Co říkáte na tento olej do převodovky nebo koncového převodu? Je trochu dražší ale používán hojně v rally specialech. Jako jediný ma aditivaci "nanocasticemi" které prokazatelně snižují tření kovových částí az o 5o % Prokázáno studiemi.
Upravil paaulooss dne 19.03.2018 21:01
Zdar...hele splnuje API GL-5 tak jako ostani oleje dane kategorie za "normalni cenu"...precti si neco o olejich od ing.Černeho z CVUT na olejich.cz a hned pochopis za zadne zazracne supermultiultra hitech se nekona.. to plati i o motorovych olejich...prisady jsou jedna vec...zakladovy olej druha a hlavne zatezova norma API mluvi jasne...ja davam shell spirax S6 AXME za 200,- litr a pohoda...pokud chces jezdit zavody a myslis ze budes mit vyssi provozni teplotu koncaku a prevodovjy tak dej vizkozitu 75w140 ale pirad potrebuhes API GL-5
Upravil Bedabanjo dne 20.03.2018 03:51
Za tu cenu jsem před 15ti lety kupoval Castrol 75W140. Bylo to to nejlepší na trhu a platy byly jinde. Takže by mě to cenově neurazilo. Myslím, že je to ale už zbytečné hýčkání motocyklu. Raději bych měnil ten Castrol při každé výměně motorového oleje. A zda je ten olej závodní těžko říct : pokud ho vyrobili někde za vodou tak asi je.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
A ty tu valecnou techniku povazujes za zavodni special ? Nejvetsi problem je zanedbana udrzba...
Upravil Bohumil dne 20.03.2018 07:16
Kupredu spatki ni krok...
Co říkáte na tento olej do převodovky nebo koncového převodu? Je trochu dražší ale používán hojně v rally specialech. Jako jediný ma aditivaci "nanocasticemi" které prokazatelně snižují tření kovových částí az o 5o % Prokázáno studiemi.
prokazano JAKYMI studiemi?
Ja vidim naprosto minimalni recenze na tenhle olej, spise nulove.
Tj. moje duvera: temer nula
Kdyz koupis lepsi rady od Castromu, Mobilu atd... chybu rozhodne neudelas.
Pokud by nejaky nanosh.t byl tak zazracnej, urcite by ho alespon jeden z velkych vyrobcu uz delal.
Upravil hicks dne 20.03.2018 07:22
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ono o těch olejich je spousta. Jen me zajímají názory na tento. Používají ho v prevodovkach rally kde je opravdu velký zatížení.
Jen mě zajímá názor na značkový olej.
V nějakém prospektu psali, ze prokazatelně snižuje tření kovových částí díky nanobotum :-D Vážně asi to bude jedno hlavně aby byl olj s příslušnou normou api a správné viskozity.
Zase takový peníze to nestojí. Na jednu výmenu u 12ky ti stačí litrovka a jestli dáš 3kila za syntrax nebo 6 za tady to, tak tě to asi nezrujnuje. Když máš chuť laborovat, tak si to tam nalej... víc než jestli to funguje, by mě zajímalo to, jak to budeš zjišťovat. V domácích podmínkách je to nemožný.
Takže většina tady těch "vylepšení" jsou jen pocitový, dokud se neřeší skutečněj objektivní měřitelněj problém... tj např. přehřívání zadního převodu, což se ti s Castrolem 75w140 stejně nestane.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Millers Oils je dobra znacka, mame ji vyzkousenou v autech (uz skoro 10 let ji pouzivam v automatu a funguje bezvadne). Ale nejakej zazracnej prinos v prevodovce nebo koncovym prevodu bych neocekaval.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999