...mrkni se na lednové číslo časopisu Motocykl, je tam test pneu na velká endura. výborný i trochu překvapivý čtení.
Po přetčtení se mě osobně výběr zůžil na dvě varianty Metzeler Tourance nebo Cntinental Trail Attack...
Jedu? Jedu!
R1150GS
Marek napsal:
...mrkni se na lednové číslo časopisu Motocykl, je tam test pneu na velká endura. výborný i trochu překvapivý čtení.
Po přetčtení se mě osobně výběr zůžil na dvě varianty Metzeler Tourance nebo Cntinental Trail Attack...
adheze na mokru porad nejlepsi anakee?
Jinak pozor, jeste nedavno nebyly Anakee 2 pro 21 palcu vepredu...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
S Anakee na mokru mám naopak zkušenosti, že ustřelovala. Nedám dopustit na Tourance, ten pocit sucha a bezpečí společně s životností fakt nemá chybu. I když na offík to fakt není.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Me Anakee docela drzi, zatim 12tis a jeste neco snesou. Nejvic zahuceli pri nalozeny motce a jizde ve dvou - nic prekvapiveho, ale mizely fakt pred ocima
motyka napsal:
Me Anakee docela drzi, zatim 12tis a jeste neco snesou. Nejvic zahuceli pri nalozeny motce a jizde ve dvou - nic prekvapiveho, ale mizely fakt pred ocima
ja na osmikile mam 15006km na Anakee a je tam myslim jeste tak litr...
predni je sjeta mozna vic.
Ad. mokro... rikaji, ze prave na mokru ma byt Anakee lepsi nez tourancky...
17 cm
Nevim jestli jsem divnej, ale já na pneu najezdím do 4 tisíc ať na GS či na Káčku Dobrá guma = měkká guma
Tím se řídím již po tisíciletí a nikdo mi nenakecá nic jiného..
Upravil Remus511 dne 15.01.2009 10:36
Remus511 napsal:
Nevim jestli jsem divnej, ale já na pneu najezdím do 4 tisíc ať na GS či na Káčku Dobrá guma = měkká guma
o Anakee se prave rika, ze je mekka...
Nicmene 4 tisice ja mam celkem bezne za mesic a prezouvat by mne tedy nebavilo...
17 cm
Remus511 napsal:
o Anakee se prave rika, ze je mekka...
Nicmene 4 tisice ja mam celkem bezne za mesic a prezouvat by mne tedy nebavilo...
To že nechceš přezouvat tak radši budeš jezdit jako holka? Stejně nejlepší jsou nové gumy, po 1000 km či když se vyjede placka na dálnici stojí to za houno...
Remus511 napsal:
To že nechceš přezouvat tak radši budeš jezdit jako holka? Stejně nejlepší jsou nové gumy, po 1000 km či když se vyjede placka na dálnici stojí to za houno...
mne tezko vyhecujes, zere mi to zdaleka nejvic.. a presto gumu moc nesjizdim
Samozrejme, ze kdybych neohrozoval neprimnerene sebe a ostatni, jezdim jak Vymitac dabla... takze jezdim jako divocak jen obcas a vetsinou max par kilometru. Musim videt.
17 cm
Co mám zatím zkušenost s Anakee 1, Tourance a Tourance EXP, tak Anakee vydrží o 1/3 - 1/2 míň, na vodě je A horší než T. Myslím si, že Tourance má i líp tvarovaný profil. Anakee jde ve větším náklonu skoro na hranu a tím pádem má daloko menší adhezi, proto asi ten rozdíl za deště. Anakee 2 má mít tvrdší směs a z toho plynoucí větší dojezd, to je jediný rozdíl mezi 1 a 2. Navíc v porovnání na šotolině je na tom klasická Tourance líp než Anakee a EXP, ale myslím, že se bavíme spíš o silničním využití. Takže asi tak...
Milosh: díky za odpověd. Jinak já jsem s Anakee maximálně spokojený-sice jsem na nich najel max 7tis., ale vzhledem k tomu, že se rád svezu i na okruhu tak je to celkem dost. Jinak jestli budou ty "dvojky" tvrdší, tak do nich asi nepůjdu...
No přátelé, k testúm.... taky jsem to četl. Od nova, na gsáčku sem měl Stouny Battlewing, a i mám nadále, podle testu těžký šiťáky, myslím že jim vyšli asi předposlední..... Prý úzký rozsah meze přilnavosti, nedrží atd.. Předek i zadek mám sjetej do kraje, žádný " poserpruhy " po stranách, tězký kraj ve dvou./ na GSA jsem s nima chytil v zatáčce i kufry a hlavní stojan vícekrát/ životnost " prý 8tkm zadní"..... no, zadní jsem měnil po 8 tkm a měla vzorek na 60%, a to jezdíme jen ve dvou a to dost razantním stylem. Těmto " tzv testúm" již dávno nevěřím....... je zapotřebí si gumy odzkoušet osobně..a hlavně nevěřit všemu, co se píše v novinách. Realita leckdy, bývá dosti odlišná. Jen tak řečnická otázka přátelé a kolezi...ô. Jako to dělaj , když dle nich, " vítěz " tohoto testu Conti, má nejlepší adhezi na suchu a současně nejlepší dojezd a výdrž ? Měkká a nejvíc vydrží? Asi zázrak...... ne, ne, ne, testy sponzorovanejch časákú neberu vážně již dávno, kamarádi....
Bytřické - a jo člověče, to mi ani ve snu nenapadlo že to dělají vícesměsový i na cestovní enduro. Máš recht a beru to o Conti zpět.... http://www.conti-...ck_de.html
Wing napsal:
Bytřické - a jo člověče, to mi ani ve snu nenapadlo že to dělají vícesměsový i na cestovní enduro. Máš recht a beru to o Conti zpět.... http://www.conti-...ck_de.html
Anakee 2 ma byt take tusim dvousmesovka, ne?
Jinak Battlewings jsem ted koupil od Jaraxe a hned na jare je budu nasazovati
17 cm
anakýýýýčko je dobrá guma,páč má v sobě siliku,pokud se teda nepletu,dvojka by mohla mít tvrdý středkdyž sem kupoval poslední sadu,tak sem se na dvojku ptal,ale ještě nebyla na skladech a už sem i zapomněl včem je rozdíl u dvojky,potom sem přezul na tkc a dále už mě to nezajímalo,zatím
Upravil bystricke dne 16.01.2009 12:26
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz