Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Květen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře

Textilní kalhoty na cestování - jaký???
frantisek
Přidané 15.10.2013 10:20

Registrace: 20.01.08
Pánové, můžete někdo hodit svou zkušenost s gatěma? Hledám něco se slušnym odvětráním, možná i nějaký ty vložky a nemusí stát bambilion. Mám Revit Sand I a vadí mi na nich, ze tam nemuzu navlíknout pásek. Což nejde ani u Sand II, ani třeba u Scott kalhot. Je tam jen podivný utahovaní a teď v zime vcelku táhne na záda. Díky za případný tipy.

Alda
Přidané 15.10.2013 10:34

Registrace: 20.10.07
Vyzkousel jsem hromadu hadru, ale nejvic spokojenej jsem byl s Polo Pharao. To odvetrani sice neni uplne svetovy, ale zaroven vubec ne spatny.
Chranice maji dost tragicky, tak jsem koupil Knoxy chranice a podle me idealni kalhoty za super penize.
Byl jsem s Pharaem spokojenej vic nez s BMW RP3.

jetam
Přidané 15.10.2013 11:02

Registrace: 03.06.10
revit má snad sepínací kalhoty s budnou ne? nejlepší rada je asi pořídit si ledvinák Smile
já mám revit defender a když to sepnu s bundou tak je to uplně v pohodě

http://www.zamky-retezy.cz/
TomasTT
Přidané 15.10.2013 11:16

Registrace: 15.03.07
Já bych určitě neřešil kalhoty jen tak - vždycky to musí být k nějaké bundě ne? Když máš krátkou bundu (sportovnější), tak nemůžeš mít nižší kalhoty. Někdo nesnáší prodloužené bundy - hlavně lidi, kteří jezdí pořád v sedě. Pro ně většinou prodloužená bunda má spíš nevýhody než výhody (dole jim tvoří vlny, drží se v tom v dešti voda, tlačí je to na zádech a nebo si přisedávají bundu která pak táhne dozadu apod). Něco jiného je, když se jezdí občas ve stupačkách. Každopádně když máš kratší bundu, která je akorát když sedíš - aby se dole nedělala boule nebo se kraj neotáčel vpředu, tak ty kalhoty by měly být delší - přinejmenším by měly mít protažený záda k ledvinám, jinak tam bude foukat.
Jinak obecně "nejlepší textilní kalhoty na cestování" to je asi tak jako napsat "jaká je nejlepší helma na cestování". Odpovědí by bylo asi 100 různých kalhot nebo 100 různých přileb. Co to je "na cestování"? Po silnici nebo i offroad? Na sever? Na jih? Slušný odvětrání a možná vložky? Takže chceš kalhoty z laminátu, které se nepromočí nebo látku, která promokne a budeš používat nepromok, když píšeš že vložky "možná"? To jsou zásadní věci.

- jaký styl cestování? Silnice, offroad, adventure cestování typu pouště nebo silniční cestování po střední Evropě nebo dálkové cestování?
- převážně do horka nebo do deště? celoroční nebo sezónní?
- cenová kategorie? Nejlepší kalhoty "na cestování" jsou asi ty, které jsou úplně univerzální - do horka super větrání a vydrží suché v dešti. Ale možná jsou 3x dražší než máš rozpočet. Takže určitě je potřeba znát cenovou kategorii. Nemusí stát bambilion ale i kalhoty za 10 tisíc jsou pro někoho drahé a pro někoho jsou drahé až třeba nad 20 tisíc.
- k jaké bundě? To znamená spíš nižší sed nebo vyšší?
- střih spíš volný nebo klasický? Mají se vejít přes MX boty nebo používáš cestovní?

To jsou celkem jasný otázky a z toho by mohlo vypadnout už třeba jen 5-10 modelů
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
frantisek
Přidané 15.10.2013 11:33

Tome, bundu mam Rukku od vas. Kalhoty se mi ale nelibej, takze jsem si nechal stary Revit gate, ale ted me uz trosku stvou. Nechci spinat gate s bundou a nejezdim s ksandama, ale kdo vi, treba budu muset.

frantisek
Přidané 15.10.2013 11:36

Jinak opravdu hledam univerzaly. mam gate na jezdeni v offu kolem komina na lehky motorce, ale u gati na cestovani potrebuju abych v nich vydrzel ve vedru v Iranu stejne jako pri -2 stupnich na zaviraku v Krkonosich. 10 litru je pro me absolutni strop, vic za gate nedam, to si radsi poridim ten ledvinak.:-)

