Prosim o pomoc BMW 1100 gs- po zimnim spanku prijdu k motorce a chci ji ozivit ale baterka je napul mrtva.Znamej mi pujcil startovaci vozik a pres startovaci kable jsem to zkusil natocit a nic.Nikde nic jsem neprepoloval ale mam podezreni ze ten startovaci proud byl nejak silnejsi nez je zdravo ale nikde nic se nepalilo.Proste motorka nejede - vyndal jsem svici a nehazi jiskru.Prosim nevite kde by mohl bejt zakopanej pes ?Pred zimou vse v pohode a ted nic.Jestli jsem neco odpalil jak na to prijdu.Vim ze jsem VU...L ale proste se to uz stalo.Civku co je pod nadrzi jsem zkusil vymenit za jinou funkcni ale porad nic.Predem dekuji za odpoved
Fananek - Jarda napsal:
Prosim o pomoc BMW 1100 gs- po zimnim spanku prijdu k motorce a chci ji ozivit ale baterka je napul mrtva.Znamej mi pujcil startovaci vozik a pres startovaci kable jsem to zkusil natocit a nic.Nikde nic jsem neprepoloval ale mam podezreni ze ten startovaci proud byl nejak silnejsi nez je zdravo ale nikde nic se nepalilo.Proste motorka nejede - vyndal jsem svici a nehazi jiskru.Prosim nevite kde by mohl bejt zakopanej pes ?Pred zimou vse v pohode a ted nic.Jestli jsem neco odpalil jak na to prijdu.Vim ze jsem VU...L ale proste se to uz stalo.Civku co je pod nadrzi jsem zkusil vymenit za jinou funkcni ale porad nic.Predem dekuji za odpoved
zkusil jsi to jen přes ten startovaci vozik, nebo jsi ho pichnul na baterku? pokud jsi startoval pres mrtvou baterku, nemusela pustit proud dal IMHO
Upravil VasekPraha dne 25.04.2013 21:28
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Kabely od startovaciho voziku (vozik na osobni auta) jsem dal na kontakty baterie a zastartoval.Jeste jsem zapomnel dodat ze jsem startoval pri zapnutych svetlech a predni h4 pritom kalupu praskla.Vcera jsem koupil novou baterku a dal jinou civku a proste nic.Pri vyndani svicky z valce a zasunuti do fajfky a ukostreni to proste nehazi jiskru
Upravil Fananek - Jarda dne 25.04.2013 21:36
Fananek - Jarda napsal:
Kabely od startovaciho voziku (vozik na osobni auta) jsem dal na kontakty baterie a zastartoval.Jeste jsem zapomnel dodat ze jsem startoval pri zapnutych svetlech a predni h4 pritom kalupu praskla.
notykjávo
esli sis to trochu nespálil celý...
Pojistky pod sedackou vsechny v poradku,cerpadlo normalne zabzuci,veskere svetla a blikace a troubeni normalne funguje a i pri jine svicce jiskra zadna takze co zbyva ?
Upravil Fananek - Jarda dne 25.04.2013 21:54
Skús detailne prezrieť sviečové káble... ja som ich mal prežraté od myší.... tiež mi to trvalo kým som na to prišiel... nemusí to byť vidno ak myška žrala len z jednej strany... ak si nič nerobil cez zimu s moto tak to može byť len prerušené káble... takže nádrž dole a hladaj... podľa mňa myši...
Upravil bobycrow dne 25.04.2013 22:04
Po Afrike prišlo na poctivé železo...a po železe mladší lahší stroj
Fananek - Jarda napsal:
Pojistky pod sedackou vsechny v poradku,cerpadlo normalne zabzuci,veskere svetla a blikace a troubeni normalne funguje a i pri jine svicce jiskra zadna takze co zbyva ?
bobycrow napsal:
Skús detailne prezrieť sviečové káble... ja som ich mal prežraté od myší.... tiež mi to trvalo kým som na to prišiel... nemusí to byť vidno ak myška žrala len z jednej strany... ak si nič nerobil cez zimu s moto tak to može byť len prerušené káble... takže nádrž dole a hladaj... podľa mňa myši...
