Dneska jsem obdržel balík s filtrem - air a svíčkou.
Tak jsem ihned vyměnil filtr a vrhnul se na svíčku, řeknu Vám hruuza děs.. hned jak jsem se na to podíval udělalo se mi zle.. ani se nedivím že mi to zabralo snad 30 minut...
Nemáte nějákej speciální inštrument na vyndávání svíčky?.... díky
- podařilo se mi ji vyměnit.. a šlape to.. ale i tak.. příště se mi do toho vubec nebude chcít.. jinak po kolika KM ji tak něják cirka měníte? díky
plus dotaz ohledne filtru olejoveho, měníte ho s každou výměnou nebo co každá druhá. Ted mám na oleji 5000... mám ho měnit v 6500? nebo v 7000?
A to máš jednosvíci teď si představ, že bys měl dvě svíce, poprvé když jsem to dělal, tak jsem taky nadával,
já svíčky měním podle stavu, kontroluju cca 4tis km a zatím v pohodě v manuálu je měnění po 20tis, tak uvidím kolik vydrží, ale pro jistotu vozím jednu náhradní s sebou
olejový filtr se má měnit s olejem v manuálu je tuším 10tis km já měnil, když na něm bylo nalítáno tuším kolem 8tis km, ale v manuálu je myslím i zmínka, když se jezdí kratší trasy nebo v prachu, že se má měnit dřív, ale nevím, jestli to někdo vyměňuje po těch 3tis km
Castroll doporučuje výrobce, ale já dal motul a co jsem tady četl, tak to ničemu nevadí
VojtechPolicky napsal:
jezdím jenom dlouhe trasy....
menit práve svíčku po 20 000 mi přišlo šílené...
jinak olej 10 000 muže vydržet ale tech 8000 je akorát si myslím
Že by výrobce nevěděl kolik svíčka vydrží?
Když píše 20tis km tak to po 20 vyměň. A nebo když chceš vyměň při oleji.
U auta se mění běžně po 60tis. a není problém.
Pokud clovek nelita jak krava, neni zadnej duvod neverit vyrobci. Olej men podle navodu a mas klid. Nehlede na kvality dnesnich oleju, ktery jsou spickovy.
A svicky? Menim je po 20tkm protoze to teda pisou, ale je to naprosto zbytecny. Svicky vyndavam vsechny naprosto funkcni a jako novy.
Olej v motoru bych měl měnit v 10tkm, v kardanu tušim po 20tkm a v převodovce po 40tkm,tak to udává výrobce. Vzhledem k tomu,že mám zatim ještě téměř neomezený přístup k oleji , tak ho měním všude při 10tkm a samozřejmě s tím dávám i nový filtr. Jedu -li na dovolenou,kde vím,že nestihnu vyměnit olej(oleje) v kilometrovém nájezdu,který si hlídám,tak ho vyměním dřív,než mám najeto těch zmiňovaných 10tisíc km a pak měním po dalších 10tkm... svíčky měním,když uznám za vhodné,ale většinou po 15-20tisích km.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Olej v motoru bych měl měnit v 10tkm, v kardanu tušim po 20tkm a v převodovce po 40tkm,tak to udává výrobce. Vzhledem k tomu,že mám zatim ještě téměř neomezený přístup k oleji , tak ho měním všude při 10tkm a samozřejmě s tím dávám i nový filtr. Jedu -li na dovolenou,kde vím,že nestihnu vyměnit olej(oleje) v kilometrovém nájezdu,který si hlídám,tak ho vyměním dřív,než mám najeto těch zmiňovaných 10tisíc km a pak měním po dalších 10tkm... svíčky měním,když uznám za vhodné,ale většinou po 15-20tisích km.
10 motor...10 "kardan"...20 převodovka...20 svíčky...
Upravil zetor dne 01.08.2012 13:18
Kubrt napsal:
nevím,jak je to přesně podle výrobce,jsem línej číhnout do manuálu.Jak jsem psal,měnim všude po 10tisících
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Tak jasne ze mnelitma jak **** , ale radeji se ptma.. aspon vim jakou peci svym mazlikum davate.
Jinak k tomu oleji u 650 kardanu.... Ty PETE1427.. tak jsme nad tim uvazoval jestli ho menit.. ale rikal jsme si ze mazat retez zatim bude stacit .. i kdyz 650 s kardanem.. to nezni vubec spatne.. hned bych to bral...
Jasmne, TIGER od anglanu... pak BMWW GS pak Adventure od KTM.. jejda pak Motto guyyi ma myslim... no je jich opravdu hodne, myslim ze jich bud eminimalne 8