Začátkem léta jsem si koupil C3 a musím uznat že super helma na kterej sem nemoh najít jedinou chybu. Zhruba v půlce léta jsem si ale při sundávání helmy všimnul že mi praská plexi u "cvoků" na přichycení vnitřního plexi. Poslal jsem to do Geneze a bez problémů mi ho vyměnili. Dnes sem se byl jen kousek provětrat a znova to samý - plexi praská na pravé straně zase u cvočku. Helma mi nikdy nespadla a chovám se k ní velice dobře. Stalo se to už někomu, díky
Jerryk napsal:
Začátkem léta jsem si koupil C3 a musím uznat že super helma na kterej sem nemoh najít jedinou chybu. Zhruba v půlce léta jsem si ale při sundávání helmy všimnul že mi praská plexi u "cvoků" na přichycení vnitřního plexi. Poslal jsem to do Geneze a bez problémů mi ho vyměnili. Dnes sem se byl jen kousek provětrat a znova to samý - plexi praská na pravé straně zase u cvočku. Helma mi nikdy nespadla a chovám se k ní velice dobře. Stalo se to už někomu, díky
mozna neobvykle turbulence a tvym plexi?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jerryk napsal:
mozna neobvykle turbulence a tvym plexi?
Jezdím na 1150GS s MRA plexi,vzduch mi krásně obtéká nad hlavou a kolem hlavy, v tom to asi nebude.
tak.. cistis plexi nekdy pod dekou?!!
Upravil hicks dne 21.10.2012 18:47
17 cm
Jerryk napsal:
První plexi jsem čistil vodou + sheronem na odstranění much, to druhý jsem snad ani nemyl
podle mne to asi nemas uplne zacvaknuty kdyz jedes a asi nejaka hloupa turbulence ti mlati s hlavou.
nebo je ta helma kriva.
nebo oboji.
17 cm
Jerryk napsal:
První plexi jsem čistil vodou + sheronem na odstranění much, to druhý jsem snad ani nemyl
podle mne to asi nemas uplne zacvaknuty kdyz jedes a asi nejaka hloupa turbulence ti mlati s hlavou.
nebo je ta helma kriva.
nebo oboji.
To jestli je plně zacvaknutá, nebo ne bych asi neřešil, přeci jen jsem na tom druhým plexi najel max. 600km v rychlostech do 100km/h tak to by nemělo dělat bordel. Na hlavě mi sedí jak p*del na hrnci, tak tím že by byla křivě to asi taky nebude
asi to bude blbost a nevím jeli to technnicky vůbec možný ale napadá mě jestli tam není napasovaný plexi jiné velikosti na jinou skořepinu; je to ale divný že to praská já spíš mám tu zkušenost že je to plégo dost měký a není problém si ho poškrábat nepozornou manipulací,navíc jsem viděl u stánku Geneze na veletrhu v Brně jak prodejce s tím plexi kroutil jako by bylo z gumy a vydrželo.
Ja to mam na C3 praskle na obou stranach asi rok. Bohuzel jsem jiz bez zaruky, tak budu doufat, ze se to nerozleze. Ted jsem jen menil pinlock. Puvodni se bohuzel odlepil a uz nedrzel.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Hele my jsme těch přileb prodali tak asi stovku odhadem a takovou reklamaci jsme tady neměli. Takže by to taky mohla být nějaká blbá série a nebo fakt menší plexi na větší skořepině. Je to hodně divný. Jinak plexi se dá zničit během asi hodiny pokud se umyje přípravkem, který obsahuje nějakou přísadu, která způsobí že v makrolonu nebo podobném "plexi" vzniknou takové vlasové trhlinky, které vypadají jako pavučina. Znám to z jiného oboru - když se na "plexisklo" použil čistící přípravek na filmy, který obsahoval nějakou antistatickou složku, tak i když se to okamžitě utřelo, tak do hodiny už bylo vidět přesně kde ten přípravek byl a vznikla tam tahle pavučina vevnitř ve struktuře toho plexi. Neodstranitelné. Nevím přesně, která složka toho čističe to způsobovala ale bylo to fatální. Rozhodně to je něco, co dokáže vniknout do toho materiálu a takhle to kvůli tomu popraská. Neříkám, že to je stejný případ ale tohle jsem viděl mockrát.
Plexi umývám zásadně vodou s tekutým mýdlem, běžně používám mýdla, která jsou k dispozici třeba na benzínkách na WC a neměl jsem s tím nikdy problém. Jarová voda je ideální a jsou lidi, kteří si v malé lahvičce vozí trošku jaru, protože třeba kamarád kdysi umyl plexi nějaké přilby něčím co měl na pokoji v hotelu a odstranil tím modrý zrcadlový povlak na tom plexi. Já tyhle reflexní povlaky na plexi nemám, tak to neřeším ale chce to být opatrný. Tohle ale fakt vypadá spíš jako nějaké pnutí. Nevylítlo ti někdy plexi když bylo pootevřené a nenarazilo prudce dozadu do otevřené polohy třeba?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
By ses divil jak chemikálie narušují plasty a pak vznikají přesně takovéhle trhliny.
tak Hix jako dite lepil modely Spitu, FW190, Migu atd.. takze Hix ma dlouhodobe zkusenosti s toluenem
17 cm
mě stejně popraskalo plexi na C2, origo v pohodě, ale koupil jem nový pro Pinlock, když ho udělali a to během roku totálně popraskalo kolem těch cvoků. Tak jsem musel koupit nový, ale letos jsem najel jen pár tisíc, ale zatím dobrý.
Já to přisuzoval tomu, že jsem měl plexi z nějaký první série a navíc když jedu, tak prakticky v každý obci otevírám plexi aby mi větrala šešule
Upravil MotoPaja dne 23.10.2012 11:41
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Jerryk napsal:
Jerryku
Pokud jsi použil tohle: http://www.stirej...tion#anch1
tak bych se vůbec nedivil, že ti PC plexi prasklo. My podobnými drijáky v práci zjišťujeme jestli jsme temperací dostatečně odstranili vnitřní pnutí svítilen po svařování. Tyhle čistící prostředky narušují molekuly polymerů a v místě kde je vnitřní napětí pak vzniknou samovolně praskliny. Je na to přesný postup a bývá to častý problém. Trhliny se běžně udělají za 10-30 minut od aplikace (potření vlhkým hadříkem).
Otázka co to druhé plexi pokud jsi ho opravdu nemyl... Mohla stačit slabá kontaminace, pokud jsi použil starý díl z toho prvního plexi...???? Napětí je v tom místě už od deformace po nasazení a od vnitřního plexi proti mlžení.
Pája
paja1, todle s tím nemá souvislost
prostě to popraskalo kolem čudlíku nějakým pnutím
stejný problém měl šubrt u slunečních clon, které také praskaly v kruhovém otvory do kterého zaskakovaly
šubrt o těch problémech ví a nedělá žádný problém s reklamací
stejně tak jako když se jim před léty loupal antifog a měnili to u nově prodaných přileb
moje osobní zkušenost je taková, že jsem celou helmu posílal na reklamaci celkem 2ks a plexi jedna reklamace
za tu cenu to soudruzi z ndr na výstupní kontrole oje*ávají