Bojim se zeptat na váhu. ... 1700g +- ???
Jako nápad dobry
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
No skoro:
Tourmax
první odklápěcí přilba s kšiltem
skořepina z polykarbonátu
dvojí homologace pro jízdu se spuštěnou i zvednutou bradovou částí
aretace bradové části ve zvednuté poloze
integrovaná sluneční clona s úpravou proti poškrábání
příprava pro Pinlock
zapínání řemínku na mikrometrickou přezku
kompletně vyjímatelný a pratelný interiér s hypoalergenní úpravou
příprava pro komunikační systém Bluetooth “JUST SPEAK EASY”
hmotnost 1 600 gr +/- 50 Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
první odklápěcí přilba s kšiltem
skořepina z polykarbonátu
dvojí homologace pro jízdu se spuštěnou i zvednutou bradovou částí
aretace bradové části ve zvednuté poloze
integrovaná sluneční clona s úpravou proti poškrábání
příprava pro Pinlock
zapínání řemínku na mikrometrickou přezku
kompletně vyjímatelný a pratelný interiér s hypoalergenní úpravou
příprava pro komunikační systém Bluetooth “JUST SPEAK EASY”
hmotnost 1 600 gr +/- 50
Skoro přesně,záleží jak to bude vyvážený...
Vypadá to dobře, ale myslím, že pokut pojedeš s odklopenou bradou, tak za ten kšilt bude vítr sakra tahat, poznáš to i na klasické výklopce, natož na tomto.
jencekgs napsal:
Nevidím údaj o hmotnosti. Nápad to není špatný. Jsem zvědavý jak na tom budou s kvalitou.
edit: kuwa vy jste rychlí:-)
Hok, kvalita nic moc Je to takove jaksi plastove, na me to moc nezapusobilo. A bradova cast je strasne mala, blizko u ****u, takze je to spis jen o tom ksiltu navic, jinak klasicka vyklapecka.
Jak to asi bude tahat v homologovanem vyklopenem stavu za jizdy
Zdarec, i když mám jinou Caberg..tuhlehttp://obchod.bik...9900032916tak při podrobném prostudování neshledávám nějaký podstatný rozdíl, až na ten kšilt, váha mojí je 1620g +
Just Speak + Go Pro......,ale sedí mi na květáku super, větrání v bradové části
super, vrchní větrání není až tak moc účinné, jde lehoučce vyklápět, s otevřenou jedu tak max do 100km/h a bez problémů, žádné házení glóbusem ze strany na stranu, předtím jsem měl Nolan N103 a nechápu jak jsem stím mohl jezdit. ikdyž
prej Nolan a Caberg je jedna firma
ale samozřejmě tohle je jenom mé objektivní posouzení a možná to sem ani nepatří
Upravil Siggi dne 22.06.2014 07:07
R 80 GS, R nineT Urban
Za tu cenu celkem slušná helma.Pocitově lehčí než opravdu je.Mezi bradou a výklopnou částí není moc místa(už jsem si zvykl).Hlučnost přilby podstatně menší než u mé staré přilbyhttp://www.motomo...cerna.html.Při vyšších rychlostech není problém s kšiltem,ale musím upozornit,že mám na LC vysoké plexi od Puigu a myslím si,že to může být i tím plexisklem.Trochu nešťastné řešení u Cabergu je ovládání sluneční clony.V přilbě je podélný otvor pro jezdce ovládání té clony.Přilba má homologaci a tak doufám,že tento otvor nemá vliv na funkčnost přilby.S přilbou najeto zhruba 5000 km a jsem spokojený.
PavelDR přiložený následující obrázek:
Siggi napsal:
Zdarec, i když mám jinou Caberg..tuhlehttp://obchod.bik...9900032916tak při podrobném prostudování neshledávám nějaký podstatný rozdíl, až na ten kšilt, váha mojí je 1620g +
Just Speak + Go Pro......,ale sedí mi na květáku super, větrání v bradové části
super, vrchní větrání není až tak moc účinné, jde lehoučce vyklápět, s otevřenou jedu tak max do 100km/h a bez problémů, žádné házení glóbusem ze strany na stranu, předtím jsem měl Nolan N103 a nechápu jak jsem stím mohl jezdit. ikdyž
prej Nolan a Caberg je jedna firma
ale samozřejmě tohle je jenom mé objektivní posouzení a možná to sem ani nepatří
Mám taky Caberga a koukám, že snad na všechny dávaj nálepku 1620g. Mám to tam taky včetně +/-50 a napadlo mě , že to je určitě blábol. Tak jsem ji zvážil. A samozřejmě váha 1725!!!
Upravil Zdenek 1150 dne 24.06.2014 16:54
Z váhy trochu zklamání.Teď jsem tu helmu vážil a na váze se ukázalo 1741g.Tajně doufám,že domácí váha to nezvládla přesně.Ještě vyzkouším kalibrovanou váhu v práci a pak se uvidí.
.
Dělám v obchodě, kde si zákazníci při nákupu zboží hodně hrajou na váhu. A machrujou, jakej jim jinde prodali super lehkej matroš. Strašně rád jim to dávám na váhu a těším se z jejich zkvašených ****ů. Vím moc dobře, že dodavatelé zboží ve svých tištěných podkladech hodně lžou, všichni dojednoho. Proto tady mám dvě váhy. Jedna ukázala u mé přilby 1720 a druhá 1725g.
Jsou to sice jen gramy,ale po dni jízdy už je znát každý gram.Mě to moc nevadí,ale manželka má potíže s krční páteří.Tourmaxe si vychvaluje,že je lehčí než stará helma.Pro jistotu zvážím i tu starou.Pocitově mi Tourmax připadá taky lehčí,ale fakta jsou fakta.
.