3 sezony , se zákl. mapama jsem spokojenej. Když dám nejkratší a motorku, tak to naviguje prakticky offroad protože někde ty cesty ani nejsou. Mimo cestu je OUT.
Proto vozím ještě Etrex Legend za 1500,- - ta je super do ruky i na pěší, kolo ale hlavně ji vozím na lehké motorce - v terénu jezdím na šipku a trasu volím sám - to mě vyhovuje víc. Booody ukládám do etrexe. Zapínám ho jen když potřebuju - vydrží megadlouho na 2 tužky.
Na těhhle základních navigacích mě vyhovuje absolutní jednoduchost a blbuvzdornost - nemusel jsem ani číst návod a vše funguje bezvadně rychle. Nemám v tom nic - foto, video.....jsem rád protože to zdržuje.
Jediná vada je že to nepoužiju na závody a vyjíždky který se nahrávaj z garmina - ani jsem to teda nezkoušel - možná by to šlo. Jinak myslím ideál a jsem spokojenej.... kdyby jedna odešla- druhá jistí....za ty prachy.
Dakar 650, HusaberG
Taky přidám svoje, jde to za levno i s Garminem. StreetPilot C510 k sehnání za 500-800 na aukru držák od TT zamykací cca 2000 plus pláštěnka už nevím co stála (stokoruny). Držák je původně na C310 musí se malinko upravit. Celkem tedy pořizovací náklady do 3500 což je celkem příjmné. Použitelné na silnici i mimo. Jediné mínus neumí to záznam tras a plánování v MapSource. Na základní navigaci po silnici a orientaci v terénu to stačí. Foto upraveného držáku zdehttp://www.bmwgs....post_57170
Pro případné zájemce mi leží doma jeden kus toho upraveného plechu z nerezu k dodání ihned zdarma. Výkres pro vypálení mi leaží taky doma.
S Tomtomer rider sice zkusenost nemam,ale v aute mam tomtoma asi 5 let, na motorce Garmina 2 roky, a teda za sebe muzu rict, ze tomtom je na jezdeni po evrope daleko lepsi! Nahrani mapy je otazkou 2 minut.Stahnes a nakopirujes na kartu a hotovo, u Garmina je to tak 1 hodina,kdyz chces vetsi usek klidne 2-3 hodiny,ma uplne ****ni registraci map,****ni nahravani map do GPS a vubec je zbytecne komplikovanej. Tomtom naviguje lip, proste vypocet trasy maji lip zmaknutej,ale garmin je ted uz taky celkem v pohode(,musis ale hodne presne mit nastavenou navigaci) Velka vyhoda Garminu je, ze maji topo mapy a odolny zpracovani.Taky projete trasy od jinych uzivatelu jsou vetsinou ve formatu pro Garmin. Kdyz jsem byl mladsi tak mne bavilo si hrat s navigaci,ted mne to spis "sere" -chci ji pouzivat ne porad nahravat novy firmware,aktualizavot mapy atd..tudis Garmin mne obtezuje daleko vic nez Tomtom a s navigaci v praxi,jsem taky vic spokojen s tomtomem. Ale treba na cestu pres Afriku by mi byl Tomtom bohuzel k prdu.
Tot moje zkusenosti
Aktualne 1250 GSA HP
měl sem tomtoma a dal sem to pryč,na silnici vodil bez problémů,ikdyž mě taky občas potahal někde bokem,přitom se dalo jet rovnou,neuměl jezdit na souřadnice,neznal polní cesty,vždy když sem byl mimo,tak nevěděl kde sem a když náhodou mě našel snažil se mě vést nejkratší cestou na hlavní cestu-silnici
koupil sem tedy garmina,tenkrát nato byla akce v TT,je to jiná třída,umí toho oproti mě hodněmnohem víc než potřebuji,doma se podívám na mapu,napíšu souřadnice a jeduje na mě jestli si ktomu zadám po silnici,polem nebo kanálem
možná to už umí i tomtom
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
můj tomtom go 700 4roky starej(v te době u tomtoma nejdražší a nejlepší model) uměl vždy navigovat i podle souřadnic. dělám jen aktualizace map, u jiných starších modelů ale jde aktualizovat/přehrát firmware a pak to umí taky
vadí mi že není vodotěsný, přece jen je to automobilová navigace, to řeším igelitem, ale jinak absolute spokojenost, OFF nejezdím, a výlety za hranice všedních dnů, např v rusku mají přesnější papírové, jen se blbě shánějí,i když pokrok jde rychle vpřed a možná už tota elektronika zvládá.......
Tak já jsem si objednal toto http://www.dealex.../sku.19609
Tady je kamarádův komentář:
Navigaci z dealextreme provozuju v autě a za ty prachy (mám o něco dražší kovový model) je výborná. Na motorce ji otestuju až v sezóně. Počítám s tím, že na slunci bude problém s čitelností, ale nepotřebuju zase radit na každém rozcestí - jde mi spíše o průjezdy městy nebo vyhledání blízkých POI. Čeština je v tom otřesná, ale dá se bez problémů předělat. Na jedné kartě mi momentálně běhají iGO8, Garmin XT a OziExplorer a pracuju na zprovoznění TomToma, ale nejvíc mi vyhovuje iGO. Navigace má BT, takže se dají pokyny chytat v handsfree v přilbě, umí vysílat na FM frekvenci, takže se to dá chytat i rádiem. No a když se člověk nudí, může si pustit i nějakou tu hudbu nebo film nebo číst na displeji knížku
Jojo Garmin je určitě ideálnější- ale o 14tísíc?