Zdravim panove, mal by som jednu otazku pre vas skusenejšich. Ide o to že potrebujem vymenit O-kružky 10,5x1,5 ktore su medzi blokom motora a valcom v podstate su to olejove kanaly na mazanie hlav motora, nakolko priesak mi pekne špini obuv takže padla volba na ich vymenu nakolko už maju dost zasebou. Pri vymene samozrejme klasickym postupom by šlo všetko postupne dole, myslim tym hlava, valec a taktiež aj tesnenie pod hlavou, ale mna napadlo či by bolo možne zmontovat-vytiahnut komplet valec aj s hlavou a vahadlami ventilov bez toho aby som to rozdelil. Jasne že, musim odpojit a zaaretovat koliesko vačkovky spolu s retazom. Predovšetkym sa mi jedna o to aby som nemusel kupovat nove tesnenie pod hlavu 60,-eur a zaroven si ušetril trochu zbytočnej prace ktora sa možno ani nemusi prevadzat. Robil to už niekto z vas, alebo je to celkom bežne a v podstate som ani nič nove neobjavil, ak ano tak ma pripadne poopravte. Dakujem za dobre rady a pomoc. Upssss ide o motor R 1100 resp. R1150. http://www.maxbmw...d=08102012 Diagram #11_1836 a položka č.6
Upravil JRM66 dne 17.09.2012 22:09
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
A jakpak bys asi povolil šroub M8, kterým je přišroubován válec k bloku motoru (v místě šachty rozvodového řetězu)? Válec nedrží k bloku motoru jenom svorníky a šrouby M6. Musíš to rozdělat.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Myslis tu M8x55? Hlavu asi nemusim kompletne rozhadzat, a to tesnenie čo je pod hlavou je nutne menit, alebo ešte to prežije predsa to len nieje vodnik.
Upravil JRM66 dne 17.09.2012 22:42
Otazka pre zainteresovanych panov! Idem meniť tesnenie pod hlavu na pravom valci, ale mam model 850R datum vyroby 5-97 ktory ma ešte starši typ tesnenia a neviem nahodou či aj nieje o niejaku tu desatinku hrubšie ako to novšie ktore, sa montovalo od 8-97 kde už aj vyfukove zvody boli do Y-silonky ako u R1150. Ide o to že som si zohnal v dobrej cene tesnenie asi na tu novšiu verziu tak, sa chcem informovať či to bude ok, alebo nie? Nechcem rozhodiť hlavu a potom čakať na druhe tesnenie 2-3 tyždne.