Vario roztažené na větší objem mají cca 950mm (+- nějaký ten milimetr). Zatažené na menší objem je to o cca 100 mm užší...
Ber to jako info - měřil jsem si šířku loni, když jsem se rozhodoval mezi Alu kufry, které objednám a jestli s výřezem nebo bez. NAkonec jsem vybral Begry s výřezem, kde je šířka cca 980mm (přesně mohu změřit).
Upravil maser dne 10.01.2013 09:56
Jo BEGR je má trochu vyšší a užší... http://www.begr.cz/ zas u těch origo BMW ADV máš stejný klíč s motorkou atd... Jinak Vario kufry jsou "velke z venku/malé uvnitř". Nehledě na problematické utěsnění té roztahující části... Asi bych šel spíš do hliníkových...
Jojo, ale Begr už zařadil i upravené rozměry, kdy se více podobají origo nebo třeba Touratechům. Navíc mě děla Top podle rozměrů, které jsem si nadiktoval, takže i boky by šli asi domluvit.
Co se týče klíče, tak to je pravda, ale... A Vario? hodí se na cestování po aplských silničkách... vím své
Tak u těch vario máš přístup z boku atd... táta má normální 1200 a přemluvil jsem ho ať si tam radši dá taky ADV hliníky... nějaký ten škrábaneček taky vydrží, v koloně škrtnul o můj a jen si ho lehce poškrábal, plastový by nejspíše prasknul....
Navíc ten přístup shora se mi jeví také jako lepší, další aspekt vodotěsnost, je přeci jen lepší u těch hliníkových...
Jinak vím, Begr mi dělal také topcase na míru, já už si ho jen vystlal pro helmu :
Hezký Také přemýšlím, čí vylepit Top - v bočních mám tašky od Louise, tak tam to neřeším, ale v Top bych to chěl řešit. Lepil jsi to chemoprénem nebo čím?
Jinak než jsem provedl výměnu, tak jsem přemýšlel, zda ano nebo ne.
A nakonec, tuhost kovu nepopsatelná paráda, vrchní plnění také plus, u Begrů víko sice nedrží na kufrech, ale ve výsledku je to výhoda. Navíc, jak jsou trošku delší, tak se tam více vejde na výšku
Chemoprén Extrem, trochu na stěnu, trochu na koberec... a hlavně na kraje... ale zas ne moc, aby nevylezl... je to zátěžový koberec, na dno jsem dal 2cm molitan, který jde trochu zmáčknout, a hlavně vyrovná pak šroubky případně do budoucna přívod kabelu na nabiječku... Jinak radši si kufr oblep nebo zabal do stretchovky jako já ať si ho nezlemtáš
HonzaGS-SV napsal:
Chemoprén Extrem, trochu na stěnu, trochu na koberec... a hlavně na kraje... ale zas ne moc, aby nevylezl... je to zátěžový koberec, na dno jsem dal 2cm molitan, který jde trochu zmáčknout, a hlavně vyrovná pak šroubky případně do budoucna přívod kabelu na nabiječku... Jinak radši si kufr oblep nebo zabal do stretchovky jako já ať si ho nezlemtáš
Dík za info - asi to tak pořeším V Top většinou vozím karimatky, spacák a vaření... Tak aby bombička nedrncala o plech
Já osobně na 1150 mám boční bez výřezu (dnes bych asi šel do těch s výřezem) a top case vše od BEGRa... a paráda v bočních mám tašky, topcase bude jen na zrcadlovku, a když někam dojedu tak na helmu... Takže tam jsem tašku nechtěl a řešil jsem to tak jak je uvedeno na obrázcích...
Také mám koplet od BEGRa a super
Na 1200 jsem to vyměnil za origo Vario. Tedy Top tam je ještě origo - plotnu nechám a přišroubuji napevno ten od Begra. Už se na to chystám...
Ahojík...byl jsem na vystavě v PHA a čuměl na kufry...mimo jiné.....a zdá se mi,že nemůžu sprasit motku takovým 50litrovýn kufrem.....fakt se mi to zdá,nebo je to tak?
Asi volím 38 trax nebo vario i když je maly.ale .......taky mi záleží na kráse,,,,,myslím blbě?---dík za info
Prodal jsem GIVI maxia...krasavec ,ale na GS nesedí
Upravil oro dne 24.03.2013 12:00
Mně vario vyhovují jak materiálem, objemem i tím, že jsou vario. Už jsem se s nimi i válel a levý to přežil jen poškrábaný. Ale nejezdím( a tudíž ani nepadám) v terénu.