Furt mi vrta v hlave to Zumo... teda jdu do nej, jen porad nevim kde ho koupit a co vsechno chtit.
1) Zajimaj me jen mapy asfaltu, takze predpokladam, ze verze TN Europe co je v zakladu by mi mela stacit. Kuci v TT nabizej neco navic ale nemam pocit ze bych to mel potrebovat
2) Pak taky nevim jakej je rozdil mezi drzakama ktery nabizi TT, Remus rikal ze je jen rozdil jestli se zamkem nebo bez, ja vidim ale vic druhu a nezorientuju se
3) v TT maj i nejakej kabel primo do CAN-BUSu v motorce, tomu taky nerozumim
4) kdyz si procitam rady na webu TT, mam pocit, ze musim bejt vseved abych to vubec rozebehl, to fakt Zumo potrebuje 2 hodky skoleni, reinstalaci v TT, slozitou aktualizaci FW, slozity rozebehnuti Lifetime atd atd?
Jeste abych to uvedl na pravou miru, nenecham si pro korunu vrtat koleno, ale preci jen kdyz uz mam vlastni obchod elektro a kontakty jak na Garmin tak na velkoobchody, je jasny, ze se k tomu dostanu jinak nez pres jakejkoliv eshop.
Takze me zajima, jestli si ji mam objednat u svyho dodavatele nebo opravdu potrebuju vse, co TT svym zakaznikum nabizi?
Kabel na Can bus je to že je držák je napájen jen po dobu zapnutí klíčku a po vypnutí ho řídící jednotka odpojí za nějakých cca 30 sekund..
Tak si kup od dodavatelu přístroj a vše co dokážeš a od TT jen držák a ty věci co umí zas jen oni. A držák určitě se zámkem už jen že tam přístroj mužeš nechat i u hospody. teda pokud ho nemáš na RAM držáku..
Upravil servisak dne 07.11.2011 14:03
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Není to žádná věda, od tt kup jen to co jinde nemaj jak píše servisák je to téměř plug n play. Instalace a aktualizace je stejná jako u jiného software. Pokud umíš základy na PC není co řešit
FYYFF
1) Silniční mapy Evropy se dodávají u všech u nás oficiálně prodávaných Zumo přístrojů (i jako Lifetime verze)
2) Držáky se obecně dělí podle několika věcí, ale zamykatelné už jsou všechny:
a) verze držáku v1 nebo novější verze v2
b) odpružení obyčejné nebo kvalitnější MvG
c) barva - hliník, anodizovaný hliník, černá, anodizovaná černá
Toto se dá různě kombinovat, ale ne všechny kombinace jsou možné.
3) Kabel do CAN-BUSu nepotřebuješ, stačí to napojit přímo na baterku nebo jinam.
4) Z tohoto opravdu nepotřebuješ nic, všechno zvládneš sám nebo se zeptáš tady.
Daleko víc se soustřeď na to, kde na přístrojovce nebo na řidítkách Zumo uchytíš a čím (opět varianty: zamykatelné, šroubovatelné nebo snadno ukradnutelné). Nejlíp tak, abys to měl v dosahu. Já mám Zumo naproti sobě nad budíkama, ale mám docela dlouhé ruce, jinému by to mohlo vadit... Řekl bych, že základní varianta RAM držáku, který se Zumem dodává, nestačí a v tomto případě opět využiješ Touratech.
Upravil mitak dne 07.11.2011 14:39
Miták
Jsem asi blbej, ale na jednu stranu se rad vyhnu tomu, abych si Zumo objednal sam a na zbytky vyuzil TT.
Sam vim co se mi honi hlavou, kdyz si nekdo koupi na netu televizi a ke me si prijde pro drzak na zed...
Napsal jsem Tomasovi mail, tak uvidime, treba to nejak vyladime.
Uplně ti rozumim, když jsem koukal na webu TT na navigace a ty věci okolo tak jsem si taky řikal co je to za šílenou vědu.. však do auta hodim na držák, píchnu do díry od zapalovače, zvolim trasu a tradá..
no a na motorce to krom odpruženýho držáku funguje stejně Canbus považuju tak trochu za zbytečnost. Odpružený držák je ale fajn (nicméně taky jsem bez něj po těch našich okreskách jezdil 5 let s navigací do auta a stalo se prd, nicméně jinak než na silnici bych to pak ale neviděl)
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Alda napsal:
Jsem asi blbej, ale na jednu stranu se rad vyhnu tomu, abych si Zumo objednal sam a na zbytky vyuzil TT.
Sam vim co se mi honi hlavou, kdyz si nekdo koupi na netu televizi a ke me si prijde pro drzak na zed...
Napsal jsem Tomasovi mail, tak uvidime, treba to nejak vyladime.
TT je prave vyrobce tech drzaku, to je jeho puvodni business. Veci jako GPS jsou doplnkove...Vubec mi neprijde divny koupit GPS v elektru a v TT drzak. Spis mi to prijde uplne normalni. Pak ale zas neni asi dobry se obracet na TT s problemama s GPS,leda tak s tim drzakem.
brtnik: presne tak. No a ja nejakej ten klid na dusi, kdyby neco, proste chci. No nakonec jsem objednal u TT, ted uz si jen udelat vylet, at dostanu za ty prachy taky nejaky to zakladni skoleni.
mitak: no clovece koukam, ze ja mam tu hrazdu nejakou nizsi, ikdyz je to taky TT. Rider se tam tak tak vesel tak jsem na to zvedavej.