bobycrow přiložený následující obrázek:
[56.93Kb]
Po Afrike prišlo na poctivé železo...a po železe mladší lahší stroj
Jestli ti neshořela pojistka, tak se taky přikláním k Hall senzoru. Vyndej svíčky, vraž je do fajek a ukostři, sundej dekl od řemene alternátoru, sundej na pravé straně motoru černou krytku k setrvačníku (přesně kousíček od místa, jak je na bloku chycené rameno teleleveru), abys viděl na rysku. Zapni zapalování a pomalu otáčej přes řemenici motorem ( "ráčnou s ořechem č.16" ). Přesně, když se ti bude krýt ryska na setrvačníku s ryskou na bloku, to musí hodit jiskru a "bzuknout" čerpadlo. Jestli ne, tak je to Hallsenzor. Taky se stává, že to někdy jiskru hází, ale v jinou dobu než má.
Upravil Tonda dne 26.04.2013 00:23
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
...a pokud bude vše výše popsané v pořádku, zkus vyměnit startér. Kdysi jsem řešil podobný případ, při pokusu startu s vozíkem se vysokým napětím startér poškodil...navenek vše fungovalo normálně, čerpadlo šlo, startér točil, diagnostika signál hallu vyhodnotila o.k. ale při měření osciloskopem byl signál hall sensoru rušený a ŘJ ho nevyhodnotila správně..=nebyla jiskra.
A to rušení bylo startérem. Po výměně vše o.k.
všechna ostatní elektronika kupodivu přežila bez úhony.
plynu není nikdy dost.. servis motocyklů BMW
dekuji vsem za ochotu a odpovedi - je to ten Halluv snimac ale neodesel kvuli startovani pres startovaci vozik ale asi starim.Pri rozborce jsou v jednom miste kably spuchrene takze asi je to tim.Pri otaceni remenice racnou to na rysce bzukne cerpadlo ale jiskra zadna.Takze jsem objednal novej a verim ze bude vse ok.Jenom jeste takovej dotaz : zhruba kolik km ma zivotnost ten snimac na motu je neco okolo 90tkm.Diky
Upravil Fananek - Jarda dne 28.04.2013 14:03
Fananek - Jarda napsal:
dekuji vsem za ochotu a odpovedi - je to ten Halluv snimac ale neodesel kvuli startovani pres startovaci vozik ale asi starim.Pri rozborce jsou v jednom miste kably spuchrene takze asi je to tim.Pri otaceni remenice racnou to na rysce bzukne cerpadlo ale jiskra zadna.Takze jsem objednal novej a verim ze bude vse ok.Jenom jeste takovej dotaz : zhruba kolik km ma zivotnost ten snimac na motu je neco okolo 90tkm.Diky
von ani tak nehoří ten snímač, jako kabeláž, resp.tím, jak se hodně hřejemotor, tím stárne izolace na kabelech a časem se rozpadne, takže životnost Hallu je imho závislá na více faktorech, než jen na km či čase, ale asi nikomu dřív něž pod 50 000km a 10 let asiá neshořel, jsou motorky s origo Hallem s km přes 100 000...
Tak jsem dal novej Halluv snimac a motorka funguje.Jen pro info -velice dobrej kamarad dela v autodilech a dal mi ho za 3480 kc coz je uplne super cena.V BMW chtej jednou tolik.
Fananek - Jarda napsal:
Tak jsem dal novej Halluv snimac a motorka funguje.Jen pro info -velice dobrej kamarad dela v autodilech a dal mi ho za 3480 kc coz je uplne super cena.V BMW chtej jednou tolik.
super, tak to je fajn, máš kontakt na kamaráda, nebo v případě potřeby se mohu obrátit na Tebe? díkes
Fananek - Jarda napsal:
super, tak to je fajn, máš kontakt na kamaráda, nebo v případě potřeby se mohu obrátit na Tebe? díkes
Když budeš potřebovat tak se přihlas umím ještě levněji
Upravil vevis dne 01.05.2013 12:51
Fananek - Jarda napsal:
Když budeš potřebovat tak se přihlas umím ještě levněji
to je dobré vědět, díky!
Upravil vevis dne 01.05.2013 12:52