GS1200 DOHC,
po 12ti letech a poctivých 85.000km jsem rozdělal kardan a světě div se, jako nový... Ale aspoň jsem vyměnil manžetu(zbytečně, jen povrchově zpuchřelá), všechno vyčistil, promazal a zpět poskládal...
JanTri přiložený následující obrázek:
Ahoj,před cca 14 dny jsem koupil LC,zjišťoval svolavacky a vztahovala se na to nová svolavacka na kardan.Ve středu jsem byl odvézt mašinu do BMW - dostávám vše nové
Upravil flaxa dne 16.07.2022 13:51
flaxa napsal:
Ahoj,před cca 14 dny jsem koupil LC,zjišťoval svolavacky a vztahovala se na to nová svolavacka na kardan.Ve středu jsem byl odvézt mašinu do BMW - dostávám vše nové
Tos musel,mít kaput.sou tam prej 3 moznosti,bud jen ozdvzusnovak,nebo kardan a nebo aji rozvodovka...horší ale ti co to doteď cvakali za svoje....
Kupredu spatki ni krok...
jen potvrzuji svolavacku na kardany, ted mi volali z Cartecu (na webu na prvni dobrou dotazovy formular podle VIN), objednat se, posoudi zavaznost stavu a podle toho napravu:
Dneska jsem byl neco vyzvednout v ACR na Okruzni v C. Budejovicich a jeste na to nemaji pripravky (maji objednane)...zaregistrovali si me a az to bude k tomu tak me pozvou...pry asi az pres zimu. A to jsem ho ted na jare vycistil a namazal. :-(
Jawa 90 Roadster --> MZ 250 --> Honda CX 500 (1979) --> Honda CB 750 (2002) --> R 1200 R (2008) --> R 1200 GS LC (11/2014)
Jak sem to pred 10000km napaplal tak to bylo po odklopeni porad stejne napaplany...
Spis by stačilo kdyby to ve fabrice ten turek poradne napaplal...
[quote]xylem napsal:
jen potvrzuji svolavacku na kardany, ted mi volali z Cartecu (na webu na prvni dobrou dotazovy formular podle VIN), objednat se, posoudi zavaznost stavu a podle toho napravu:
- dodelani odvzdusnovaku
- vymena kardanu
Hlavně dej foto,aby jsme mohli vrtat odvzušnovák..taky nejde srazit z motoru,ani náhodou
A tu motku miluji takovou jaká je....i s tím pokaženým kardanem..nevím proč,ale je to tak...jsem pacient
Tak pro info jak jsem na tom ja.
1250 GS r.v. 2020 najeto 6900km, zadny off. Ted volali z Landshut, kde mam motorku na servisu . Kardanwelle ist kaputt . Dil musi byt vyměněný
Upravil cejsi dne 06.08.2022 15:03
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
cejsi napsal:
Tak pro info jak jsem na tom ja.
1250 GS r.v. 2020 najeto 6900km, zadny off. Ted volali z Landshut, kde mam motorku na servisu . Kardanwelle ist kaputt . Dil musi byt vemeneny... .
A až dojedeš dom tak to odklop a namaz si to.
Po 6900km kaput? Najvyšší čas prejsť na reťaz
Aj keď kamoš má na 2014 cez 150000km a “pořád mladej”. … ale pravidelný servis
Upravil patol dne 06.08.2022 20:52
PavelDR napsal:
Problémy kardanů jsou dle mého názoru až od roku 2018.
Hned u prvního příspěvku s rezatým kardanem je r.v. 2014
To sice ano, ale je to spíše výjimka. Taky to sleduju a většina "zarezlých" je 2017 a dál. Osobně jsem kontroloval 2013 najeto 60tis, kardan jako nový, 2016 najeto 40tis. a 2016 najeto 13tis., u obou kardan jako z fabriky.