Hm jak koukam TT asi neco udelali s cenama, ta cena za ZUMO s drzakem se mi zda pekna a to bych taky neresil nic jinyho... http://www.tourat...ts_id=5523
Alda napsal:
Furt mi vrta v hlave to Zumo... teda jdu do nej, jen porad nevim kde ho koupit a co vsechno chtit.
1) Zajimaj me jen mapy asfaltu, takze predpokladam, ze verze TN Europe co je v zakladu by mi mela stacit. Kuci v TT nabizej neco navic ale nemam pocit ze bych to mel potrebovat
2) Pak taky nevim jakej je rozdil mezi drzakama ktery nabizi TT, Remus rikal ze je jen rozdil jestli se zamkem nebo bez, ja vidim ale vic druhu a nezorientuju se
3) v TT maj i nejakej kabel primo do CAN-BUSu v motorce, tomu taky nerozumim
4) kdyz si procitam rady na webu TT, mam pocit, ze musim bejt vseved abych to vubec rozebehl, to fakt Zumo potrebuje 2 hodky skoleni, reinstalaci v TT, slozitou aktualizaci FW, slozity rozebehnuti Lifetime atd atd?
Jeste abych to uvedl na pravou miru, nenecham si pro korunu vrtat koleno, ale preci jen kdyz uz mam vlastni obchod elektro a kontakty jak na Garmin tak na velkoobchody, je jasny, ze se k tomu dostanu jinak nez pres jakejkoliv eshop.
Takze me zajima, jestli si ji mam objednat u svyho dodavatele nebo opravdu potrebuju vse, co TT svym zakaznikum nabizi?
1. určitě si kup mapu City Navigator Europe s Lifetime aktualizacema a to kdekoliv
stejně se musíš zaregistrovat na My Garmin a tam se ti starají o veškeré aktualizace jak interního SW tak CN Life Time
2.ten Remusův držák je modernizovanej ten starej co mám já, zámek mají oba, ale ten novější se mi zdá nedobytnější
3. já bych to prásknul rovnou na baterku, stejně budeš asi navigaci na noc sundávat.
4.ovládání je snadné a práce s mapou, trasou, stopou a body v MapSource taky.
No ale pokud se Ti nechce s ničím babrat, tak myslím, že v TT Ti GPS udělají "na klíč" možná i včetně založení účtu u Garmina, registrace Life Time atd.
Mimochodem myslím, že v TT si už můžeš nechat postavit sadu Zumo v jakém chceš rozsahu.
Poslusne hlasim, ze Zumo je doma.
Vypada to gut, ale to opravdovy nadseni dorazi az pri doladeni (oblibene, PIO, itineriare a obecne velky moznosti pripravy tras).
Kazdopadne jsem ve smyku z MapSource a rozhodl jsem se, ze se do toho proste nebudu hrabat a na pristi setkani jadra pojedu se Zumem, s kabelem a notasem
brtnik napsal:
Hm jak koukam TT asi neco udelali s cenama, ta cena za ZUMO s drzakem se mi zda pekna a to bych taky neresil nic jinyho... http://www.tourat...ts_id=5523
já ti nevim, ale třeba GPSMAP 62, který u Garmina v Letňanech kde bych ho asi čekal nejdražší stojí 6990,- a u TT ve stejný sestavě je za 7577,- a to je poměrně slušný rozdíl, který mě přesvědčí abych si ho u TT nekupoval a případně dokoupil jenom držák
Zajímal by mě nějaký "krádežový" test navigace z držáku TT, třeba takové GPSMAP 62 nebo 2720.. myslim, že konkrétně u tý 62 je to otázka ani ne minuty
další věc, nemá smysl zamykatelný montovat TT držák na RAM systém, stačí povolit kličku a je fuč.
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Zrovna Garmin v Letnanech je snad nejlevnejsi. Zumo mi nabidli za najnizsi cenu kterou jsem kde videl.
TT nedela drzaky jako bezpecnost proti kradezi, ale hlavne kvuli odpruzeni. Mj. maji tu vyhodu, ze muzes navigaci nechat na motorce pred hospodou a sedet na terase, aniz bys musel hlidat, ze ji nekdo jen tak strci do kapsy kdyz jde kolem. Je to mala pridana hodnota k hlavni funkci - odpruzeni.
Alda napsal:
mitak: jj presne tu mam, no uvidime, snad to pujde, kdyztak to jeste nejak domacky poresim, tam neni co zkazit
brtnik: no tohle prave nedodavaj, to je primo od TT, zaruka 3 mesice (takze v CR v ramci zakona neprodejny) atd. Ceny maji ve svym blogu.
Ne, záruka je 2 roky ale servisní interval (za jak dlouho ti to opraví při poruše) je 3 měsíce a u nás je povinné mít 30 dnů - Garmin totiž u nás nedělá servis na GPSky dovezné z jiných zemí
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...