Pravdepodobne mam vyvojove o neco starsi typ. Potreboval jsem po koupi motorky co nejrychleji nejake misto pro veci na cestu do Alp. Neuvedomil jsem si, ze slida bude mala a ja mel jenom A4 mapy. Tedka uz na ten tankvak delaj nejakou vychytavku s velkou slidou. To ale nevim, jak v praxi vypada. Ta slida byla jedina chybka, kterou bych mohl tankvaku vytknout. Jeste mozna jedna. Mam prvni typ oilheadu a jeste originalni plastovou nadrz. Takze jsem musel brat takvak s prisavkami (a hlavne ksiry). Prisavky vubec nedrzi, kdyz mas spatne priksirovano, tankvak sjizdi na nejakou stratu. Ale verim, ze se to da vychytat. Pokud bych jezdil i s bocnimi brasnami, tak pak se vubec nehne.
lpes napsal:
Ahoj,
poradí někdo,
jaký tankbag na 1200 GS, objem tak 15-20l?
Popřípadě, podělí se někdo o vlastní zkušenosti s jeho užíváním?
Díky.
Mám originál BMW. Kupoval jsem starší v dobrém stavu za 2.200,- Je dobrej v tom,že přesně pasuje na nádrž,nikde nevadí a pepřekáží a je fakt vodotěsnej. Ani při celodenní jízdě v dešti nic nebylo mokrý a voda se dovnitř ani nedostala.
Třeba ten od TT měl kámoš na dovolený a při otáčení pořát troubil. Ale taky si na nic nestěžoval.
Ahoj. Já mám taky origoš a jsem s nim naprosto spokojenej. Jak píše BIGR - přesně sedne na nádrž a moc nezavazí jak při jizdě v sedě tak ve stoje.(alespoň mě)
Vitman napsal:
Ahoj. Já mám taky origoš a jsem s nim naprosto spokojenej. Jak píše BIGR - přesně sedne na nádrž a moc nezavazí jak při jizdě v sedě tak ve stoje.(alespoň mě)
Páč máš malý péro. Když jedeš ve stupačkách tak zavazí....... ten tanvak.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Mám 3 roky tankvak od lojza s přísavkami a popruhy, jsem s ním celkem spokojenej, pouze když ho rozepnu na větší objem tak mi trochu brání ve výhledu na tachometr.
Ahoj, je více druhů těch origo od BMW?
Třeba barevných komb. nebo provedením nebo GS a GSA?
Kolik se vlastně stojí nový, na inz je jeden.
Dik
Japanese GAME OVER
maykb napsal:
Dik
Je jen jeden,jedna barevná kombinace. Jedinej rozdíl že je na motorky DO 8/2006 a OD 8/2006. A cena je tušim někde kolem 5.000,-
maykb napsal:
Dik
Je jen jeden,jedna barevná kombinace. Jedinej rozdíl že je na motorky DO 8/2006 a OD 8/2006. A cena je tušim někde kolem 5.000,-
No jo, ale rozdíl je v uchycení, že tam nepůjde a nebo jen v modelu?
Japanese GAME OVER
Když jsem tankvak kupoval, v Autecu se mě vůbec na nic neptali, já jsem jim taky neříkal, jaký modelový rok mám a prostě jsem si odnesl tankvak. A sedí.
Hlavně si prohlídni, jak vypadají v reálu. Na obrázku to celkem nemá smysl. To samé nemá cenu ptát se lidí, každý bude doporučovat to, co si koupil - málokdo přizná že udělal blbost a chtěl by jiný nebo že má tu a tu nevýhodu. Prohlídi si je, nebo se stav v různých prodejnách a nech si to napasovat na motorku a vyzkoušej, co ti bude nejvíc vyhovovat.
Některý věci platí obecně - čím snadnější uchycení, tím lepší. Čím složitější a pomalejší nasazování, tím míň tě bude bavit ho sundávat a pak ho přestaneš používat nebo ho budeš nechávat na motorce a riskovat že to někdo vybere. Slída na mapy - oválná sice vypadá krásně ale zkus poskládat mapu do oválu. Kapsy na boku - jak tady zaznělo - když při odemčení klíčku budeš budit okolí řevem klaksonu, není to ideální. Některé firmy prostě dělají kapsy na straně a pokud v nich něco máš, spustí to v maximálním otočení řídítek houkačku. Na některé typy se dělají doplňky, na některé už neexistuje nic. Přitom cena není vodítko - některé stojí o 100% víc a funkčně nenabízí nic extra. Rozpětí cen na 1200GS u specializovaných výrobků (to znamená ne univerzální ale opravdu navržené na 1200GS - zejména s tvarem spodní platformy podle nádrže 1200GS) je asi od 1500 do 8000. To je docela hodně a vyplatí se vybírat pečlivě. Člověk co chce tankbag na doklady, mobil a sluneční brýle bude z vysouvacího 25l modelu nešťastný, protože je pro něj nesmyslně velký. Totéž někdo, kdo jezdí převážně offroad a tankbag mu bude překážet. Doporučuju věnovat tomu den dva, zajet se podívat do pár firem, zkusit ty výrobky a podle toho vybrat přesně to, co potřebuješ.
Všem moc děkuji za názory a zkušenosti,
dnes jsem si přivezl tankbag 16/22 od TT,
zatím si myslím, že je to přesně ono, co jsem sháněl.
Ale asi uvidím, až s ním něco najezdím.
.......mam od lojza s tou zakladnou na ktoru sa zipsuje ....zakladnu ani nedavam dole sedi tam perfektne,ale miesto tankvacku zipsujem radšej bočne brašne ,tie mi vobec nevadia a nemusia dole ked tankujem.......zipy od lojza idu tažko hlavne ked sa zaseru sa to tažko dava dole a spat