Ahoj. Bohužel jsem zjistil na svém stroji celkem nepříjemnou závadu a nejsem si úplně jist co je příčinou. Jedná se o to, že mi někdy utíká palivo u spony na hadici u palivového čerpadla. Když nastartuji a v soustavě vznikne tlak, tak se hadička o cca dva milimetry vysune a začne mírně utíkat benzín. Dnes to bylo tak "mírné" že jsem měl při motorce na bočáku poslintaný levý černý plast a kapalo to až na zem!!! Pokud hadičku zpátky zasunu, vše se opakuje. Napadají mě dvě možnosti, buď je unavená spona nebo hadice a nebo to palivo nemá kam jít, přicpaný filtr? Ale to je asi blbost, protože to by to moc nejelo, že? Poradíte někdo? Na fotografii zakroužkováno ono místo. Díky
já měl na motorce taky jednu sponu mačkací a druhou šroubovou. Myslim, že na výstupu paliva je šroubovací, aby se dala sundat a měřit tlak.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Zdravím, moc děkuju za tudle fotku, kdyby jste viděli, jakou prasečinu jsem koupil já, samozřejmě jsem to zjistil až po pár tejdnech. Mam celej tendle vršek zadělanej nějakym tmelem a taky mi tam protejká benzin, naštěstí jen při plné nádrži. Můžete mi prosím poradit, když bych to chtěl vrátit do takového stavu, jako je na této fotce, musím koupit celé nové čerpadlo? Případně i s tou matkou kterou se to podle mé dedukce dotahuje k nádrži?
Viděl jsem na inzerci čerpadlo asi za 2500,- což se mi teď dávat nechce, ale četl jsem, že ty čerpadla celkem odchází, tak se to bude asi hodit, když mám najeto téměř 50K. Ale zpět k té otázce, stačilo by jen to čerpadlo nebo je ten vršek něco dalšího?
děkuji velmikráte..
Do it my way...
To Brko: sice ti neodpovím na tvůj problém, ale ke koupi čerpala, asi bych koupil nový, protože co jsem tady četl, tak když je čerpadlo používány a pak se odstaví (tj. je bez benzínu) tak při opětovném použití je jeho výdrž minimální, možná ale to se ještě zeptej tak repasovaný čerpadla ale u těchto nevím, jakou mají výdrž, tady jsou odkazy, kde se toho o čerpadlech dozvíš mnoho užitečného http://www.bmwgs....d_id=14877 http://www.bmwgs....d_id=14765
Brko: Urcite by to chtelo fotku jak to vypada. Takhle si clovek tezko predstavi jak je to moc doraseny a treba se z toho bude dat vycist co se bude muset vymenit.
F 650 GS (00)
Jo díky, tyto články už jsem tak nějak četl a proto jsem se tu zeptal, tenkrát, když jsem to zjistil, tak tuším nový čerpadlo stálo přes 10K nějakej originál, snad jsem se spletl :-)
Ono to nijak nehoří, přecijen už s tim jezdím rok, ale právě jak jsem četl ten článek od Honzy, tak si řikam, že by brzy nebylo na škodu koupit ho a teprve na fotce tady zjišťuju, jak to vlastně vypadá jako nové a co by bylo potřeba. No zatím si zkuste představit, že celej ten vršek i s tím konektorem je zalitý lepidlem.. Fotku sem zkusím hodit, až budu doma.
Do it my way...
Takže tu mám fotku, snad to uvidíte.. Ale vypadá to, že ten chytrák byl aspon natolik chytrý, že vytáhl původní konektor.. Takže je taky možný, že mu někdy odešlo čerpadlo, ale teď protejká benzín všude kolem skrz ten tmel, když naberu plnou..
Brko přiložený následující obrázek:
[170.88Kb]
Upravil Brko dne 29.08.2012 21:29
Do it my way...
Brko napsal:
Takže tu mám fotku, snad to uvidíte.. Ale vypadá to, že ten chytrák byl aspon natolik chytrý, že vytáhl původní konektor.. Takže je taky možný, že mu někdy odešlo čerpadlo, ale teď protejká benzín všude kolem skrz ten tmel, když naberu plnou..
tak to musel bejt deb.l !!! upřímnou soustrast při shánění dílů
jardajerman@seznam.cz
Teda přiznam se, až takhle moc zle to nevypadalo, bylo to jen velmi pěkně na pikaču zalepený a teklo to všude, tak jsem to tímto černym zadělal ještě víc, ale i tak je tam někde u toho konektoru dírka.. No budu to opravdu muset vyměnit (lepidlo mě naštěstí nestálo narozdíl od nádrže ani kačku), ale asi zneužiju vaše mota na radarce a mrknu na to osobně, jak to vypadá a co budu muset opravdu shánět.. Práška budu muset zastihnout asi osobně, vím že má několik bouraček, ale jen na stupačku od něj čekám přes 2 měsíce :-) takže asi snad radši našetřim a koupim origo..
Zatím nikdo teda nemáte návrhy, co všecko bych musel sehnat že?
Do it my way...
No co, kde už síla nestačí, silikon se natlačí.. 8-) Jen mě se*e, že jsem to lepidlo neměl pujčený na dýl, všecko jsem to dělal ve spěchu.. Měl jsem to původní celé odrbat a zalepit znovu opravdové díry, takhle jsem tam holt udělal další vrstvu, protože jsem byl v presu a hlavně jsem netušil, co na mě vybafne pod tím původním tmelem. Jsem fakt zvědav, co uvidím na ostatních GSách osobně..
Do it my way...