Čau, před nedávnem jsem zpozoroval takové cvakání jako kov o kov, když startuju a hned po startu. Když už motor běží, tak ještě takový asi 2-3 vteřiny to cvaká a pak přestane. Neví někdo odkud vítr fouká? Napadl mě startér ale nechci ho jen tak rozebírat.
Tomyz napsal:
Čau, před nedávnem jsem zpozoroval takové cvakání jako kov o kov, když startuju a hned po startu. Když už motor běží, tak ještě takový asi 2-3 vteřiny to cvaká a pak přestane. Neví někdo odkud vítr fouká? Napadl mě startér ale nechci ho jen tak rozebírat.
hydraulickej napinak retezu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
no presne toto robi aj kamaratovy. treba pozries na rozvodovu retaz a popripadne zvazit vymenu
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
tym ze si vymenis rozvody sice nic nepokazis ale ani neodstranis ten klepot.Mozno by pomohlo pouzit hustejsi olej ale co to spravi so zivotnostou motora to neviem (studene starty atd).
Rozvodovku vies posudit aj bez sucastnej kontroly ventilov.Staci odkrutit ten srob pod ktorym je napinak a jednoduchym meranim vies posudit aka velka draha spanovaka je este k dispozicii a od toho vies posudit stav rozvodovej retaze.
Sorry že s tím cpu sem, ale čas od času se mi ozývá dost hlasitá rána z motoru při vypínání motoru a někdy i při delším startování. Je to rána také jako kov o kov. Ale je vždy jen jedna.
Přičítám to odcházející volnoběžce, jak pri poklesu otáček při vypnutí sepne. Myslíte že by to mohlo být ono?
Co případně s tím? Počkat až se volnoběžka vysere uplně nebo to zatím neřešit?