Tak nějak mi je jedno jestli vnitřek nebo celá. Mám 1150 a při podrazovani z 6 na 5 mi jdou kola prez zuby a počítám že to za chvilku lehne a mám možnost právě prevodovky z GS 1200 .
Popripade je tu někdo kdo by dokázal moji originál prevodovku dat do kupy ?
Možná bych v krajní možnosti dal petikvalta z GS 1100 jestli to jde ???
Tak nějak mi je jedno jestli vnitřek nebo celá. Mám 1150 a při podrazovani z 6 na 5 mi jdou kola prez zuby a počítám že to za chvilku lehne a mám možnost právě prevodovky z GS 1200 .
Popripade je tu někdo kdo by dokázal moji originál prevodovku dat do kupy ?
Možná bych v krajní možnosti dal petikvalta z GS 1100 jestli to jde ???
Eman_ napsal:
Nechtěl bys začít jezdit s krávama nebo na voslovi?
Možná by tam šla převodovka ze žigula....nebo z trabanta 601 S,ale to bys řadil pod řidítkama....
Emane mohl by jsi napsat rovnou co jsi tvým příspěvkem myslel? Nejsem z něj moudrej vis- asi budeš na mě až moc chytrej kamo ???? Ale kdyby jsem se v tobě splet a prece jen nebyl jen vejtaha tak mi porad - budu rad EMANE .
twinkam:myslim, že pokud ti to klekne, bude lepší mrknout po převodovce, co tam patří. Na nějaký laborování s jinou převodovkou bych se vy sral
mě jdou zuby na zuby pořád už 8 let, už sem si na to zvyk. asi sou ty zuby odolný
hlavně, že je pivo ftlamě
Převodovku sundej a rozeber. Jestly je problém v jednom kvaltu koupíš max 2 kola...rozhodně to koupíš levněji než jinou neznámou o které nic nevíš...dáš si hezky nová ložiska, gufera, a vše špatné...bude tě hřát dobrý pocit a klid že tě to někde nenechá...
Díky.Bramboru jsem koupil nedávno a pán s tím odjel dovolenou v Rumunsku a vše ready. Do výpustku jsem dal magnet a precedil jsem olej z převodovky přes hadr a nikde ani sponka tak to asi necham po sezóně když to má Becka už 8 let.
Nikdy jsem takovou motorku neměl jsem odkojenej ostrým endurkem typu Ktm Exc takže mě zajímalo jestli nejsou nejaky díly z GS 1200 schodny s GS 1150, u KTM je to běžná praxe.
Upravil twinkam dne 27.06.2015 20:38
twinkam napsal:
Díky.Bramboru jsem koupil nedávno a pán s tím odjel dovolenou v Rumunsku a vše ready. Do výpustku jsem dal magnet a precedil jsem olej z převodovky přes hadr a nikde ani sponka tak to asi necham po sezóně když to má Becka už 8 let.
Nikdy jsem takovou motorku neměl jsem odkojenej ostrým endurkem typu Ktm Exc takže mě zajímalo jestli nejsou nejaky díly z GS 1200 schodny s GS 1150, u KTM je to běžná praxe.
Sponka proto ze uz jeden magnet v prevodovce je. A ten je pobere.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Emane Emane, chtěl jsem jen poradit a ne tu poslouchat chytraka. Místo toho aby jsi poradil tak jen rejes a děláš si že mě legraci ale mě to nevadí jsem na lidí jako jsi ty zvyklej-zrejme se cejtis jako velkej borec když tu ze mě děláš chudacka.Mozna se někdy potkáme a můžeš mi předvést svoje znalosti a umění na tvém stroji,rád zmerim sílí s takovou hvězdou . Roky jezdim ostrý enduro a kdykoli lidem co začínají rad poradím stejně jako třeba Servisak a kluci co me jako zacatecnikovi na velkým enduru poradili.
Takže si prosím nech svoje keci- tedy pokud mi nechces poradit i když tebe bych stejně asi uz neresil.
Upravil twinkam dne 29.06.2015 01:47
twinkam napsal:
Sponka proto ze uz jeden magnet v prevodovce je. A ten je pobere.
Aha, no a dá se k tomu magnetu dostat a nebo až při rozpluleni převodovky?
twinkam - promiň, na to, že jsi tu pár dnů, reaguješ na obyčejnou, ironicky myšlenou přátelskou poznámku dost agresivně.
A přiznám, že Tvůj dotaz i na mne působí dost absurdně. **** PROČ bys chtěl dávat jakoukoliv jinou převodovku na 1150? Navíc, když Tvoje ještě funguje, i když, jak píšeš, "jde přes zuby". I kdyby se Ti úplně rozsypala, dal bych tam zásadně tu co tam má být, vždyť je sladěná se zbytkěm motocyklu a je součástí skvělých vlastností 1150GS!!
Nevím, kolik máš na BMW najeto, v první řadě bych jel do servisu (myslím kluky, co BMW jezdí a mají i servis, i tady je najdeš) aby se svezli, poslechli a řekli, co Tvé převodovce je, třeba nic tragického. Případně bych se pak začal zajímat o opravu této převodovky a nevymýšlel blbosti s transplantací z 1100/1200GS.
Ivan napsal:
twinkam - promiň, na to, že jsi tu pár dnů, reaguješ na obyčejnou, ironicky myšlenou přátelskou poznámku dost agresivně.
A přiznám, že Tvůj dotaz i na mne působí dost absurdně. **** PROČ bys chtěl dávat jakoukoliv jinou převodovku na 1150? Navíc, když Tvoje ještě funguje, i když, jak píšeš, "jde přes zuby". I kdyby se Ti úplně rozsypala, dal bych tam zásadně tu co tam má být, vždyť je sladěná se zbytkěm motocyklu a je součástí skvělých vlastností 1150GS!!
Nevím, kolik máš na BMW najeto, v první řadě bych jel do servisu (myslím kluky, co BMW jezdí a mají i servis, i tady je najdeš) aby se svezli, poslechli a řekli, co Tvé převodovce je, třeba nic tragického. Případně bych se pak začal zajímat o opravu této převodovky a nevymýšlel blbosti s transplantací z 1100/1200GS.
Ahoj , promin ale Eman se choval povisene a takovy typky nenavidim !!!Emanovo prizvepvky určite nejsou přátelské! A určite má dost přátel z kterých si může utahovat a pokud reje do cizího musí čekat odpoved a tak bych reagoval i kdybych tu byl 5let a měl 25000prizpevku a nemyslím si že bych byl agresivni ale stejně jako Eman spíš ironicky.
Určité s tebou souhlasil že nejlepší je orig převodovka ale jak jsem psal mám přístup k převodovce z BMW 1200 GS za facku a jen mě prostě napadlo jestli třeba vnitřek není totožný s GS 1150. Chápu že lidem co jsou v téhle motorce kovany tak jim tohle vlákno přijde absurdní ale např casti z převodovky KTM EXC 450 je schopna s EXC 525 a Husabergu FE 450 a FE 550 a tak jsem myslel že by to mohlo být i u BMW .
V moji prevodovce bude nejspis v tahu řadící vidlička.
Upravil twinkam dne 29.06.2015 12:41