Som uplna lama takze prosim poradte:
otazka 1. naco sluzi dierka oznacena na obr.1 v cervenom kruzku.Pri nakloneni motorky na pravu stranu z nej vyteka emulzia ako voda s olejom.
Je to problem?
otazka 2. ako som cital tu vo fore kazdy ma vypustaciu hadicku z airboxu.Ja som ju vsak nenasiel...(F650 GS Dakar 2002) Nasiel som tam len 2 hadicky.Jedna hrubsia co ide od prevodovky ako odvetranie teda aspon som to tak pochopil (v zelenom kruzku na obr.2 .a druha tensia co je kusok pod tou hrubou niekde v nieste oznacenom cervenou farbou ale z vnutornej strany.A ta vchadza z vrchu do motora obr.3 Oznacene kruzkom kde vychadza z airboxu a spodnym kruzok kde vchadza do motora na lavej strane.(fotene z lavej strany)Ked som s tou hadickou pohol zacala z nej ako je napojena na airbox vytekat tiez emulzia sko voda s olejom.
Poprosim o radu .
DenisR přiložený následující obrázek:
Za tou dírkou je svíčka- je to odvodnovací kanálek- vrchem se tam dostane voda a spodem pěkně odteče a na konci hadičky z airboxu je zátka.To že z toho něco vyteklo je OK.Při kontrole vzduchovýho filtru akorát vždycky vytři airbox hadrem a je to.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Na obrázku jedna je odvzdušňovací ventil na chladící okruh. Měl bys tam mít stejný "šroub" jako je třeba na brzdičích. Ta hadička z Airboxu slouží k tomu, abys mohl upustit jakoukoliv kapalinu, která se do něj dostane, ať už voda (třeba při brodění) nebo olej. Má na konci zátku.
Tak je to odvodnovaci kanalek alebo odvzdusnovaci ventil?A hadicku so zatkou som tam nenasiel preto sa pytam...Co ten obrazok 3 ma to tak byt?
Upravil DenisR dne 29.08.2012 15:33
Odvzdušnovací ventil je jinde- víc vepředu. Obrázkem 3 si nejsem jistej mám za to že sem měl pouze dvě hadičky , jedna bylo ten výpušták se zátkou a druhá šla na spodek k altíku(odvzdušnění spodku)
Dik za info.Rozobral som cely airbox vysusil bordel co tam bol len tu vypustaciu hadicku ako je na obrazku predchadzajuci majitel pokutil a vo vnutry airboxu je vyssia takze cez nu nic neodteka a je napojena na vrch krytu ventilov na (predpokladam ze je to odfuk) obrazku vyznacene cervenym kruzkom.Viete mi povedat ako to ma byt original?Respektive co na tom odfuku ma byt?
DenisR přiložený následující obrázek:
Tak to je síla, ta hadička z krytu hlavy nemá vést do airboxu ale do nádobky na olej, někde ve předu na ní by měl být stejný nátrubek jak na té motorové hlavě.
(aspoň myslim teda, kdyžtak mě někdo opravte)
Tu vypouštěcí hadičku z airboxu zkus poladit aby to zas bylo správně, pokud ten někdo nevyvrtal v místě té hadičky větší díru tak jen koupíš ty díly 8 a 9 z toho obrázku co tu dával Toli, dáš tam novou hadičku do ní zátku, občas vypustíš bordel a jezdíš
Upravil Pete1427 dne 30.08.2012 09:23
DenisR napsal:
Dik za info.Rozobral som cely airbox vysusil bordel co tam bol len tu vypustaciu hadicku ako je na obrazku predchadzajuci majitel pokutil a vo vnutry airboxu je vyssia takze cez nu nic neodteka a je napojena na vrch krytu ventilov na (predpokladam ze je to odfuk) obrazku vyznacene cervenym kruzkom.Viete mi povedat ako to ma byt original?Respektive co na tom odfuku ma byt?
Vevnitř v airboxu jí mám taky výš ,takže tam musí být víc bordelu aby to začlo odtejkat.Ale to odvzdušnění hlavy tam asi nemám a ani v katalogu nakreslený neni
To odvzdušnění je vyfocené na straně 00.21 v dílenském manuálu, část udržba- ventilové vůle. Stažitelný zde: http://uloz.to/xbXQddu/bmw-f650gs-workshop-manual-pdf
Pete1427 napsal:
To odvzdušnění je vyfocené na straně 00.21 v dílenském manuálu, část udržba- ventilové vůle. Stažitelný zde: http://uloz.to/xbXQddu/bmw-f650gs-workshop-manual-pdf
Jo to je presne ono co chcem vediet.Len este keby si mi vedel zistit kde je ta hadicka na tom obrazku je oznacena ako cislo 7 zapichnuta do olejovej nadrzky.
Inak vsetkym dik za rady.
Upravil DenisR dne 30.08.2012 14:46
Jo to je presne ono co chcem vediet.Len este keby si mi vedel zistit kde je ta hadicka na tom obrazku je oznacena ako cislo 7 zapichnuta do olejovej nadrzky.
Inak vsetkym dik za rady.
Vyndej tu nádobku na olej a měl bys to vidět, je to tušim zespodu spíš vepředu té nádobky, no a kdybys to nemoh najít tak do garáže se dostanu někdy večer, tet nejsem doma :-)