Mám F 650 GS, r.v.2001 a když jsem se vracel z vyjížďky, tak mi kousek od domu přestala mašina jet. Nejdřív to vypadalo, jako kdyby jen došla šťáva, tak jsem zastavil a koukám, té je tam dost. Zkoušel jsem ještě několikrát nastartovat, ale marně.
Startér točil jako o život, baterka také v pořádku, jen to naskočení motoru se nekonalo.
Dále jsem dal jinou svíčku, benzinový filtr s regulátorem průtoku paliva, změřil startovací proud a stále nic.
Jako další problém mě napadl padlý vstřik, tak jsme vyzkoušeli jiný z pojízdného GS a také jsme nenatočili. Když jsme porovnávali oba dva vstřiky u mě na motorce, tak z obou teklo, jako z kropáče a na druhé oba o.k. Díky tomu jsme usoudili, že by mohla být v tahu řídící jednotka (CDI). Po zkušební výměně za jinou-funkční CDI se nám nepodařilo s opravou někam pohnout a problém je stále naprosto stejný jako na samém začátku. Dál bych volil pomoc už jen od autoelektrikáře a vše proměřit.
Bohužel už mě a hlavně ani mého servismana nenapadá, kde by mohl být problém.
Proto bych Vás chtěl požádat o nějaké rady a tipy, co s tím dál a kde může být skrytý problém. Všechny mechanické díly motoru jsou samozřejmě v pořádku.
Obvykle jsou dva stavy - buď ve válci není co zapálit, nebo čím. Je svíčka mokrá? Hází jiskru? Hází ji ve správnej okamžik? Hází ji v hlavě? Co těsnění - nefouká to někudy (nevydalo to nějakej zvuk předtím než to zdechlo)? Neupadlo čidlo stojánku? Točí startér s motorem nebo ne? Jde to roztlačit? Plyn funguje? Prověř a podej zprávu.
Ale hovno. Poloz motorku na levy bok, opatrne sundej blok motoru at netrhnes tesneni a ocisti kontakty snimace otacek. Mas tam spony z volnobezky a propojily Ti kontakty. Oprava na pul hodiny, kdyz vis po cem jit. Je to tady reseny ve vlakne "chcipani-otacky" vcetne fotek. Viz. http://www.bmwgs....owstart=80
Upravil xHackerM dne 31.03.2016 22:10
Mě teď dělala problém ta podělaná elektrika. Spíná ti čerpadlo? Zavrčí ti po zapnutí klíčku?
Já jsem měl nějak přerušené dráty k čerpadlu a kvůli tomu mi to chcípalo a dokud jsem s tím nezahýbal, tak jsem nenastartoval. A ještě kontakty na chcípáku mi dělali problém.
Do it my way...
Ahoj tohle samé se mi stalo,když jsem se jednou vracel ze srazu.Jen to točilo jak blazen a nic doma jsem pak zjistil,že uvnitř v nádrži byl v bužírce přerušený kabel k čerpadlu.