Nevite nekdo, jake maximalni zatizeni je udavano u Zega Pro? Nejak to nikde nedokazu vyhrabat. Resim kufry a vybiram ktere. Nasel jsem za hodne dobrou cenu hlinikace k 12ADV s ramem pro moji 800gs. Bohuzel udavaji maximalni zatez 10kg. Docela me to zarazilo. Na strankach TT nich nepisi. Zegu bych radsi. Jenze potrebuji na kufry poveseit kanistr 12l na benzin a na druhy kufr kanistr na vodu, taky 12l. Plus to, co bude v kufru.
Apropo dival jsem se na prislusenstvi k Zegam. Maji mrak ruznych drzaku, ale nejsem si jisty, jestli nektery udrzi 13kg zateze. Neresil jste nekdo umisteni takhle velkeho kanistru? Ten 2l co maji vyresen je mi k nicemu. To je pouzitelny tak mozna v Evrope....
12L kanystr je asi opravdu moc na ty univerzální TT držáky, to bych si vyrobil nějakou podpůrnou plošku pod kanystr a zboku (případně seshora) přidělal popruhama na očka..
Neboj se ničeho nic, ty kufry unesou daleko víc, než se uvádí.
Při takovéto zátěži to bude chtít výztuhu kufrů. http://www.tourat...ts_id=1702
stepan přiložený následující obrázek:
petrs: A nebylo by v takovým případě (cesty mimo civilizaci) lepší uvažovat o velký nádrži? Myslím, že když budeš ještě brát bagáž motorku i dost neúměrně zatížíš vzadu, což by právě ta nádrž i trochu vyrovnala. Pak už by stačil třeba jen ten malý kanystřík pro klid v duši a můžeš plnit kufry dle libosti. Jinak výrobci kufrů se sichrují a uvádí často hodně legrační možnosti zatížení, moc bych to neřešil a naložil podle pocitu a potřeb, i když samozřejmě všeho s mírou.
Maiali nel Fango!
I nad tim jsem uz uvazoval. Jenze je to dost velka investice a vetsinu roku to nepotrebuju. Navic stejne potrebuju kolem 12ti litru vody. Nevim, kolik jde zatizit zadek 800ky, aby to udrzela podsedlovka. Predpokladam, ze je to konstruovany na cca 85kg (dalsi osoba), takze tady bych problem nevidel. Pokud bych nacpal kanistry na predni strany kufru a nebo pode dno kufru, s tezistem by to snad nemelo byt tak strasny. Kvuli tezisti bych je nerad daval na sedlo nebo vrsek kufru. Druhou moznost vidim v nakupu zvyseneych padaku a montazi kanistru na ne.
Nekde jsem na netu videl fotku kanistru cca 10l poveseneho na puvodnim Zega kufru, na jeho predni casti. Tak to tak taky zkusim.
Asi tady. Přímo na testování předprodukční 800 to vozil Herbert. YouTube Video
Jinak se mi hodně líbí tenhle systém kanystrů na všechno možný. Červený na benzím, bílý voda atd... Viděl jsme to i chycený ke kufrům zespodu, ale nemůžu tu fotku najít, stejně jako jméno výrobce... Maiali nel Fango!
to Petrs: pokud se nepletu, my jsme měli kufry naložené na celkovou hmotnost včetně kufru 15kg...jinak na moto vozíme 3litry ve dvou PET na předních rámech a na kufrech další dvě PET a malý kanystr...takže naše motorka v plném naložení veze 33 litrů benzínu (nádrž) a 8 litrů vody (4xPET+kanystr2l) a kdyby se daly láhve PET 2l tak uvezeme 10litrů vody...ale máme GSA, né vosmikilo...tam bych spíš řešil velkou nádrž a na kufrech jen vodu
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
2 Morabo: diky moc. Zavolam mu, jestli to ma skladem.
2 Vjetrnik: Vodu nejak poresit dovedu. Mam nekolik velkych camelbacku, a ty se daj dat kampokoliv. S palivem to je horsi. Tu velkou nadrz beru opravdu az jako posledni moznost. Na normalni jezdeni to nepotrebuju a kvuli tomu, ze ji vyuziju jednou rocne.... A navic se mi nelibi.
Jinak diky vsem. Vidim to na ty kanistry, co posilal Morabo. Objednam Zegy, navesim to ne kanistry a dej se vule bozi....
petrs napsal(a):
2 Morabo: diky moc. Zavolam mu, jestli to ma skladem.
2 Vjetrnik: Vodu nejak poresit dovedu. Mam nekolik velkych camelbacku, a ty se daj dat kampokoliv. S palivem to je horsi. Tu velkou nadrz beru opravdu az jako posledni moznost. Na normalni jezdeni to nepotrebuju a kvuli tomu, ze ji vyuziju jednou rocne.... A navic se mi nelibi.
Jinak diky vsem. Vidim to na ty kanistry, co posilal Morabo. Objednam Zegy, navesim to ne kanistry a dej se vule bozi....
a jedes se spolujezdcem, nebo bez?
12l kanystr VZADU na kufrech neni moc malo.. :/
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ak jazdíš sám a máš možnosť čosi umiesiť zo železa, bola by tu možnosť demontovať zadné stupačky a do ich úchytov= pred kufre vyrobiť niečo na čo by sa dali kanistre položiť´a ešte to zafixovať o kufre alebo ich držiaky
Nosice na Zegy.... kdy se koupi, je to svarene v celku (tedy levy a pravy) nebo je rozmontovane, v nejake placate forme? Ptam se kvuli tomu, jestli to pujde nejak rozume prepravit letadlem.
nevím kam se až vydáváš a jestli jedeš solo. Já to na cestě do Mongolska řešil obyčejnými kanystry které jsem položil na zadní stupačky a přikurtoval ke kufrům. Nic to nestojí a větší část cesty byly stejně nepotřebné, protože voda i palivo bylo běžně.