TomasTT
Přidané 15.10.2013 11:53

frantisek: jakou Rukku?
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Stewe
Přidané 15.10.2013 12:31

Registrace: 23.06.11
Já měl komplet od Büse a zároveň s ním i Rallye 2 PRO. Büse jsou co se týče jara, podzimu a příležitostnýho deště prostě super, jen v létě je v nich teplo. R2P byly fajn v teplých dnech. Prodal jsem oboje a chtěl jsem jít do REV-ITu, jenže mají na mě špatnou konfekci - prostě mi nebyla žádná velikost. Takže se vracím z5 k Büse. A co se týče padání kalhot, mají super vychytávku - MRKNI SEM
GSA 1250 Rallye 2024

Bajlak
Přidané 15.10.2013 13:02

Registrace: 19.06.12
To co napsal Stewe s tím naprosto souhlasím. Mám vše od Büse a nemůžu ho vynachválit. V mínusových teplotách v pohodě. V létě se v tom uvaříš, ale taky se to dá vydržet. thumbs up
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén clap

Stewe
Přidané 15.10.2013 17:35

Registrace: 23.06.11
Bajlak> měl si už na sobě tu bundu ADVENTUREthumbs up? Já ji zkoušel, a má fakt hodně větracích míst, takže si myslím, že bude funkčnost v létě zase o chlup lepší. Já se rozhoduju mezi komplety OPEN ROAD EVO a ADVENTURE.hmm!
GSA 1250 Rallye 2024

frantisek
Přidané 16.10.2013 10:13

To Tomas: Rukka Gobi, ale nechtel jsem cerny kalhoty, nic cernyho uz si na sebe nevezmu.:-)

TomasTT
Přidané 16.10.2013 11:43

frantisek: jasný. Rukka bude mít na sezónu 2014 bundu a kalhoty s názvem Päijänne. Je to dost podobný styl jako bylo Gobi - jen tam není kombinace tří barev ale dvou. Podle mě, by ty kalhoty byly ke Gobi perfektní a měl bys kompatibilní zip na sepnutí atd.

Je to z cordurové řady (konkrétně Cordura 500), vložka je klasicky GoreTex Performance Shell s Outlast podšívkou. Vnitřní strany nohavic od kolena mají zesílení kůží. Protektory D3O. Na kalhotách je klasicky neklouzací klínek a AirCushion bublinky na sedací části. Pásek s dvojitým utahováním a suchými zipy. Celkem čtyři kapsy - dvě klasický a dvě na stehnech (cargo). Zavírají se všechny na zip a ty cargo mají navíc légu na magnety. Ty černé panely co vidíš na obrázku jsou ze strečového materiálu, takže kalhoty netáhnou a neškrtí. Ventilace je na stehnech - po délce té cargo kapsy. Cena bude asi kolem 500EUR.

lh4.googleusercontent.com/-MiV-7wzEA7A/Ul5feqyvAeI/AAAAAAAAYIY/jVIRzAz-iVE/s577/rukka1.JPG

lh3.googleusercontent.com/-mLWPbKsm4z8/Ul5fesZWSrI/AAAAAAAAYIc/3CDpqdL33bc/s614/rukka.JPG

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
frantisek
Přidané 17.10.2013 09:55

Tyhle gate vypadaj vyborne!! Az je budete mit, stavil bych se. S bundou jsem spokojene, jen jsem ji v Cerne Hore pri jednom padu prodrel na rameni, ale to spravi stribrna paska.:-) Diky.

Bajlak
Přidané 17.10.2013 10:21

Registrace: 19.06.12
Stewe napsal:
Bajlak> měl si už na sobě tu bundu ADVENTUREthumbs up? Já ji zkoušel, a má fakt hodně větracích míst, takže si myslím, že bude funkčnost v létě zase o chlup lepší. Já se rozhoduju mezi komplety OPEN ROAD EVO a ADVENTURE.hmm!

Bohužel jsem jí na sobě neměl, ale cca za rok budu měnit komplet oblečení a nejspíš půjdu právě do té ADVENTURE a nebo zkusím něco jiného např. RUKKA nebo KLIM zatím jsem koukal pouze na netu. Kdybych to viděl na živo hned bych si ji **** koupil a to zatím nechci Smile Já bych šel asi do ADV jelikož má více větrání a hlavně má větrání na zádech což OPEN nemá Smile
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén clap

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 44
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,713
Nejnovější člen: patrin

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.18 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI