mám moto r1200GSA i oba origo alu boční kufry na jeden klíč, teď jsem dokoupil i origo alu topcase, samozřejmě s novým zámkem, nemáte někdo návod, jak i tento kufr sjednotit na jeden klíč, díky
MajklGS napsal:
mám moto r1200GSA i oba origo alu boční kufry na jeden klíč, teď jsem dokoupil i origo alu topcase, samozřejmě s novým zámkem, nemáte někdo návod, jak i tento kufr sjednotit na jeden klíč, díky
Princip je jednoduchý: vyndáš vložky ze zámků, z vložek vyndáš stavítka a přestavíš je podle klíče.
Rozebrat vložky je celkem snadné, už si sice nepamatuji postup, jak jsem to dělal,ale když jsem to zvládnul já, tak to zvládne skoro každý.
Stavítka jsou tuším 3 nebo 4 typy a jsou nakombinovaná podle klíče - pokud ti nějaké bude chybět, tak ho prostě vynech - mě to chodí snad jen na 3...
BMW GS = stroj na radost
Je to jednoduchý jak facka stavítka jsou 1 2 3 otrvři zámek zezadu je jedno pevné stavítko to zamačkni a i s klíčem vytahni ven. připrav si papír a tužku a nějakou vaničku a pomalu vyndej klíč tak aby stavítka nevyskákala jsou tři z každé strany někdy jich tam je jen 5 ale je to jedno. pomalu jedno po druhém vyndavej a napiš si kde bylo a jaký je na něm číslo, a pak už je musíš narovnat tak aby ani jedno nevyčuhovalo a byly všechny v řadě když strčíš klíč nazpět. Někdy stačí pčřehodit jen jedno nebo dvě.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
chlapi díky za komentáře, chtěl bych vědět, jestli je tam nějaký krok obzvlášť důležitý, myslím tím, že by byl nevratný ... něco jako, že ho zamknu a už nikdy neodemknu, ale odvrtám
Klidně se do toho pusť, do záři to stihneš
Fakt to nic není, jen na to kouknout, rozdělat a pak už to jde samo. Kdyby ti těch stavítek chybělo moc, tak snad půjdou dokoupit. Mě chyběli asi 3, ale funguje to, tak to neřeším.
BMW GS = stroj na radost
Jdu si pro radu,
nastavil jsem zámek kufru podle klíče (všechny stavítka), nacvakl do ALU kufru, ale v poloze zavřeno mi nejde vytáhnout klíč...
Kde je problém, nesetkal se s tím prosím někdo?
Upravil JanTri dne 19.01.2021 18:38
Doplnim, pokud je to zámek, který drží kufr k nosiči, tak v poloze odemknuto nejde klíč ven (není asi tvůj případ). Taky se mi občas stane, ze nenamazany nejde zcela otočit o těch 90st (třeba jen 85), tak klic taky nejde ven. jinak jak říká Servisak.
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw